söndag, december 02, 2012

Glimtar

Foto och kollage: Sofie Johansson
 
Så var det kväll den första advent.
Fixade söndagsmiddag, Kreolsk söndagsgryta, eftersom vi skulle på hemligt uppdrag i eftermiddags;) Ja det var ju förstås inte så mycket jag som hade något uppdrag, skulle bara försöka filma medan dottern och hennes dansskola utförde spontandans på torget i Ystad, mitt under julskyltningen. Min prestation var totalt misslyckad. Mannens filmning hoppas vi mer på:)
 
Ovan ser ni glimtar från julmarknaden på Sövde Musteri förra lördagen. Fina dottern har nu gjort kollaget till mig och jag tyckte det blev jättefint! Speglar bra min känsla från dagen. Många ljus brann i ljusstakarna på mitt lilla bord och en del rann så det stod härliga till, dukarna fick åka i frysen för att få bort stearinet och ni ska tro att jag hade jobb med att få bort det från ljusstakarna. Men det gjorde inget, jag var så glad över alla beställningar jag fick in, långt fler än jag förväntat mig:) Värma sig vid eldkorgar, handla lite must och glögg, äta isländska paddekager och visst hade vi söta besökare ... önskar den lille krabaten låg här hos mig. 
 
Hoppas ni haft en skön första advent, ser ut som om vi har vitt i hela landet! Trodde jag skulle förfrysa fingrarna där jag stod med kameran i händerna och försökte filma i eftermiddags ... är så glad att jag fick se dansen på avslutningen i tisdags, för idag såg jag inte ett skvatt. De kunde inte fortsätta ut i den formation som var tänkt, för folk behagade inte flytta sig. Å andra sidan var det kanske inte helt enkelt att förstå att det behövdes ... såg ju som sagt inte riktigt vad som hände från min position.
 
Frusna åkte vi hem, förbi snötäckta åkrar och genom vita skogar, tände eld i brasan, tände också en massa ljus och drack glögg. Och nu sitter jag här och bloggar samt försöker få upp värmen igen.
 
Hoppas ni får en fin start på kommande vecka!
 
 
 
 

5 kommentarer:

 1. Hej!

  Jättefint kollage! Verkligen fina bilder! Och vilken bedårande hundvalp.
  Hoppas du haft en fin första advent. Vi har ätit pankisar och haft tända ljus här hela dagen, trots solljuset ute. Ingen av oss är helt ok, så vi har varit inne hela dagen...


  Ta hand om dig och ha en riktigt bra vecka!

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Wow, vilket kollage! Så vackert och stämningsfullt. Som hela er helg också! Jag blir nyfiken vilket program hon använde ;)

  Grattis också till att försäljningen gick så bra!

  Tack för härligt inlägg

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Hej Suz!

  Vilken fin adventshelg ni har haft. Låter så mysigt och med all den vackra snö som har fallit de senaste dagarna kan jag tänka mig att det blev än mysigare. :)

  Kreolskgryta låter spännande. :) Du vill möjligtvis inte dela med dig av receptet? Vi behöver variera oss lite från alla viltgrytor här. ;)

  Spontandans på torget i Ystad låter också spännande. Att filma är inte lätt Suz. Man blir trött i armen och det är inte så lätt att låta bli att skaka.

  Ett superfint kollage gjort av er dotter. Vad duktig hon är och ilen mysig känsla hon förmedlar. Jepp, nästa år packar jag in familjen i bilen och åker ner och hälsar på dig där på marknaden. :)

  Tack snälla fina Suz för dina värmande kommentarer hos mig. Du får mig alltid att le stort och bli tacksam över att ha mött en sådan vänlig själ här i bloggvärlden.♥

  Ha nu en strålande fin vintervecka och ta hand om dig.

  Kram Lotta  SvaraRadera
 4. God morgon Suz!
  Vilket fint fotokollage! Nästa år skulle jag också vilja komma på er julmarknad! Du får göra "reklam" för den i god tid innan!
  Vad tror du Suz, får vi behålla snön ett tag till? Verkar bli plusgrader idag men det ska visst falla en hel del blöt snö.
  Jag vill bara vara ledig och lyssna på julmusik och pyssla.

  Kul med dansuppvisning! Förstår att du är en stolt mamma!
  Önskar dig en fin tisdag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig första advent Suz! Låter som om ni hade det rikgt gott. Isländska paddekakor vad är det? Har aldrig testat men det ser ut som någon form av plättar eller?

  Hoppas att du får en fortsatt fin vecka vännen!

  Kramar
  Nettan

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz