måndag, december 24, 2012

God Jul!

 
Önskar Er Alla en riktigt god, varm och kärleksfull Jul!
 
Vi har redan tjuvstartat Julen 2012 med firande hos svärföräldrarna igår. Sillen, revbenen, köttbullarna och skinkan och ej att förglömma en alldeles underbar gravad lax som svärmor själv gjort - fantastisk, precis som allt det andra!
 
Fika med rullrån, även dessa gjorda med kärlek och omsorg och så möra att de smälter i munnen. En perfekt uppmjukning inför julklappsspelet. Jag hade en överraskande bra inledning och roffade åt mig mååånga paket i starten, som bara ett efter ett skulle försvinna när klockan startades och vi började stjäla paket från varandra - till slut satt jag säker, med bara ett paket kvar och då är vi så snälla att vi inte stjäl från varandra. Men i slutspurten lyckades jag plocka hem ett paket till, ett av mina egna bidrag som jag gillade alldeles för mycket för att vilja släppa ifrån mig;) Så mina fina julklappar blev fyra glasunderlägg (svensktillverkade från Gotland och som jag inhandlat hos A Mouse in A House) samt ett underbart doftljus från Voluspa, Crisp Champagne. Bland övriga paket vi stred om fanns allt från förstoringsglas, hemlagat delikatesspaket, komplett ljusbricka, urgulliga salt- och pepparkar, fullständigt onödiga hoppande figurer (som man absolut inte kan använda till någonting som Linn uttryckte det) till Unicefgåva med vaccineringsdoser. Samtliga finurligt inslagna för att locka till "vänskaplig" strid om det finaste eller mest spännande:) Sen har vi ju ett "barn" (under 20) kvar som fortfarande får julklappar den här kvällen och det mesta av hennes önskemål var slut i butikerna, så hon kan se fram emot att få shopping, bio och mat av sin kusin och med sig kan hon ha presentkort på Emporia och en fin slant i plånboken ... perfekt för en klädgalen tonåring;)
 
Och så kvällens höjdpunkt - hälleflundra med den allra godaste citronsås man kan tänka sig! Jag hade klarat mig fint ända tills nu, ätit lagom av sillen till "lunchen" och tänkt mig för ... men nu släppte alla hämningar och jag kunde knappt resa mig från bordet! Ris à la Malta till dessert? Ja, en liten klick - hemfärden kunde ju bli långvarig, vi hade ingen som helst aning om hur vägarna skulle se ut efter det snökaos och den hårda vind som pinat Skåne under hela eftermiddagen och kvällens inledning. Men det gick bra, vägarna var plogade och det hade börjat töa när vi begav oss hemåt så snödreven var borta.
 
Nu sitter jag här och väntar på att resten av familjen ska behaga vakna, så att vi kan äta en lååång härlig frukost och öppna lite paket från "strumpan" (som faktiskt ligger så långt in bland de oanvända julsakerna att den inte får komma fram i år - vi klarar oss ändå!)
 
Ikväll är det firande på nytt, hos min farbror och faster där vi även träffar mina föräldrar och min kusin med familj. Här blir det traditionell julklappsutdelning efter maten och det finns en del paket under granen som jag är lite nyfiken på:) Men innan detta ska vi mysa här hemma, långfrukost som får bli brunch, glöggfika och Kalle Anka (hur nu årets version ska se ut?), lite brasvärme och kanske till och med en stunds läsning.
 
Varma Julkramar från mig och min familj<3


1 kommentar:

 1. God Jul Suz!
  Mysigt att läsa om er förstart på julen!
  Jag var däckad igår av bacillusker men idag är det hopp om liv igen. Skönt! Sonen ropade från sitt rum imorse "Kommer tomten idag?", vilken lycka att få svara ja!! Igår kväll var mannen och lilleman ute och skottade utanför huset så att jultomten och hans renar skulle få plats att parkera idag!!
  Vilka trevliga presenter ni hade i julklappsspelet!! Du kammade hem toppen vinster!

  Må så gott!
  Stor julkram från Anna

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz