tisdag, december 04, 2012

Skånsk vinter


Skånsk vinter i ett nötskal - konstant snöande i nästan ett dygn, vackert ute så att det nästan gör ont, lite tö på det och nästan regn idag, för att nu frysa på nytt! Bilderna är från igår eftermiddag när jag gav mig ut med kameran direkt efter jobbet.

Ena stunden borde man nästan ha gummistövlar och nästa de varmaste kängorna som går att uppbringa. Nåja, än så länge har vi bara minus fyra:) men tidigare idag slaskade jag omkring på infarten och föste bort sörjan:(

Fullt upp är det här. Pelargonerna, oliverna, citrusplantorna och nerium oleander behövde komma in i förrådet, var lite orolig för att uterummet skulle få frostgrader. Gårdagen ägnades åt lite "bortglömd" hemmaekonomi, ikväll  har jag varit på inspirationskurs och gjort julträd (mer om det i nästa inlägg) och imorgon bär det av på julshopping. Men antagligen blir det precis som vanligt, endast ett fåtal klappar fixade men en massa fika och mys. Vi brukar börja med frukost;) Och så brukar jag hitta hur mycket som helst till mig själv ute i butikerna, men som jag inte ska ha, behöver eller kan på något sätt rättfärdiga att det ska få följa med hem ... får sätta skygglappar på helt enkelt;)

Ha en skön mitt-i-veckan-dag!

6 kommentarer:

 1. Skånsk vinter ser vacker ut och jag tror den liknar lite vad vi har här i Connecticut.

  Fint att få pyssla om plantorna, och hinna ikapp med administrationen ;)

  Ser fram emot lite bilder från din inspirationskväll och julshoppingen. Fika och mys låter förtäffligt! Tittade på kollaget igen - så jättefint det är!

  varm kram och ha så trevligt i julhandeln

  Lotta

  SvaraRadera
 2. Underbart med skånsk vinter..... Minns ändå mina med glädje!
  Känner igen mig i att hitta en massa bra julklappar till sig själv! :)

  SvaraRadera
 3. Visst är det underbart med skånsk vinter, speciellt när det snöar från alla håll och kanter! Jag tycker att vädret är underbart just nu och njuter av tillvaron fullt ut!

  Hoppas att du får en fortsatt fin vecka!

  Kram
  Nettan

  SvaraRadera
 4. Skånsk vinter låter precis som en halländsk :) Anna

  SvaraRadera
 5. Jag älskar den skånska vintern! Fast kanske inte lika mkt de dagar det regnar:-) Men mannen påminde mig just igår om hur kort vintern här nere kan vara och hur vi redan i februari kan få hopp om att våren är på g!
  Hoppas du fick mysig julshoppingrunda Suz!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Ja, vinter så skönt! Fint :)

  Ett Tips! Vinn en Maileg tomtekanin
  http://vitahusetochelvis.blogspot.se/2012/12/vinn-en-maileg-tomte.html

  Hopps du vill vara med och tävla!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz