lördag, december 22, 2012

Julpyssel


 
Hittade en lite annorlunda växt och satte den i en vacker vit kruka, la på lite stenar och ett hjärta ...
 
 
... hjärtformat i trappfönstret ...
 
 
... en julen och skidor får pryda dotterns fönster ...
 
 
... den här pulkan kan vara den enda jag nyttjar i år! Samtliga krukor är återanvända från förra året och jag tycker de är så vackra att de förtjänar få fler chanser att visa upp sig.
 
Det har varit mycket julfix i veckan, men också vanliga livet. Verkligheten som pågår omkring oss och måste få ta den plats den behöver. Jobb, skola och allt annat som är vår vardag. Saker som inte stannar upp för att det är jul. Och mitt i allt detta ska vi göra våra hem julmysiga, baka och laga en massa mat, städa och feja ... men nej, jag har verkligen försökt vara  praktisk och bara göra sånt som jag tycker är roligt (bortsett från städningen då:)) och som vi verkligen hinner njuta av.
 
Så blommor, gran, julkort, lite julgodis, bakat vörtbröd, fröknäcke och saffransskorpor samt slagit in julklappar har varit det som fått ta lite plats den senaste tiden. Förra helgen griljerade jag en liten skinka som vi mumsat i oss redan och ikväll åker den andra in så att vi har till frukostmackan imorgon. När mycket av julmaten intages hos släktingar är det ingen idé att fylla kylen med sånt som bara står kvar sedan. Och det finns alldeles utmärkta saker att köpa färdigt! Så en sund blandning som håller julstressen borta är min melodi:)
 
 
Granen fick komma in häromkvällen ...
 
 
... den här kulan är väldigt gammal och kär, tur att den är vit så att den fick komma med i årets gran som enligt dottern skulle gå i vitt, silver och blått och visst var det en fin idé ...
 
 
... ytterligare en favorit, fast betydligt modernare.
 
 
Vita hyacinter får gärna förgylla tillvaron här hemma ...
 
 
... och så några småtomtar och fin gammal julbock på bordet!
 
Ha en riktigt mysig lördagskväll så här dan före dan före dopparedan! Julkramar från mig<3
 
 
PS. Många julhälsningar har det kommit i brevlådan och en dag dök det också upp julklapp från en väldigt fin bloggsyster, tack fina Lotta - nu ligger de under granen och väntar på julaftons morgon:) Du ska tro att jag är nyfiken.
Varje år sitter jag där och funderar på vem som ska få julkort och varje år dimper det ner kort från någon vi inte skickat till och så kommer det dåliga samvetet, precis som det gjorde nu med julklappen från Lotta. MEN så här ska jag inte tänka, utan istället skicka varma tankar till dem och överraska när de minst anar istället ;) 
 
 
 
 
 
 
 


3 kommentarer:

  1. Kära Suz! Så mycket gott och fint ni fixat. Det låter härligt! Kulan i granen ser så fin ut. Tur den fick vara med i år ;)

    Din griljerade skinka låter så god. Jag hittade maple cinnamon smoked bacon hos vår lokala bonde idag...det lät så gott! Vi har ju tyvärr ingen skinka så jag tänkte att det här kunde ju vara ett spännande substitut.

    Ha en underbar jul med din familj fina Suz! Tack för alltid så värmande ord med omtanke hos mig <3

    Varm kram
    Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter hur gott som helst med maple cinnamon smoked bacon! Tror säkert det går jättebra istället för skinka. Vår griljering får nog skrapas bort om den inte trillar av själv ;)

      Och tack fina du för att du kikar in här hos mig, det värmer massor ska du veta <3

      Julkramar
      Suz

      Radera
  2. Härligt vad det julpysslas hos er och visst är det roligt att få pyssla och fixa till lite. Och vilken fin gran ni har. :)Vad bra att kulan fick lov att vara med också för den är allt bra fin. :)

    Hos oss är det som alltid hela havet stormar i granen men det är ju så vi är - hullerombuller och kärleksfullt. ;)

    Klokt att ta saker och ting i din egen takt vännen. Jag vet inte vad som har hänt med mig denna jul (kan det vara en 40-grej?) men så här avslappnad har jag nog aldrig varit den 23:e. Någonsin. Ingen stress, inget slåinjulklapparnamittinatten och ingen lista på en massa som ska göras. Nej, här sitter jag med fötterna upp och tittar på "The Holiday" med dottern och har det mysigt. Vet inte vad som hänt men jag gillar denna nya "tradition". ;)

    Här har vi som traditionen sig bör i vårt hem tillagat julskinkor idag. En som vi nästan har klämt helt och hållet idag och en tills imorgon. Gott! :)

    Kära Suz, inte ska du ha något dåligt samvete. Min lilla present var inte menat som något dåligt samvete. Tvärtom. Bara tänkt att glädja och jag ger inte presenter och förväntar mig något i retur. Jag ger för att jag tycker om att ge och för att vissa människor ibland behöver piggas upp med en julklapp. Så inget dåligt samvete, lova mig det. Jag tyckte bara att du behövde en liten julklapp.

    Ha nu en fantastiskt fin jul (som blev vit minsann, här har det stormat som bara den idag och jag hoppas att ni tog det lugnt på vägarna på väg mot julfirande) tillsammans med de dina Suz.♥

    Varm julkram
    Lotta

    Ps. Ett stort tack för det fina julkortet!♥







    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz