fredag, december 28, 2012

God fortsättning och tack i massor!

 
Vår julaftonsfika till Kalle Anka:) Med egna, mammas och svärmors hembakta kakor och godis. Och god glögg i muggarna!
Stort tack, Lotta, för de fina stjärnorna - de blev jättefina godisskålar, men jag kan också se dem med värmeljus i - strålande vackra!
 
Foto: Sofie Johansson
 
Att jag bara orkade trycka i mig ett helt julbord på kvällen! Men det fanns en god sallad och en fantastisk saffransdressing som gjorde julskinkan fint sällskap:)
 
 
Annorlunda inslag i julgranen hos min farbror och faster - fågelholk med kvitter!
 
 
Och lite mer traditionellt, halmpynt.
 
 
Varm julstämning med mycket levande ljus.
 
 
Mysig julläsning - feelgood, den här gången på engelska!
Bra träning för mig, som inte nyttjar engelska språket tillräckligt ofta känns det som.
 
Det här var en kort resumé i bilder från julafton. Vi försökte ta det ganska lugnt under dagen, ta chansen att mysa i lugn och ro. På kvällen var det full rulle igen med dignande julbord, snapsvisor och mandel i gröten. Stort tack till värdparet för den trevliga kvällen! Numera är barnen för stora för tomten (om man nu kan bli det ...), så ett av kusinbarnen delade ut våra julklappar och sedan revs det och slets i papper och som vanligt satt jag och drog ut på det i det längsta innan jag började öppna mina egna. Jag vill ju se vad alla andra får också!
 
Dottern vår blev strålande glad över armbandsuret vi köpt åt henne, men även andra klappar föll väl ut. Jag fick den där fina jackan jag hittade när vi var ute och julshoppade:) och en underbart väldoftande bodylotion och nya tvålar (!) - mannen min är alldeles för snäll! Dottern gav mig en kokbok med lyxiga desserter och bakverk och så hade hon fixat ett sött paket med sköna örtbad och fina nagellack. Och så fick jag sjalen jag önskat av mina föräldrar. Och ett pussel. Vi skämmer bort varandra något alldeles förfärligt! Tackar så otroligt mycket för mina fina klappar!
 
På juldagen var det dags att vara social med goda vänner. Knytkalas i stora mått, börjar vid halv två med lunch för att sedan avsluta det hela någon gång framåt midnatt. Mat och fika i långa banor, massor med skratt, snapsvisor, kända och okända människor från både när och fjärran, ungdomar, något äldre och hundar - allt i en salig blandning!
Stort tack, J och B, för att ni bjuder in oss till den här mysiga dagen!
 
Jag hade spikat Annandag Jul som pyjamasdag och tänkte inte göra annat än läsa, titta på tv, lägga pussel och äta skinkmackor och julgodis. Och kanske sova lite på soffan. Och precis så blev det! Vaknade ganska tidigt och smög ner till tv-soffan för att kika på de två sista avsnitten av Downton Abbey, längtar redan till nästa säsong (för det blir väl fler?). När resten av familjen slöt upp tog vi lång frukost/brunch och sedan slöade vi absolut hela dagen ... så skönt!
 
Nu har vi hunnit med att både vara lite ordentliga och fixa månadens räkningar, en sväng på rea och gjort planering och inköp för en nyårmeny samt en släktmiddag nästa vecka och sett till att det finns något att sätta i sig även i helgen. Gör vi inget annat än äter??? Nu börjar det nästan kännas som det är dags att återgå till vanliga rutiner igen, annars rullar vi snart fram ...
 
Hoppas jag kan få till lite nya bilder snart, har blivit lite si och så den senaste tiden. Men vi startar snart ett nytt år med ny energi och massor av inspiration! Det kommer bli lite förändringar, men det får bli ett eget inlägg lite senare;) Och energi ska ju vara mitt ledord för 2013, mitt mantra! Både kroppsligt och själsligt. Det har jag redan lovat mig själv och det känns bra!
 
På återseende kära vänner! Ha en alldeles utomordentligt skön fredagskväll!
 
 
 
 
 
 
 


5 kommentarer:

  1. Hej Suz!!

    Härliga dagar du har haft med familjen, verkligen julga goda stunder o GOD mat!

    Jag går oxå runt med tankar om det nya året, inte nyårslöfte men mer en ny väg i livet känns det som!

    Ha det fint vidare i mellandagarna, Klem Anna

    SvaraRadera
  2. Det låter som du har haft en förträfflig jul! Det är så underbart att få tillbringa tid med sin familj på det sättet som man gör under julen. Tid för kärlek, skratt och massor med omtanke. Jag gillar det!

    God fortsättning till dig och din familj!

    kram, dorro

    SvaraRadera
  3. Låter som att ni har haft en bra helg! Skönt att få lite mer tid tillsammans med nära och kära.
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  4. Låter som en skön jul! Men jag håller med dig, snart dags att göra något åt detta ätande!!
    Ha det gott!
    Kram Helen

    SvaraRadera
  5. Hej Suz!
    Låter som en jätte mysig jul! Jag fick också en bok på engelska att sätta tänderna i!! Var på em förbi Åhléns i Ystad och köpte 4 nya pockets inför resan. Längtar efter läsning i solsken eller vad vi nu kommer bjudas på, ledighet är iaf garanterat!!
    Önskar dig och familjen en skön helg!
    Stor kram Anna

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz