fredag, september 14, 2012

Fredagsmys om en stund

 
 
Regn och rusk, stormigt och grått! Lite risig med soffhäng och film kombinerat med lite städning. Så har min dag sett ut. Varvat vila med lite småfix. Inte tyckt synd om mig själv för att jag inte känt mig på topp, utan istället känt mig priviligierad som får möjlighet att leva så här. Att inte vara anställd på heltid, utan få jobba lite på "hobbybasis" också. Och ha möjlighet att få undan lite här hemma så att vi kan hålla helg när resten av familjen är lediga. Och att kunna ta en nödvändig paus när kroppen får en släng av något virus eller bacill.
 
Ni får en bild från trädgården idag, från i somras när en ensam överlevande lilja blommade (liljebaggarna har tyvärr gjort sitt på övriga :( stackars plantor). Det hade varit torrt ett tag, så jättedaggkåpans blommor började övergå i lite rostfärgat. Jag har sparat den här bilden med vilje, tyckte att den passade nu när det börjar bli lite höst - vilket innebär så många vackra färger.
 
Jag har verkligen lärt mig uppskatta våra övergångar mellan de olika årstiderna. Jag upplever att jag har blivit mer närvarande här och nu det senaste året och tycker mycket om att iakta färgskiftningarna i naturen och trädgården. Dofterna har också stor betydelse. Tänk om jag kunde måla tavlor av allt det vackra!
 
Inte bara ute skiftar färgerna. Även inomhus börjar vi skifta lite saker, tända ljus och mysa till det. Men uterummet bjuder fortfarande stunder att njuta, inte ens idag har det känts kallt och ruggigt där! Mysigt att kunna förlänga "ute"-perioden lite. Att tända många ljuslyktor och vår skorstensfria eldstad där ute ger en skön känsla av ledighet. Hoppas vi kan sitta där imorgon, när vi ska ha gäster:)
 
Nu längtar jag bara efter att mannen ska komma hem från sitt möte i Norrköping. Tåget verkade hålla tiden :) Och att dottern ska komma hem från sitt extrajobb. Då ska vi mysa!
 
Ha en skön helg!

6 kommentarer:

 1. Å soffhäng längtar jag efter nu! Har också blivit mer vän med skiftningar med åren. Fortfarande varmt här, men ändå känns det att vi går mot höst nu också.

  Hoppas du får en fin helg!

  Kram
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Så skönt det låter Suz, hade också soffhäng i går med goa barn. Ljuvligt att bara få vara och njuta av en härlig kväll fast det stormar ute!

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Hoppas att ni har en underbar helg tillsammans. Kram

  SvaraRadera
 4. Hej Suz!
  Hoppas du fick en härlig helg! Här har vi njutit av ledig familjetid. Loppis i vår by idag. En roadtrip igår.
  Vilken lilja du fotat hemma hos er! Så vacker!
  Jag känner igen mig i vad du skriver om att uppskatta naturen mer. Detta år har jag njutit så av dess skönhet, dess växlingar, dess små och stora höjdpunkter. Jag frågar mig själv ibland, njöt jag lika mkt förra året? Kanske, kanske inte!!
  Önskar dig en strålande start på kommande vecka!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. ..och vips är det söndagsmys istället! Fast det är liksom inte samma sak som fredagsmys..
  Jag är nog fortfarande en sådan som älskar sommaren så mycket att inga andra årstider har en chans. Men det vore helt klart enklare om jag var en sådan som såg en tjusning i alla årstiderna..

  SvaraRadera
 6. Hej vännen!

  Jag hoppas att du har haft en riktigt fin vecka och att du känner dig bättre nu och ar en ny fin helg att se fram emot?

  Ja, nu känns det som om hösttäcket har lagt sig även över oss här i Skåne. Även om vi faktiskt har det soligt och relativt varmt så känns det i luften att det är en höstkrispighet. Spceciellt idag när det har regnat om vartannat mest hela dagen. Men det känns faktiskt helt ok tycker jag. Jag älskar ju hösten.

  Tack för att du finns fina Suz! Tack för all omtanke och värme, något som verkar vara oändligt hos dig. För din tröst och uppmuntran då jag gick genom några tuffa dagar. En värme som stärkte. För att du fortsätter kommentera hos mig dag efter dag trots att jag har varit så osynlig i alla kommentarfält på sistone på grund av förkylning, blödning i magen och nu nackspärr (men också lite spännande projekt som jag ska berätta mer om senare). En bloggsyster med ett stort hjärta. Stor kram till dig♥

  Ta nu hand om dig, njut av helgen och håll utkik i brevlådan i början av nästa vecka (något som du har fått vänta på alldeles för länge är på väg).

  Kram Lotta

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz