fredag, september 07, 2012

En liten stund ...


... som lätt blir en lite längre stund:) Ja, hur lätt är det inte att undvika dammsugaren, ta en "elvakopp" vid datorn och vips har tiden flugit iväg! Kika runt lite på bloggar, kommentera några, fundera lite över egna bloggens exitens och vad jag vill göra.

Tankar, tankar, tankar ... pysslar runt i huset och flyttar saker, provpackar höstkollektionen och muttrar lite över vissa sakers oförmåga att passa in. Ibland passar jag inte själv in! Vissa dagar behöver jag tonvis av inspiration utifrån och vissa dagar kommer det idéer alldeles av sig självt.

Vissa dagar står jag alldeles utomordentligt stadigt på jorden och andra dagar är jag så osäker på min egen förmåga. Beundrar människor som verkar ha precis klart för sig vad de vill och hur de ska nå dit. Beslutsamhet, utan tvekan, massor av idéer och alldeles övertygade om att de klarar nästan vad som helst. Sån har jag aldrig varit! Velar alltid hit och dit och tar oceaner av tid på mig innan jag bestämmer mig. Bra ibland, kanske.

Alla är bra på något. Jag också, det vet jag. Men jag hittar inte alltid vad jag är bra på:) Jo, de där sakerna som är roliga. De blir kanske inte världsbäst alltid, men jag har kul när jag gör dem. Kan det vara så? Att det jag tycker är roligt är jag bra på. Kan jag vara bra på saker jag inte tycker är roligt? Tror det, men det är kanske dessa saker som lätt känns som måsten? Jag gör dem bra eller godkänt, men kanske inte med den där riktiga känslan - för de är inte de där sakerna som får mig att glömma tiden. De får mig enbart att känna att jag har gjort så gott jag kan. De är trygga och invanda, säker mark. Kan nästan göra det med vänstran ;) Bra på sätt och vis.

Och så spretar tankarna åt många håll. Det finns ju så fantastiskt mycket roliga saker att göra! Hur ska jag kunna välja? I stort och smått. Som att sticka, virka, sy, måla och göra smycken. Som att baka bröd, pajer och kakor, ja till och med tårtor. Som att fotografera och lära mig redigera bilder. Som att skriva texter och blogga. Som att göra fler utflykter, roadtrips och resor. Som att dyka in hos inredningsbutiker, butiker med köksattiraljer, kaféer, bokhandlar och andra sköna ställen som jag känner mig så hemma på. Allt det där som är jag, inget unikt och inget världsomvälvande, men som är jag på något sätt. Som att kunna samla ihop allt det där och göra något av det! Men vad?

Jag singlar som ett höstlöv mellan tankarna, upp och ner, hit och dit - emellanåt full av kreativitet för att i nästa stund dala och drabbas av största tvivel och tveksamhet. Jag trivs så himla bra här hemma, jag pysslar och fixar. Känner mig riktigt hel när familjen är samlad. Jag bloggar nog på ett tag till. Det finns ju en och annan läsare, trots allt :) Här får jag skriva, fotografera, baka och pyssla och bara vara mig själv. I stort och i smått.

En liten stund blev en lång stund, men huset är nu rent och lunchen uppäten. Det här blogginlägget skapades i omgångar - blandat lite kul med lite måsten;) Nu ska jag iväg och fixa några ärenden. Sen får vi se vad tid det finns över innan jag måste fixa till mig för en kväll bland glada vänner och säkert ett och annat okänt ansikte också. Uppvaktning av jubilar står på schemat.

Ha en riktigt go' helg!
4 kommentarer:

 1. Hej finaste du!
  Jag känner så väl igen mig i det du skriver. Vissa dagar full av visshet och andra, som du skriver, hit och dit som ett nedsinglande höstlöv.. Jag har också funderat vad jag är bra på men hittar inget särskilt. Ibland önskar jag att jag tillfullo behärskade något. Kanske beror på att jag är så sladdrig, inte tålamod att lära mig något fullt ut.
  Snälla, sluta inte blogga. Läser, myser och hummar inkännande.. Kramar

  SvaraRadera
 2. Hej bästa Suz,
  Här har du en till som känner igen mig i många av dina tankar och resonemang. Skulle ibland önska att jag kunde våga lite mer, våga starta ngt eget, våga tro på en idé och gå till botten med den, reseacha, köra ett spår. Jag är som en gammal kostig som svänger än hit och än dit. Inget autbahn fokus liksom. Men ibland är det också roligt att inte var så låst vid en idé, tanke att istället liksom får låta drömmarna flyga fritt, testa olika saker och ja, njuta av allt möjligt härligt som finns! Inte minst roadtrips!

  Trevlig helg!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Det skulle kunnat vara jag som skrivit det inlägget! Känner igen mig väldigt mycket. Det känns ju trots allt skönt att läsa att vi är fler som velar och funderar på vår kompetens i än det ena än det andra. De vi tycker är så självsäkra kanske inte alls är det. Jag är glad att jag har vågat byta arbetsplats och det har gett en kick. Men sen kan jag gå o fundera på om jag ska dammsuga eller tvätta eller stryka eller läsa eller.... och så blir inget gjort. I nästa stund är jag hur beslutsam som helst.
  Ha det gott!
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 4. Och mig mig...som skulle ha kunnat skriva det här alltså!

  Jag tror vi är många många som känner igen oss. Fint att du delar.

  Tycker så mycket om din blogg!

  KRAM

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz