lördag, september 22, 2012

Förra helgens roadtrip


Halloj! Jag är tillbaks i bloggvärlden ...
 
Vet inte var den här veckan har tagit vägen, flugit sin väg i en väldig fart! Här kommer en liten sammanfattning av det som är värt att dela med sig av. 
 
Lördagen tillbringades först i trädgården, rensandes bland buskar som blivit så förvuxna att det blev ett överfullt bilsläp fullt med grenar. Och ändå är vi knappt halvvägs i trädgården! Skulle fortsatt idag, men det regnar och vi känner oss inte riktigt sugna på att dra på gummistövlarna. Visst är det mycket skönare att ta ett riktigt lååångt lördagsmys :)
 
Nåja tillbaks till veckans händelser - förra lördagskvällen tillbringades med goda vänner vi inte träffat på länge och vi bjöd på grillat och hemmagjord chutney, satt i uterummet hela kvällen och till kaffet hade jag gjort säsongens första äppelpaj. På egna äpplen, vilka krävde lite extra sirap, vaniljsocker, kanel och kardemumma. Mmm!
 
Söndagens roadtrip med andra cabbevänner från byn startade vi vid tiotiden, började med lite nyplockade hallon hos L & G (se ovan) och styrde sedan bilarna mot Skäralid och Kopparhatten där vi intog medhavd förmiddagsfika/frukost. Tänk att vi är i Skåne! Vi har inte jättelångt hit och ska definitivt inte låta det gå så många år igen mellan besöken här. Härlig natur, makalös utsikt och vackra vyer. Bokskogen var fortfarande riktigt grön och hästarna på tur fick ta en liten vila.
 
 

Vi fortsatte sedan på lite mindre vägar mot Mölle, via något som heter Krika, sedan förbi Arild och till slut var vi framme i Mölle. Vädret bättrade sig betydligt när vi kom ut till kusten och nu skulle vi bara bestämma var den något sena lunchen skulle intas.
 
Spanade in Grand Hotel, men där bjöds endast Afternoon Tea och det var vi inte riktigt sugna på. Några bilder blev det, utsikten är fantastisk!
 
Istället åkte vi ner till Hotell Kullaberg, i Mölles hamn, och där kunde samtliga i sällskapet hitta något som föll i smaken. Ett riktigt mysigt ställe som vi inte besökt på många år, ända sedan vi var där på ett väldigt trevligt bröllop faktiskt!
 
Mätta och belåtna rullade vi sedan utmed kusten, inom flera små söta byar med underbara hus och trånga små gränder, fina hamnar och massor av kustkänsla. Ett kaffestopp med hembakta chokladmuffins hann vi också med, innan det var dags att vända inåt landet och påbörja hemfärden igen. Vi klarade oss faktiskt utan regn i princip hela dagen, endast ett lätt duggregn på förmiddagen. En sån här tur betraktar vi numera som en tradition varje sommar!
 
Resten av veckan har varit en ganska vanlig vecka, men lite lätt intensiv ändå. Lite småkrämpor här och var i familjen har gjort att rutinerna rubbats. Blir lätt så när man inte tycker att kroppen hänger riktigt med på vad man vill. Så någon liten vilostund i soffan med tidning har varit nödvändig.
 
 
 
Ett litet livstecken från mig!
 

 
 

1 kommentar:

  1. Wow! Vilken härlig roadtrip! Och du, ni skulle ju ha svängt inom och sagt hej. ;)

    Så mysigt att se bilder av ens egen hembygd ur någon annans ögon. Det som är vardag för mig blir fest och äventyr för dig. Häftigt! :)

    Kram Lotta

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz