onsdag, augusti 31, 2011

Onsdagslyx

Fast kan man kalla det lyx att städa;) Nåja, är väldigt nöjd med att kunna ta lite flexledigt i eftermiddag! Kör en städning à la intensivstil, effektivt som bara den, så att jag ska hinna med lite annat oxå:)


Victoriaplommon från egna trädgården gör väl vem som helst glad!

En stund vid symaskinen ska jag ha idag! Det står på prioriteringslistan jag jobbade med igår. Vad det står mer? Miljoner saker känns det som, nu återstår bara att få någon balans i den. Hur det nu ska gå till, dagarna bara försvinner i ett schwiss ... man kan ju inte bara göra roliga vill-göra grejer. Men lite fler än tidigare kanske, måste tänka och längta efter det när jag sitter på den slitna, gamla tråkiga bussen hem. Istället för att säcka ihop av trötthet och bara precis orka måste-sakerna när jag kommer hem. Kanske jag skulle ta initiativet till en dag i veckan där jag vägrar laga mat;) Ja, ja vad är väl en bal på slottet ...

Se upp dammråttor, nu är jag på gång!

tisdag, augusti 30, 2011

Italiensk kyckling


Urklipp ur tidningen MåBra

Här kommer receptet på vår kvällsmat, Italiensk kyckling med färsk pasta!

Till 1 person behövs:

1 kycklingfilé, ca 125 g
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 tsk olja
1 dl vatten
1 tsk kycklingfond (själv använde jag en liten "ask" av Knorr Fond du Chef till 3 filéer)
1-2 tsk balsamicovinäger
2 kronärtskockshjärtan på burk
1 msk hackad basilika
1-2 körsbärstomater

Banka ut kycklingen med handen, eller dela dem på längden i tunnare bitar. Skala och hacka vitlöken. Krydda och stek kycklingen i olja i en stekpanna, ca 3 min på varje sida beroende på tjocklek. Tillsätt vitlök, vatten, fond och balsamicovinäger i pannan. Dela kronärtskockshjärtan i halvor och lägg ner dem i skyn. Låt allt koka ihop någon minut. Skiva tomaterna och lägg dem och basilikan på kycklingen. Servera med nykokt pasta.

Smaklig spis!

Tisdagsfunderingar

Höst och liksom lite nystart efter sommar och semester, eller? Åtminstone så länge man har barn hemma och en ny termin börjar för dem, så tror jag det kommer kännas så ... och sen också kanske. Det dimper ju alltid ner lite broschyrer med nya kursstarter för allt möjligt vid denna tid. Jag vill också göra något nytt! Blir extra sugen nu när Sofie kommer hem och berättar allt nytt om sin nya skola.

Men vad vill jag då? Just det - jag skulle ju göra en prioriteringslista först:) Det får bli första planen, förutom det där med att stressa mindre, motionera mer, äta bättre och att ta stunder att bara vara här just nu. Det jag alltid tänker, försöker utföra och ofta har dåligt samvete för, hm.























Se så fin lagerbuske vi har!

Så kvällen får bli fortsatt fundering och prioriteringslista. Nu ska jag laga italiensk kyckling och tänka lite på mina föräldrar, som är i Italien.

Ha en härlig tisdagskväll:)



söndag, augusti 28, 2011

Visst blev det äppelpaj ...


Min fantastiska Blomgren, äppelberedare från Anders Petter.
Känns som den funntis i hemmet i evigheter;) Den skalar, skivar och kärnar ur i ett nafs!

... men inte receptet som jag hittat. Inte denna gång, familjen vägrade låta mig göra någon annan paj än min standardpaj - smulpaj på mitt lilla sätt. Med deg både i botten och ovanpå samt lite sirap på toppen som gör den lite knäckig. Ok, det är väl himla bra betyg när de vill att jag gör samma varje gång - då måste de ju tycka att den är god:)

För många år sedan jobbade jag i en Järniabutik och där fanns lite allehanda roliga köksartiklar från Anders Petter. Bland annat Cervera säljer dessa produkter.

Mums med paj!

Småfix och höstkänning

Då var det söndag igen! Var blir tiden av? Känns som om det var juni igår och nu är snart augusti slut ... och sommaren:( Men nej, inte sura! Nu finns det äpplen i trädgården och massor av andra svenska sorter börjar dyka upp i butikerna:)


Trädgårdsäpplen som blev lite burdust avbrutna från trädet när min man härjade med gräsklipparen ...


... något som han gillar göra ofta, gräset får inte bli för långt. Fastän jag tycker det är så himla mysigt när den får växa lite och bli sådär mjuk och skön att gå i:) Man kan inte tycka lika om allt och jag slipper ju klippa gräset ;) - för jag tycker alltid det är som finast när mannen min tycker det är dags att klippa!

Idag blir det lite småfix med att försöka få över musik till mobilen (tekniska prylar är egentligen inte min grej alls, men jag ska se om jag klarar det själv), förhoppningsvis blir det lite tid över vid symaskinen och så lite vila, så den sablans influensaslängen jag fick i slutet på veckan kan försvinna helt.

Funderar också på om det ska bli någon äppelpaj idag, såg ett recept hos Gourmetmorsan som verkade supergott! Har länkat till hennes blogg, massor av goda tips på mat och vin. Självklart är jag följare av den här bloggen, vi är väldigt förtjusta i god mat. Igår gjorde vi clubsandwichen med klyftisar som hon tipsar om, verkligen jättegott!
Vi ska ju inte äta så mycket godsaker, men vad sjutton - man lever bara en gång och så fort jag känner mig lite friskare i kroppen igen så är det ut i spåret och bränna lite kalorier!

Det är så lätt att gnälla över de där säsongsförkylningarna och extrakilona, men det är småsaker egentligen. Man glömmer lätt bort att vara tacksam över livet och allt vad man får njuta av, men ibland behöver man stanna till en liten stund och tänka på allt det fina och goda man får vara med om.

Ha en riktigt skön söndag!

fredag, augusti 26, 2011

Bergenian blommar i augusti!


Här blev jag faktiskt nöjd med mitt fotoresultat:)

Ha en mysig fredagskväll!

1+1


En liten nässelfjäril i vår lavendel på stam ...


... och plötsligt blev det två fjärilar!

Lavendel är en härlig växt som lockar till sig massor av fjärilar hos oss:) Ibland kan man komma riktigt nära dem. Nu är jag ju ingen fena på att ställa in kameran, men ett försök gjordes och jag fångade dem på bild i varje fall.

Små sköra fjärilar och vacker lavendel!

Inspiration























Jippie, IKEA-katalogen 2012 har kommit:) En stunds skönt bläddrande hjälper en bloggare som försöker bli lite piggare efter en tråkig feberomgång. Alltid lika kul att se vad som är nytt för året. Många smarta kompaktlösningar är nog det största i år. Inte för att vi har jättebehov av det, med våra 167 kvm, men det är kul att se nya idéer och inte var det brist på saker man vill ha:)

Lite andra tidningar har det också bläddrats i och igår plingade det till i min mobil, ditt paket från H&M har kommit stod det ... vad roligt, synd bara att jag inte var i form för att hämta det:( Men imorgon ska jag nog orka pallra mig iväg och göra inköpen för nästa veckas matsedel och hämta mitt paket - nya sängkläder i vitt, tvättat linne:) och en sängkappa till Sofies säng. Spännande! Foto kommer här framöver.

Härligt med inspiration, snart är jag pigg igen:)


Frånvaro


Jättedaggkåpan fortfarande grön, men höstigt i bakgrunden

Frånvaro, närvaro, tillvaro ... har du tänkt på att du kan vara frånvarande trots att du är närvarande mitt i tillvaron? Ja, jag hade visserligen feber när jag låg och tänkte på detta, nerbäddad under filt med tjock kofta runt mig och kunde inte sova längre - då hade jag tid att tänka lite snurriga tankar.

Egentligen tänkte jag bara göra ett inlägg och be om ursäkt för att jag varit frånvarande här i bloggvärlden. Eller egentligen har jag inte varit frånvarande, utan i allra högsta grad närvarande - på andras bloggar. Fullt upp med att uppdatera mig på bloggarna jag följer. Detta har jag massor av tid till att göra när jag sitter där och pendlar om dagarna, runt två och en halv timmer per dag totalt och då hinner man läsa en del bloggar:) Bara lite jobbigt att kommentera, det skakar gärna på bussen och jag har ett litet elände med att få till rätt bokstav på min lilla touch-skärm (har en HTC Desire som jag för övrigt är väldigt nöjd med ... har ju fått helt andra möjligheter att slå ihjäl tiden på bussen:)).

Men varför har jag inte hunnit blogga själv? Det är ju så kul och borde ligga högt på prioriteringslistan! Grejen är den att just nu finns det ingen sådan lista hos mig ... och har inte funnits på ett tag - jag har ju haft semester! Och då gör man ändå det mesta man tycker är kul och när man känner för det, just så som en semester ska vara. Så nu när ekorrhjulet börjat snurra igen, börjat jobba alltså, ja då har man massor av vill-göra, måste-göra och borde-göra. Alltså väldigt bra läge för att göra en prioriteringslista:) Så att jag slipper vara "frånvarande" (psykiskt, för att en massa snurrar i skallen) fastän jag är närvarande (fysiskt här) i tillvaron (det som händer just här och nu).

Som det är nu så snurrar det mesta bara omkring i mitt huvud; passen är fixade men måste hämtas (kul för det innebär resa om ett tag:)), månadens ekonomi måste fixas (vi är sådana där människor som måste ha stenkoll i vanliga fall, men på det planet hade vi oxå haft semester, bara gjort det absolut nödvändigaste), veckostädning, matplanering för veckan och inköp för dito, tvätta, blogga, sy färdigt min påbörjade klänning, åh vad länge sedan jag pysslade med att göra något smycke, börja på någon ny bok, baka äppelpaj på äpplen från trädgården, ut på joggingtur ... och så fortsätter det. Och till det ska man då lägga att man måste ta sig till jobbet och uträtta något vettigt där, helst, för sån' är jag. Jag avskyr att vara sysslolös, men älskar att koppla av med sånt jag verkligen gillar göra:) och dit hör t ex inte städning (även om  jag gillar ha rent ... hm svår ekvation, men det går ju faktiskt rätt snabbt när man väl börjar). Handla mat är inte heller så där himla kul, bara när man kommer på roliga saker att laga! Veckomaten känns så ofta som ett typiskt måste och det ska gå fort, behöver massor av tips för att få det lite roligare:) och smidigare i vårt fina kök som jag stortrivs i.

Alltför ofta så låter man måstena gå före vill-göra sakerna, trots att det inte alltid är absoluta måsten. Om jag har något att ta på mig utan att tvätta den där maskinen, vad är det som säger att det måste göras just precis nu?

Och så infann sig ett virus eller liknande och jag bara däckade, feber, tjock i halsen, huvudvärk, ont i öronen och hela kroppen. Usch och tvi, men efter lite mer än ett dygns sängläge är jag i varje fall på benen, om än något darrig fortfarande. Nu får måstena vara ... frisk först och då är jag säker på att lugna aktiviteter som blogga hjälper jättemycket:)

Lista fixas = nr 1 på listan:)

onsdag, augusti 17, 2011

Glädje

Ganska ofta är det små saker i livet som ger glädje ... 


... som att plocka in blommor från egna trädgården! Som dessa höstflox vi fick av mina svärföräldrar och som vi planterade i våras. Så vackra de blev:) Extra mysigt att kunna plocka in lite blommor nu, när det redan börjar kännas lite mörkt om kvällarna.

Keramikvasen på bilden inhandlades på Santorini sommaren 1991. Den har fått hänga med länge nu och när jag plockar fram den tänker jag alltid på våra vänner som vi lärde känna där och då. Vi har sjuttio mil mellan oss i vårt avlånga land, men de senaste femton åren har vi träffats åtminstone en gång per år. Jag uppskattar verkligen den vänskap vi har, tillsammans med dem känner jag att kan jag vara mig själv och för mig är det vänner på riktigt.

Vänner är också något som ger livet glädje!

söndag, augusti 14, 2011

Mysig söndag























Började dagen med att ta en liten joggingrunda i skogen och sedan fixade jag brunchpannkakor åt familjen. Nåja, Per gräddade färdigt medan jag tog en välbehövlig dusch. Regnet har hängt i luften hela dagen och jag kände att nu, eller aldrig ... hugg tag i syprojekten!

Har fixat mönster och klippt till en klänning idag och tänker ta första bästa lediga stund att börja sy ihop den i veckan:) Alltid spännande när man ger sig på att ändra lite på mönster, men jag har tagit lite mått på en favoritklänning i garderoben och sedan får vi se hur det blir. Ska inte lova någon bild, men hoppas att jag kan visa upp den här när den är klar.

Nu är det dags att fixa lite kvällsmat och ikväll blir det en ljummen biffsallad, som jag aldrig provat göra förut. Blir det gott så kommer jag tipsa här på bloggen.

Deppa nu inte alltför mycket över att det är måndag imorgon;)

Ha en skön söndagskväll!

fredag, augusti 12, 2011

Inspiration

Så var det fredag och ledig dag:) Men oj, var tog dagen vägen? Lite fix här, lite fix där, en joggingtur i skogen, bara regn och åter regn och så plötsligt är det kväll! Men det har ändå varit en skön dag, visserligen utan att jag landade vid sybordet som jag tänkt ... kanske blir det en stund i helgen istället.

Till kvällsmat har jag snott ihop en specialare som min man bjöd på en gång ... en mysig kväll på stranden med en liten grill och foliepaket med hemligt innehåll (för många, många år sedan!). Under årens lopp har minnet svikit oss och vi har improviserat innehållet något ... idag blev det potatis, lax, späda morötter, färsk lök, lite dill, flytande smör/rapsolja och så kryddat med lite salt och peppar samt pressad citron. In i ugnen istället för grill, för som sagt, det regnar. OBS! Förväll grönsakerna lite först, annars blir laxbitarna överbakade.



Bild från HM Home, websidan

Nu över till lite sovrumsinspiration ... jag har liksom kört fast under en längre tid på denna fronten. Rummet är klart, nya sängen på plats, gardiner etc men sen sa det stopp. "Piffing" saknas och jag har svårt att bestämma mig för vilken stilriktning det ska få ta. Vi är inte helt igenom lantligt shabby chic, vi är mer åt det lite stramare hållet men ändå med den där rustika känslan. Det får inte bli stelt och strikt och heller inte slå över i det makalöst romantiska. Sneglar på Lexington och Gant Home, men tycker att det är förfärliga priser. Visst, det är säkert kvalitetsskillnad, men verkligen så mycket? Vi investerade i ett tämligen dyrt lakan i modell dra på, när vi köpte sängarna, men hela bäddset!?
Hittade fina linnesängkläder på HM Home, har duken ur deras sortiment i tvättat linne och den är underbart mjuk och skön! Kan detta vara något att satsa på? Fortsättning följer ...


Ha en skön fredagsmyskväll!

onsdag, augusti 10, 2011

Nystart

Ja, så var det dags igen! Inför varje semester lovar man sig själv att vara sund, åtminstone så där lagom för man måste ju få njuta också;), gå upp tidigt och inte vända på dygnet samt röra sig flitigt varje dag. Hur det gick i år? Hm, lite sisådär kan jag säga ... det får blir en nystart nu när jag börjat jobba. Men jag är lika glad för det, kan ju inte skylla ifrån mig precis och ska jag gå omkring och vara sur för att jag njutit av god mat och gott vin så blir ju inte livet roligare. Alltså - nystart!

Började jobba i måndags och det var segt måste jag medge. Huvudvärken infann sig genast och det är kanske inte så konstigt, sitter i öppet kontorslandskap och det är åter dags att vänja sig vid "kontorsdammet", ljuset och ljudet runt omkring en, aircondition och att sitta hela dagarna vid datorn. Så här blev det också nystart.

Men min underbara familj, som hade några dagar ledigt till, överraskade mig utanför jobbet igår! Jag slapp åka sunkig buss hem och de hade bokat bord på Hai, ett sushiställe vid Davidshalls torg i Malmö:) Det kändes genast mycket bättre, men huvudvärken gav inte med sig helt förrän efter ytterligare en god natts sömn. Och kanske var det Coca Colan som hjälpte till också ... Så det blir kanske flera nystarter här: fram för fler överraskningar och att sätta guldkant på vardagen:) och det gäller naturligtvis från min sida också, mer god sömn men inte så mycket cola:)



Vackert i vårt fönster

Den här bilden ger mig lite lugn, jag kan sitta och titta på blommorna en lång stund (om jag bara ger mig tid till det) och då sprider sig lugnet i mig. Jag låter tankarna komma och gå, försöker att inte lägga vikt vid något speciellt, inte bekymra mig eller oroa mig för något utan bara hitta lugnet inom mig. Fler sådana stunder vill jag ha framöver, så att man behåller sitt semestertempo och varvar ner emellanåt. Nystart!

Jag har gett mig sjutton på att göra ett bättre resultat på Göteborgsvarvet 2012 än vad jag haft de två tidigare gånger jag "tagit mig runt". Inga överdrivna mål, men att orka springa mer och vara väl förberedd. Efter årets "varv" började jag med att enbart ta powerwalks i skogen, men under semestern hade jag planerat in att börja jogga också. Jodå några gånger tog jag mig ut, men inte så mycket som jag hade planerat. Vad har jag lärt mig av det? Jo, planera lagom och ge dig själv möjligheten att vänja kroppen successivt. Tror att det ger mig större möjlighet att få till en varaktig aktivitet, istället för bara tillfällig. Nystart!

Nystart, men i lagom tempo;)

söndag, augusti 07, 2011

Semesterfötter


Visst tycker ni också att de här fötterna borde få stanna i gröngräset ett bra tag till? Jag kan inte förstå hur fyra veckor kan gå så snabbt! Men så har det också varit en härlig semester:)

Fått tid att umgås med familj och vänner både under festliga former och mer vardagliga, äta och dricka gott, sola både hemma i trädgården och på stranden, någon tur med cabben, sköna slappa dagar med en bok, lite fix hemma, bakat och grillat, varit ute med bastubåten i Sövdesjön, hjälpt till vid konserten med The Ark i Sövde Amfiteater, fikat, fikat igen och ännu en gång (vilket också satt sina spår) och mycket mer som hör sommaren och ledigheten till.

Jag kan verkligen inte klaga på dessa veckor, det finns bara ett fel ... och det är att imorgon är det slut på ledigheten och tillbaks till rutinerna som råder under resten av året. Men hur lät det där? Nu är det hög tid att göra något åt den tristessen! Jag har inget emot rutiner, men inte får de kännas som fotbojor och en massa måsten hela tiden? Om jag inte har städat en gång i veckan under semestern, varför måste jag göra det när jag jobbar? Inte behöver tillvaron vara trist för att semestern är slut? Det är bara så lätt att falla in i lunken igen, frukost, pendla, jobba, pendla, laga mat och puh där försvann energin bara tanken infann sig! Och på lediga dagen (som jag har den stora förmånen att ha på fredagar) då städar, handlar och tvättar jag.


Igår kväll, före åska och ösregn

Tror bestämt att det är dags att ändra strategi och det är väl en lämplig tidpunkt nu, när det fortfarande är ljust på kvällarna, förhoppningsvis också lite ljumma kvällar kvar. Ut och motionera när jag kommer hem (kräver lite mellanmål på jobbet, men bra med en eftermiddagspaus), släng i en tvätt i maskinen innan jag snörar på mig joggingskorna, en välbehövlig dusch efter avslutat pass, fixa lite mat och göra det vid grillen så länge sommaren håller i sig, hänga upp tvätten och sen sätta mig att njuta av maten och gärna sitta kvar när skymningen faller. Tända några ljus, vara nöjd med dagen och tacksam över det jag har!

Jag har så himla lätt för att säcka ihop när jag kommer hem, att pendla är tyvärr inte min grej och det suger energin ur mig. Men nu är det så det är, inte busenkelt att ändra och jag ska banne mig försöka göra denna hösten lättare än förra! På bussen ska jag läsa mer, fundera ut blogginlägg och surfa runt på alla fina bloggar med mobilen, hitta inspiration istället för att sitta och dega ihop! Nu är det sagt här, lite offentligt - nu måste jag leva upp till det! Inte bara låta tiden rinna iväg, det är den alldeles för värdefull för.

Inspiration och energi!

Fotorunda i trädgården del 2




Det här var lite fler bilder från vår trädgård, allsköns blandning. Jag lägger vantarna på dotterns systemkamera ibland! Jag? Som aldrig tyckt att jag lyckats åstadkomma något med en sån i händerna, men nu tycker jag det är riktigt kul. Ja nybörjare är jag ju, det ser ni säkert. Skärpa och fokus och en massa inställningar som man ska hålla reda på. Sofie har visat något och ibland använder jag helt enkelt autofokus:) Men huvudsaken är att man har roligt! Som en glad amatör är det kul att kunna lägga in lite bilder här på bloggen.

Blommor att njuta av!

Fotorunda i trädgården del 1























Idag regnar det och jag passar på att "hänga" lite vid datorn och göra inlägg med trädgårdsbilder som jag fotat för ett par dagar sedan. Har också hittat sättet att publicera bilderna jämsides och liksom ta upp hela utrymmet, som jag sett på andra bloggar och tyckt var så snyggt! Bara att göra bilden lite större när man laddat upp den, undras tro om detta alltid funkar eller jag bara hade tur;)

Kommer strax en del två med liggande bilder ... få se hur det blir.


På återseende hoppas jag:)

fredag, augusti 05, 2011

Fika ... igen!

En god eftermiddagsfika med hemmagjord rabarberpaj. Det finns en hel del äpplen på vårt lilla träd, så om ett tag kan det vankas äppelpaj också:) Ni förstår nu, eller hur? Jag är en pajnörd ... i synnerhet de söta varianterna. Godast är att äta dem lite ljumna med vaniljglass till, mmmm!

I morse tog vi det väldigt lugnt, sov länge, hoppade över frukosten och fixade till lite brunch istället. Scones, äggröra och knaperstekt bacon ... njuta länge och riktigt ta vara på den lediga tiden.


Härliga fikastunder!




Rabarberpaj i ugnen

Idag är det bakväder ... rabarbern i trädgården strök visst med. Men visst är det härligt att kunna gå ut i trädgården och plocka in lite ingredienser till en paj eller något annat?



Den här plantan är nysatt i år och har inte riktigt växt till sig än, men någon stjälk har jag tagit. Vi får tacka svärföräldrarna, som delade med sig av den här sorten. Tyvärr tror jag inte vår gamla planta klarar sig så länge till, den står lite illa placerad.





Passar på att leka lite med placering av bilder och text, det är så mycket man måste lära sig här på bloggen som nybörjare. Men skam den som ger sig och dessutom har jag en tonårsdotter som inte är ett dugg rädd för att prova sig fram när det gäller sådana här saker:)  Nu tycker jag inte att det blir så snyggt i kanterna, eftersom texten lägger sig centrerat och det har jag problem med att få bort. Nej men se på sjutton, jag lyckades ... åtminstone den här gången.



I full färd med bakning! Jag trivs verkligen i vårt kök, där jag kan skapa något med händerna och förhoppningsvis också få fram ätbara skapelser. Idag hade jag extra kul eftersom jag vågade mig på att laborera lite med kameran:) Sofie har visat mig manuell inställning och nu provar jag för fullt ... men det är inte många bilder som blir så där jättebra. Nu måste jag föregå med gott exempel och inte tappa modet med en gång, fastän det har jag väldigt lätt för att göra när det är tekniska prylar inblandade;) de gör aldrig som jag vill! Tålamod, visa tålamod säger min man ... suck, måste man verkligen läsa instruktionsboken, jag förstår ju inte vad de pratar om!?




Inte lätt det här med fokus ...

Men pajen är gräddad, med lite sirap på toppen för att få den där lite knäckiga och goda ytan! Mmm, nu blir det fika med en god kopp kaffe, paj och vaniljglass. Blir kanske ett nytt inlägg med bilder på det, vem vet ...


Hembakad paj är gott:)


Lata dagar på stranden




Mobilfoto från stranden i Ystad

Jag är ingen jättesoldyrkare, men ett par dagar på stranden hör sommaren till! Vi har den stora förmånen att enbart ha ca två och en halv mil till Ystad, där det finns en underbar sandstrand. Lite fika, en bra bok, en brassestol och handduk - precis vad man behöver för en skön eftermiddag på stranden:)

Den här sista veckan på semestern fick vi några soliga dagar att njuta av på stranden. Vi stannade till på Lisas skafferi i Ystad och köpte lite god pastasallad, perfekt lunch en varm dag och sedan är det bara till att hitta en parkeringsplats där man vill stanna för dagen. Ibland lättare sagt än gjort eftersom det är ett mycket populärt ställe att åka och bada på.


En liten filmsnutt från mobilen

Sommar, när den visar sig från sin bästa sida!

tisdag, augusti 02, 2011

Besök på Biskopsgården

Måste bara tipsa om ett mysigt ställe vi besökte på vår tripp till Uppsalatrakterna! Det heter Biskopsgården och ligger i Bälinge, en ort strax norr om Uppsala. En underbar liten butik med inredning och kläder i den lantliga stilen. Jag har lagt en länk, så ni kan klicka på namnet för att komma till deras hemsida.


Se, så söta små paket man fick sina inköp i!

Jag ville köpa nästan hela stället med mig hem! Och just nu hade de rea till råga på allt ... suck, min klädbudget är fullständigt spräckt. Både Sofie och jag hittade små fynd och Sofie var eld och lågor när vi åkte därifrån - nu måste du ta och skärpa dig mamma, kan du inte ta och öppna en sådan butik! Och visst, drömma kan man ju alltid göra:)


Mina fynd!


Line of Oslo

Man ska hålla drömmar levande;)