fredag, januari 06, 2017

Underbara natur


Idag vaknade vi till minus 15 grader och strålande solsken. Mannen min tyckte vi kunde vänta en stund med promenaden tills solen värmt upp lite. Sagt och gjort, frukost med hela familjen innan dottern gav sig av till jobbet och sen lite Vinterstudio innan vi gav oss ut i kylan för en stunds vardagsmotion.

Vi gick en skön runda och jag fick en del bilder i hamnen som vilade i frostig skrud, men vi spar dessa till en annan dag och fokuserar på fågellivet idag. Ovan ser ni en liten Kungsfågel som jag försökte fånga på bild. Inte helt enkelt då den hade väldigt bråttom och inte alls tid att sitta stilla och posera. Men vi stod en lång stund och tittade fascinerat på den pyttelilla fågeln som alldeles oberört letade mat i granen helt nära oss.


När vi kom ner till badplatsen i vår lilla by såg vi en svan ligga alldeles stilla ute på den tillfrusna sjön. En stund stod vi och betraktade den ståtliga fågeln. Då dök det upp fler byinvånare som också lagt märke till svanen. Räddningsinsats startade och fram kom en kajak som gick att ta sig fram på isen som visserligen höll men som bara frusit i natt. Vi var övertygade om att svanen frusit fast i isen, det har tyvärr hänt förut.


Så döm om vår förvåning då svanen helt plötsligt reste sig upp och gled långsamt fram på isen när kajaken närmade sig. Vi pustade ut men den stackars svanen behöver dessvärre inte vara räddad, någon på stranden var ganska övertygad om att svanar behöver öppet vatten för att kunna lyfta och flyga iväg. Jag hoppas innerligt att den klarar sig.

Naturen visade sig verkligen från sin bästa sida idag, soligt och vindstilla. En härlig promenad, trots kylan. Fullt legalt att mysa vid brasan resten av eftermiddagen, kika på lite mer Vinterstudio och läsa lite. Till och med ta en liten powernap i soffan. Tacksam för sådana här lugna, fridfulla dagar!

Ha det fint<3


1 kommentar:

  1. Små skrattar lite när jag läser om svanen som lurade er. Intressant dock att de inte kan lyfta utan öppet vatten. Hoppas också den klarar sig. Fin fotostudio på kungsfågeln. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz