söndag, januari 15, 2017

Guldkorn och prioriteringar


Förra året var det glest mellan mina blogginlägg, kanske på grund av långt fler foton på Instagram. Ögonblicksbilder av fina stunder och härlig natur. Kanske en god måltid eller en härlig road trip. Det går snabbare men är inte alltid det jag allra helst vill. För till största delen är det själva skrivandet som skänker mig störst glädje. Och naturligtvis de gånger jag känner av era spår hos mig i form av fina kommentarer här på bloggen eller små hjärtan på Instagram. Ni anar inte vad det värmer!

Idag får ni mina egna instafavoriter från förra året. Inte svårt att se att jag är lite fascinerad av vackra scenerier på himlen ... men jag är också väldigt tacksam för många fina stunder 2016.


Kanske är det också så att vi emellanåt behöver göra en paus för att få lite ny längtan efter de där sakerna som vi oftast har som avkoppling. Ibland blir de åsidosatta för måsten, blir kanske till och med en punkt på den där måste-listan för att mycket går på rutin och när det händer för ofta och vi skjuter upp det för länge kommer vi bort från själva kärnan och glädjen i saker som tidigare varit en stunds bortkoppling från vardagen.


Prioriteringar är också något som jag ofta kämpar med. Jag är en sådan där person som vill ha gjort alla "tråkiga" saker, måsten och sådant innan jag ger mig ro att pyssla med de mer avkopplande uppgifterna. Alltför ofta hamnar jag i situationen att jag bara hinner pricka av de trista grejerna och inte hinner med det roliga, i alla fall på min lediga dag.

Jag fick ju möjlighet att öka upp arbetstiden lite i höstas. Nu är det alltså inte riktigt lika mycket lyxtid för min del längre. Vilket naturligtvis resulterar i mindre ledig tid att spendera vid tangenterna eller med pennan i hand. Det är lite frustrerande för jag saknar mina skrivarstunder. Oavsett om det resulterat i blogginlägg, att "bara" skriva av mig eller enbart listor. Alltså får jag bli bättre på att prioritera framöver. Och bli lite effektivare. För jag kommer liksom inte riktigt igång med någonting på det här nya året.

Kanske skulle jag ta och utnyttja de tidiga morgnarna när jag vaknar långt före klockan ringer och inte kan somna om. Ta tag i den där listan jag började med för ett tag sedan. Skriva lite blogginlägg och kanske till och med prova att köra lite yoga igen. Det var alldeles för länge sedan och det känns i kroppen. Jag får väl smyga upp och vara tyst som en mus så att jag inte väcker familjen. Jag kan ju alltid hoppas att det även rättar till mina sömnrutiner så småningom.

Hur klarar ni era prioriteringar?

2 kommentarer:

  1. Ibland känns det som om hela livet består av prioriteringar, stundtals lätta - stundtals svåra. Jag försöker att avvakta så länge jag kan, är gärna lite för proaktiv, ibland behövs inga beslut utan saker och ting löser sig av sig självt!
    Hoppas du hittar din 2017 års balans!

    SvaraRadera
  2. Ever wanted to get free YouTube Views?
    Did you know that you can get them AUTOMATICALLY & ABSOLUTELY FREE by using You Like Hits?

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz