söndag, januari 08, 2017

Angenäm bekantskap


I måndags släpptes det en nyhet på Systembolaget - vår lilla bys musteri har tagit fram en trevlig nyhet och lanserar nu en alkoholhaltig dryck - Äpplefrost! För första gången i mitt liv hängde jag på låset hos Systemet när de öppnade. Jag var ju ledig och det ryktades stor efterfrågan ... men det var lugnt. Det fanns gott om flaskor där. Finns inte på alla bolag, men går att beställas.


Frostigt och vackert i måndags, vad passade bättre än att försöka fånga den läckra flaskan på bild. Greppade kameran och försökte mig på att få med lite glitter. Tänkte att det skulle passa;)

Det är så roligt att vi äntligen får prova den här drycken från vår lokala producent med så många fina idéer. En sann entreprenör! Kika in på hemsidan vet jag, Sövde Musteri eller gör ett besök vid tillfälle. Tyvärr går det ju inte att inhandla Äpplefrost i butiken, men många andra goda drycker finns det att prova på.


Tanken var att vi skulle haft gäster igår och intagit premiärdropparna av denna ädla dryck, men tyvärr fick de förhinder och vi får skjuta på träffen. Dock kunde mannen min och jag inte hålla oss längre, så vi testade Äpplefrost igår till en bit vällagrad parmesan och en chokladtryffel med havssalt.

En mycket angenäm bekantskap vill jag lova. Tydlig doft och smak av äpple, en värmande känsla när jag sväljer första klunken som jag trodde skulle bränna till men som istället ger en len eftersmak och det känns överraskande fräscht. Inte överdrivet söt men heller inte stark. Både mannen min och jag föredrog smakkombinationen med tryffeln, men vi kommer smaka med fler sorters ost. En mycket angenäm bekantskap!

Ha en fin söndag<3

4 kommentarer:

 1. Så roligt att hitta en lokal dryck. Flaskan ser ju väldigt tilltalande ut via dina bilder :) Får kolla upp detta.
  Önskar dig en god fortsättning på 2017!
  Kramen
  Pia

  SvaraRadera
 2. Ser och låter gott. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Så fin flaska! Kan den avnjutas både varm och kall?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den fin och innehållet är prima:)
   Har inte provat varm, vår mustare rekommenderar den kyld som aperitif eller till dessert alternativ lagrad ost.

   Radera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz