söndag, november 23, 2014

Fotoutmaning "Shades of grey ..."

 
Det är söndag igen och en vecka med fotoutmaning - det är galet vad tiden rusar iväg! Men vi försöker göra det bästa av det, sitta ner med familj och vänner emellanåt, ta det lugnt mellan alla olika uppgifter hemma och på jobb. Vara mer här och nu och inte bara i farten hela tiden.
 
Dagens tema är "Shades of grey ..." och inte är det så svårt. Vi tenderar ju vara inne i den gråaste period jag varit med om på länge. Normalt är jag ganska förtjust i grått, när det gäller inredning och kläder. Men inte vädret. Solen visade sig en liten stund igår, men det räckte inte riktigt till och idag är det gråare än gråast igen. Men idag kör vi grått, trots att man egentligen skulle vilja bada i färg. Tur att vi har en bukett med varmt orange rosor på bordet.
 
Det fick bli ett kollage idag, inspirerad av Maria som gör så fina ville jag också försöka:) Någonstans måste man ju börja. Himlen fick naturligtvis vara med och representera en liten ruta i mitt bidrag. Sen är jag ju löjligt förtjust i sjalar. Och betong. Och krukor. Och brickor (vilket bilden i mitten inte riktigt avslöjar att det är tal om). Det fick också bli gråa nyanser av vår egenhändigt gjutna betongskiva till uteköket, vilken även sjalen ligger på. Brickan är av trä och textil och inte så praktisk, men väldigt vacker som prydnad:)

 
Bilden på trädgårdskrukan blev jag så förtjust i så den fick vara med på helbild också. Visst är det konstigt hur vissa bilder kan framkalla en extra känsla i oss, bara så där! Alla bilderna är helt oredigerade och visar de gråa nyanserna precis som kameran fångade dem. Vill ni se fler bidrag kikar ni in hos Maria O, som har fotoutmaningen tillsammans med Kristina.
 
Vad gör ni annars såhär en söndag i november? Här har vi verkligen mjukstartat med långfrukost, bröd på dörrhandtaget, Så mycket bättre och många tända ljus. Och just nu sitter jag med datorn i knäet och försöker få till ett blogginlägg;) Får se hur dagen fortsätter, inte helt bestämt än. Kanske blir det en lugn hemmadag eller så hittar vi på något. Det är fint vilket som. Ingen stress idag, bara lugnt och stilla. Gör vad som faller oss in helt enkelt.
 
Ha en underbar söndag<3

8 kommentarer:

  1. Vilket fint collage! Och jag håller helt med, vissa bilder fastnar omedelbart både i hjärna och hjärta!

    SvaraRadera
  2. Låter som en alldeles perfekt söndag, fin tolkning av nyanser i grått. Ha en fortsatt skön söndag. Kram Åse

    SvaraRadera
  3. Vad härligt! Det gäller att ta vara på tiden och bara njuta. Härligt bidrag till utmaningen ;)
    Ha en fortsatt mysig söndag!
    Kramen

    SvaraRadera
  4. Vilket fint collage du har gjort! Helt i min smak :)
    Kram Maria

    SvaraRadera
  5. Fint collage. Krukbilden är superfin. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  6. Heja dig - finfint collage!!! Hoppas söndagen blev allt annat än grå!!

    Stor kram

    Tatjanis

    SvaraRadera
  7. Vilket vackert collage!
    Jag tycker om de gråa nyanserna i det.

    Ny vecka och en riktigt bra start på den önskar jag dig /Kram Hannis

    SvaraRadera
  8. jag tycker du fått till ett jättefint collage, och jag gillar verkligen oredigerade bilder, det blir mycket mer känsla i dem om man får till dem direkt tycker jag. Håller även med om att man verkligen kan "fastna" i vissa bilder, det är så härligt att se skönheten i det lilla .... Trevlig vecka, den sista i november och som innehåller så mycket adventspyssel (Helgen har tillbringats med nära och kära 45 mil hemifrån, hög mysfaktor med andra ord!) /Lotta

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz