fredag, november 28, 2014

Hemmapyssel

 
Hej där! Har tagit en sen lunch, så går det när man är så uppe i det att man alldeles glömmer bort att äta! Kände för att göra ett snabbt inlägg och skriva av mig något lite. Rapportera att jag mår betydligt bättre, jobbade igår och körde igång adventspysslet här hemma efteråt. Tog en snabbfika i morse och gjorde dagens lista.


Men jag känner ingen stress trots att vill-göra-listan är lång. En sak i taget och nu är det tråkiga avklarat. Ni vet, städning, byta sängkläder, putsa fönster. Adventsljusstakarna är på plats, de lyser men mannen min får göra en liten insats för att få det lite smidigare kopplat.

Nu är det bara roliga saker kvar - och om inte stjärnan hinner hamna på toppen av pocketgranen innan första advent gråter jag inte för det. Många andra gjorde de här granarna redan förra året, så jag är redan hopplöst efter;) Och stjärnorna är ganska vackra bredvid också.

 
Renfällen är skakad och soffan dammsugen, verkligen välbehövligt! Lilla nallen fick fluffas till också. Visst är den söt. Och mjuk som bara den. Fick fram andra kuddöverdrag och slängde minsann några i tvättmaskinen också. Det gick av bara farten.

 
Har inte haft tillfälle att åka till några ställen med massor av blommor och adventsinspiration än, men ett snabbt besök i en av de lokala blomsterbutikerna fick jag till igår. Vita amaryllis har jag svårt att motstå. Ja, amaryllis i vilken färg som faktiskt! Jag hoppar gärna julstjärnorna, de är vackra men bara dör hos mig. Antingen hamnar de i drag, blir ihjälvattnade eller dör torrdöden. Så här blir det mest amaryllis, både snitt och i kruka, mossa och hyacinter.
 
Nej, nu ska jag fortsätta med bakning och lite annat småpyssel som är så mysigt inför advent. Och någon granklädd krans till dörren har jag beslutat mig för att det inte blir. Precis som någon kommenterade hos mig i veckan så tänker jag ta några kvistar, binda ihop och dekorera med den fina lilla stjärnan. Sen vet man aldrig vad man hittar på julmarknaden imorgon, vi har ju två ytterdörrar:)
 
Åh, vad jag ser fram emot imorgon när jag ska få besök av tre mysiga bloggvänner! Men det får ni höra mer om en annan dag.
 
Ha en fortsatt mysig fredag<3
 2 kommentarer:

  1. Vilken härlig dag du haft. Känns skönt när det är klart. Så fin din gran är. Jag har aldrig provat att göra en. De små stjärnorna är ljuvliga. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Tusen tack för en fantastisk dag hemma hos er Suz.♥ En dag fylld med så mycket värme, god mat, vänskap och sköna skratt. Tack.♥ Och idag fick familjen njuta av Sövde Musteris goda glögg. :)

    Ta hand om dig vännen och ha en fin Första Advent.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz