söndag, november 02, 2014

Skifta plats, kännas som nytt

 
Äntligen tog vi oss i kragen och fick ordnat på det gamla skåpet/skänken vi har i allrummet! Bra länge har det känts mest som en avställningsyta för saker vi inte visst var vi skulle ställa eller som inte fått plats i något skåp. Nu känns det ordnat och snyggt igen. Även på väggen ovanför. Och så roligt att vi gjorde det tillsammans, jag och mannen min.

Saker bytte plats hos oss igår. Tavlor och lampor, ljusstakar, lyktor och andra inredningsdetaljer kändes helt plötsligt som nya när de fick ett nytt ställe att spegla sig i all sin glans. Andra ytor och skåp blev också fixade. Vi behöver inte alltid byta ut mot nya saker, det kan räcka att flytta runt lite. Återanvändning, bra både för budget och miljö. Och dottern sålde sin bäddsoffa i veckan. Det känns extra bra att veta att saker kommer till användning, inte bara köra slit och släng. Speciellt när vi tillhör gruppen som gillar det där med inredning och har genom åren både varit flitiga auktionsbesökare (länge, länge sedan) men också gärna skaffat nya saker, samtidigt som vi stuvat undan det vi tröttnat på. Vi har lugnat ner oss betydligt, tänker efter ordentligt innan vi skaffar nytt numera.

Lite nytt får smyga in, lådinsatser av trä gav makalöst fint organiserade lådor i köket. Äntligen behandlas köksknivarna med den respekt de förtjänar. Känns som en bra investering mot de gamla insatserna i plast. Jag ville gärna ha träinsatser när vi renoverade köket för ett antal år sedan, men de var hutlöst dyra i original. Nu hittade vi sådana på stora möbelvaruhuset. Tyvärr passade de inte exakt på djupet, men det fixade händige mannen min på ett kick.

 
Det blev trädgårdsarbete också igår, dimmigt och fuktigt men milt väder. Fortfarande inte kallt nog att elda i spisen, välisolerat hus:) Men väl tända en massa ljuslyktor och mysa i ett hem som helt plötsligt känns lite nytt. Bara för att vi rotat runt i skåpen lite, hittat nästan bortglömda saker igen. Man kan nog säga att vi är inne i ett rensarstadie, organiserar och städar både här och där. Nyttig och välbehövligt emellanåt. Det är förfärligt att vara en hamster;)

 
Och nej, jag har inte för avsikt att tjuvstarta på juldekorationerna - kunde bara inte låta bli att testa den lilla slingan med små orientaliska kulor. De fick sin plats i en klassisk kristallskål jag fick för länge sedan. Behöver jag säga att glas också tillhör sånt jag gillar? Svag för sånt som höjer myskänslan när vi är inne i den mörka perioden av året och vad kan göra det bättre än ljus i alla former?
 
Dagen startade tidigt för mig idag, kunde inte somna om och smög ner till soffan för att titta på senaste avsnittet av Downton Abbey och dricka dagens första kopp te. Familjen anslöt för frukost en stund senare och nu är det dags att ta tag i dagen.
 
November du hälsas välkommen. Även om du ofta är mörk och regnig här i söder. Ingen idé att kämpa emot. Bättre att behandla dig väl, fylla på med ljus och mysiga middagar, prova nya recept och annat kul. Umgås med familj och vänner.  
 
Ha en fin söndag!

1 kommentar:

  1. Vad härligt! Vilken skön känsla det är när man har tagit tag i något som man länge tänkt göra. Så fin den där slingan var i skålen!!
    Ha en fortsatt fin kväll!
    Kramen

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz