söndag, september 28, 2014

Trädgården höstar till sig ...

 
Mårbackan har blommat och blommat hela sommaren, trots att den är övervintrad hos oss! Men nu känner jag att det snart är de sista blommorna som slår ut. De står fortfarande fint i uterummet, så vi njuter av deras flitighet.
 
 
I veckan som gick plockade jag in sommarens sista dahlior. De fick blomma ut i en vas på bordet, så att vi kunde få glädje av dem härinne när det blåste halv orkan utomhus. Jag kunde inte låta bli att använda pelargonbilden i det här kollaget också. Testade lite annat men jag vet inte om jag tyckte det blev så bra. Behöver nog träna lite:)

 
Äpplena är inte lika många som förra året och heller inte så fina. Men några blir det paj på. Husarknappen kämpar på och en av de röda pelargonerna ute i trädgården har många knoppar än. Visst känns det lite upp och ner egentligen. Vi är snart inne i oktober och jag går fortfarande omkring och är lite snopen över att sommaren "redan" är slut.
 
Hoppas ni har haft en härlig helg! Söndagskvällen är här och jag tänker mysa till det med lite tacos till middag. Tror det blir uppskattat av familjen och dessutom finns det också goda utsikter för en wrap med lite tex mex tema till lunch imorgon. Matplanering för veckan behöver ordnas och jag fortsätter pricka av lite småpunkter på listorna. Men än är jag inte redo för något inlägg om höstens planer, gnuggar fortfarande på var jag vill lägga fokus.
 
Och motionen, den som skulle igång på allvar nu - förkylning, halsont och öroninflammation har satt stopp för det under lång tid. Tycker nog att det känns betydligt bättre nu, så i veckan tänker jag mig en mjukstart.
Sköt om er, finingar!
 5 kommentarer:

 1. Helt rätt. Starta mjukt med motionerandet. Jag borde också starta. Men det säger jag ju varje vår och höst :)) Gott med tacos och det är ju toppen att det räcker en gång till också. Vi åt pannkaka till middag. Hade hellre ätit tacos faktiskt. Fina bilder! :)

  Kram, ha en bra vecka!

  Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. Mina pelargoner blommar för fullt. Fast de bor i förrådet nu så att de ska kunna övervintra. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Jo tack, här har helgen varit bra. I dag har jag tillbringat en hel del tid i ljusverkstaden, mysigt.
  Må så gott!
  //www.baraanna,se

  SvaraRadera
 4. Vilka vackra blommor! Härligt att du börjar må bättre!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Sommaren försvann alldeles för fort. Jag gillar hösten men sommaren, hann ju knappt reagera så var den borta!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz