måndag, september 29, 2014

Drömmen om en walk-in-closet

 
Även om energin inte riktigt vill infinna sig lyckades jag mobilisera styrka att rensa och städa i garderoben i fredags. Lite höst- och vintertröjor fick komma fram ur gömmorna, likaså några kjolar som varit nerpackade för att sommarkjolar, blusar och shorts skulle få plats istället.
 
Det bär lite emot att skifta nu, men visst känns det som om det är dags. Men jag behåller gärna lite färgklickar även den mörka årstiden. Som rött och korall, som jag tycker passar att bra att bryta av det svarta och grå med. Bli lite glad och uppiggad bland allt det mörka. Jeansen går året runt och lite marinblått får följa med in i höst och vinter. Det tycker jag också är snyggt att kombinera - jeans, marin och gråmelerat.
 
Jag hänger gärna upp sjalarna på galgar, för att få lite överblick och slippa ha dem i en låda huller om buller. Känner att jag egentligen kunde rensat bland dem. De som hänger längst in används sällan och jag har favoriter som jag alltid använder. Några känns hopplöst gamla och förmodligen kommer de snart att åka ut. Men här tog beslutsamheten slut och jag kunde helt enkelt inte bestämma mig. Har så svårt att rensa bort gamla favoriter, som får stanna kvar mest av nostalgi eller för att de kan ju komma till användning igen ...
 

Jag kunde tagit till mig mer av ovanstående citat och sållat bort alla sjalar som inte gör ordentligt avtryck i mitt sinne för att få stanna kvar. Det gäller för hela garderoben egentligen. Bara plocka ut godbitarna och vara nöjd med dessa. Nog är det konstigt att hur mycket det än finns att välja på så tycker jag sällan att jag har något att sätta på mig. Det är alltid något som är fel eller inte passar.

Jag delar garderob med mannen min och vi kan gå in i den från vårt sovrum. Men drömmen om en ljus och luftig walk-in-closet kvarstår.

 
Den här bilden hittade jag på hos Sköna Hem och lyxigare än så här behövde det absolut inte vara. Med plats för en rejäl spegel och förvaring för underkläder och accessoarer så skulle det vara komplett. Och just att ha ljusinsläpp tycker jag skulle vara toppen.

 

Om jag sen dessutom var en fena på att sätta ihop kombinationer av det jag redan har skulle jag vara så nöjd. För helt ärligt så finns det säkert fullt tillräckligt redan. Men jag tar mig aldrig tid att stå där och prova ut, det åker mest bara på något på morgonen när jag ska iväg. Jeans och en snygg tröja fungerar alldeles utmärkt på mitt jobb. Och de där tillfällena när jag vill att det ska bli lite roligare ... ja, då sliter jag mitt hår och tycker allting sitter taskigt. Någon som känner igen sig?

Sen kvittar det hur många reportage och inlägg jag läser om hur man ska satsa på att rensa ut och skaffa vettiga kombos. Någon annan person skulle behöva ta dessa beslut för jag känner mig allt som oftast bara velig när det kommer till kritan. Men jag gör åtminstone betydligt färre impulsköp nu för tiden:)

Ha en fin vecka!

 

1 kommentar:

  1. Visst hade det varit kul med en Walk in closet. Då hade man kunnat ha sommar och vinter kläder där samtidigt. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz