tisdag, september 16, 2014

Lite yta och lite djup

 
Jag tar mig tid att sitta i solen idag. Efter en dag på jobbet, inomhus. Tar mig tid att njuta där i hörnet på terrassen dit vinden inte riktigt når med samma styrka som i trädtopparna. Hör hur det viner men känner bara en svag vind mot kinden, där jag sitter i solen. Behöver tanka all energi som bara är möjligt. Förkylningen vill inte ge med sig.
 
Idag bjuder jag på lite bilder av senaste fynden. Så lite yta, kläder och konsumtion. Men ibland behövs det också. När verkligheten kryper inpå och tar över tillvaron. Med små bagateller som seg förkylning som ger envis trötthet, lite tyngre när de nära och kära inte mår prima och med det politiska klimatet som når en styrka som inte ens jag kan värja mig från som annars är ganska ointresserad för att inte säga har noll intresse.
 
Jag tycker alltid att politiska diskussioner urartar till käbbel, smutskastning och ovänskap istället för att aktivt lyssna på varandra och försöka möta varandras olikheter. Det känns som om en öppen dialog är viktigare än någonsin. Och jag ger mig ogärna in i diskussioner, jag har alldeles för lite fakta att luta mig emot. Och just fakta tycker jag det bollas väldigt mycket med. Vem ska jag kunna lita på? Jag vill ändå skriva att jag verkligen vill vara öppen, medmänsklig och gillar olika och att jag värnade om vår rösträtt i söndags. Nog sagt om detta i det här forumet. 

 
Vi går raskt över till senaste tidens betydligt ytligare göromål. Som att hitta lite fynd till garderoben. Ett mjukt och skönt nattlinne för 99:- till exempel.

 
Och en härligt mjuk sjal för ynkliga 50:- på rea!

 
Kunde jag motstå?

 
Fanns i två färger så jag slog till ...

 
... på båda:)

 
En halsduk i mjuka höstfärger känns rätt till nya kappan. Och kappan fyndades i somras på Freeport i Kungsbacka. Hade aldrig gett ordinarie pris kan jag lugnt säga, jag har gränser för vad jag tycker är rimligt. Men till outletpris kändes det mycket överkomligt. Lagom tjock till vår och höst.
 
Det var lite yta och lite djup. Många tankar trängs i huvudet och jag tog till anteckningsboken för att pränta ner lite listor igen. Mest för att få ordning, reda ut begreppen och ha möjlighet att lugnt och sansat göra en prioritering. Jag uppskattar dessa stunder av stillhet, där jag kan sitta och stirra på de vackra vipporna i gräset och tänka på vad jag vill göra, vad jag behöver göra och i viss mån kanske också sånt jag måste göra.
 
Nu över till köket, jag tror det finns två tjejer som kan tänka sig lite mat. Kanske även jag kan tänka mig en liten tallrik. Och jag ska stå där och röra i grytan och tänka lite på att det är så typiskt att våra goda vänner ska till London just den här helgen, den enda helgen vi har inbokad på hela hösten och har haft sedan nästan ett år tillbaka. Annars hade de lugnt kunnat räkna med att vi hade sammanstrålat med dem i den brittiska huvudstaden! Attans också.
 
Ha det gott alla fina läsare och tack för er härliga respons:)


4 kommentarer:

 1. Vilka toppenfynd du har gjort! Måste nog ta en tur och komplettera garderoben jag med ;)
  Ha en skön kväll!
  Kram Sara

  SvaraRadera
 2. Visst är det en härlig känsla när man kan fynda till bra priser. Snyggt! Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Älskar rea=)) Sjalarna såg fina ut!

  Och det där med politik...
  Även om jag har gjort ett ställningstagande så blir jag mest trött.
  Det är den där hårdheten bland människor som gör det.

  Kramen Hannis

  SvaraRadera
 4. Snygga kläder du köpt! Och sjalar älskas mycket, kul när man kan fynda, kram Suss

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz