tisdag, juli 23, 2013

På väg och anlänt


I söndags inleddes dagen med min favoritfrukost - flingor och jordgubbar samt en rejäl kopp te. Kanske årets varmaste dag och vad gör vi? Jo, packar ihop för avfärd mot Roteberg!

Huset är bebott, så jag törs skriva på bloggen;) Med cabben nere drog vi iväg mot Värnamo och Designhotellet Scandic. Lite småcoolt med 50-talsinredning och "rya"-matta på väggen i en liten lounge. Svårt att fånga trapphuset på bild med mobilkameran, men ett försök i varje fall. I övrigt var det första huset med hiss i Värnamo, när det invigdes 1955. Folk besökte faktiskt hotellet enbart för att få åka hiss på den tiden!

Värnamo bjöd på mycket planteringar, vattendrag, annorlunda "statyer" (stolen) och imponerande skyltar. Medelhavsvärme inbjöd till lång sittning på uteservering och en svalkande cider.

Under gårdagen nådde vi vårt mål Roteberg, men lunchstopp gjordes först på Jönåkers Golfklubb där vi fick både dricka, salladstarter, raggmunk och kaffe med kaka för en hundring. Bra tips vi fick - ät dagens lunch på golfrestauranger, ofta riktigt bra mat för en hyfsad peng!

Och nercabbat genom ett somrigt Sverige - hur ofta ges vi möjlighet till det? 70 mil med vinden i håret:) Vi njöt i fulla drag. Det är ju inte ofta det är så behaglig temperatur att man åka i linne och låta solen värma oss.

På kvällen fick vi härliga laxpaket och färskpotatis i goda vänners sällskap ute på altanen. Satt kvar en lång stund, trots att kvällskylan kom lite krypande. Inte riktigt lika varmt här som i Skåne.

Fortsättning följer ...

1 kommentar:

  1. Så härligt det låter! Ni är sanna livsnjutare. Precis så ska livet levas. Fullt ut. :)

    Ha det riktigt gott tillsammans med era vänner!

    Kram Lotta

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz