fredag, juli 26, 2013

Livet på landet II


Det här är vad det allra mest handlar om på den här gården - kalvarna, kossorna och mjölken. Vi hälsar på hos en KRAV-gård. Hårda regler ställer höga krav på våra vänner. Vissa regler känns väldigt bra och andra helt otroligt dumma, men den diskussionen tänker jag inte ge mig in på här. Regler upplevs nästan alltid sådan, eller hur? I vilka sammanhang vi än pratar om. Vissa är fantastiskt bra och användbara och vissa regler känns nästan som de stjälper hela idéen. Tokigt, men antagligen svårt att tillgodose alla.

 
Livet på landet innebär för det mesta att det är fullt upp på gården, så vid det här årets besök har vi mest stannat här. Mannen min försöker göra lite hjälpinsatser och förhoppningsvis ställer vi inte till det alltför mycket. Mina insatser håller sig mest till köksregionen, tur att det finns något jag kan göra i varje fall:)
 
Men idag fick vi faktiskt möjlighet att bjuda våra vänner på en fika, så det blev ett besök på Ulva Kvarn. Vi åt först matpajer av lite olika sort och sedan kunde vi inte motstå deras blåbärspaj med hemkokt vaniljsås och en kopp kaffe eller te.
 
Innan vi åkte därifrån besökte vi grönsaksståndet alldeles intill odlingarna, nästan som att besöka ett dylikt längs vägarna i Frankrike. Lök, rödbetor, haricotsverts, dill och annat trängdes med jordgubbar, hallon och körsbär. Ute i odlingarna fanns det enorma mängder lök och hallon.
 
Nu förbereder vi för grillkväll. Vi ska inte klaga på vädret, men det är så varmt och kvavt ute så just nu tar vi en paus i köket;)
 
Ha en skön fredagskväll!
 


1 kommentar:

  1. Vilka härliga dagar ni har tillbringat tillsammans med era vänner och vilken lycka att kunna finnas där för varandra. Hjälpas åt när det behövs och trivas i varandras sällskap. Dagar som betyder mycket för er alla.

    Tack för alla vackra bilder och ord du delar med dig av här på bloggen Suz och att vi får dela din sommar med dig.

    Ha det fortsatt gott!

    Kram Lotta

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz