söndag, juli 28, 2013

Kalvsläpp och ett bamsestort tack till våra vänner!

 
Fredagskvällen innehåll ett moment som absolut inte tillhör vår vardag:) Vi var med om ett kalvsläpp. Busiga kalvar som ska ut i hagen och äta gräs. Ett enormt äventyr för dem ... som resulterade i en något senare middag för oss;)
Titta bara på den ystra, bruna kalven som med tvekande steg travade ut i hagen, efter att ha stått i en mindre fålla för att vänja sig vid miljön. Hon vänder sig mot kompisarna och tittar lite frågande "kom nu då" verkar hon säga. I nästa sekund drar hon iväg rakt genom taggtråden! En av kompisarna är inte helt nöjd med situationen men håller sig på rätt sida staketet. Operation jakt tar vid, men det tar en stund för våra vänner att fånga in rymlingen.


 
Nåja, vi fick vår middag till slut och det grillades närproducerat nötkött, extremt närproducerat måste jag nog tillägga eftersom det kom från gården. Till dessa delikata köttbitar serverades Kikkis hemgjorda västerbottensmör, potatis och sallader av olika slag. Amanda trollade ihop en fräsch sommarsallad av vattenmelon, fetaost och röd chili (sistnämnda från köksträdgården!).
 
Förträffligt nöjda över veckan hos våra vänner tackade vi ödmjukast och styrde cabben mot Skåne igår. Återigen hade vi fantastisk tur med vädret och kunde genomföra hela turen nercabbat - härligt! Och inte så vanligt i vår svenska sommar.
 
Idag har vi fullkomligt svettats bort i Sövde amfiteater. Vi hade ett bord på loppisen och fick sålt en del grejer, trots den näst intill outhärdligt kvava värmen som dragit fram över landet idag. Vi skulle sålt iskylda drycker, det hade nog gått åt som smör i solsken:)
 
En sväng i cabben fick det allt bli också - vi behövde glass och luft! Och ett återbesök på Restaurang Norra Promenaden i Ystad, fanns inte någon i familjen som var sugen på att ställa sig i köket.
 
Ett bamsetack till våra vänner för en härlig vecka!
 
PS. Kommer dyka upp fler recept från veckan, supergoda middagar har vi fått:)

3 kommentarer:

 1. Låter magiskt Suz!

  Fantastiska vänner, fantastisk mat, och så cab tillbaka till Skåne. Låter perfekt!

  Ystad är på min lista - efter alla Wallanderfilmer är jag helt såld ;))

  KRAM vännen!
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Åh vilken härlig vecka, visst har det blivit fint på Norran.Mysig miljö och god mat. Ha en fin måndag. Kram

  SvaraRadera
 3. Tack själva för en "slapp" vecka. Har landat med en duns och tar tag i "skitskottning" och tråkgörat som jag sparat på. Kram från oss alla

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz