söndag, februari 19, 2012

Trängsel i hjärnan






Brödkorg "Marseille" från ZbH




Idag är det dags för en ny visning för Zelected by Houze men jag försöker inta en "cool" känsla och inte tänka för mycket på att jag måste inleda med ett litet "speach", ni vet, liten presentation och så den där matnyttiga informationen man inte får glömma bort. Och det är just det som är min lilla akilleshäl, tänk om jag glömmmer säga något! För prata om själva inredningsprodukterna och mingla runt bland potentiella kunder är inte något problem, men just att få med det tråkiga utan att det ska bli så himla tråkigt och långrandigt ... men det är lugnt, nu har jag en liten kom-ihåg-lista. Det blir bra!


Men oj, vad det är mycket som snurrar i  min hjärna nu! Massor av idéer som trängs, vill det och detta och så det där, måste det och det och kanske det (måste jag verkligen allt?) och så var det något jag tänkte på häromdagen. Vad var nu det? Hm, kanske inte så viktigt eftersom det verkar borta nu. Och så alla nya bloggar som jag hittat sedan eventet förra helgen, kikar man in på någon så hittar man en länk till en annan som verkar himla fin och så helt plötsligt är det någon som hittar till mig :) :) ... men det går ju bara inte, kan inte sitta här flera timmar varje dag hur gärna jag än skulle vilja!

Så var det det där med rabattkoder och presentcheckar i goodiebagen! Men jag skulle ju inte handla något mer nu, hade lovat mig själv att det skulle vara köpstop ett tag - men en liten Lucky Lina-sjal hos Nordljus! Det kan väl nästan inte räknas som att handla, inte med det fina erbjudandet som låg i påsen?!





















Bilder lånade från Nordljus webshop. Vilken ska jag välja????

Det är också en sak som är med och trängs i hjärnan - garderoben! Suck, vilken stil har jag egentligen? Vem är jag när det kommer till kläder? Och så är det där med kilona! De otäcka extra kilon som kommer när man sitter stilla och pendlar, sitter stilla vid ett skrivbord och kommer hem trött som ett ösregn och inte ens gitter tänka tanken att motionera. Men pendling kan vi stryka, kommer hem trött när det är mörkt kan vi stryka (nåja trött kan jag fortfarande vara, men det är inte mörkt mitt på eftermiddagen!) - så vad är problemet? Motivation, mina vänner. Jag har massor av motivation, men inte just för motion. Eller jo, men det kommer liksom (sorry Ranelid) alltid sist på prioriteringslistan och då är jag trött, eller kommer aldrig dit för det är så mycket annat. Som ofta är roligare:) Jag började riktigt hyfsat för ett tag sedan, spelade in Sveriges Mästerkock och tränade på crosstrainern framför tv'n. Nu har jag tre osedda avsnitt, minst och har bara tagit några promenader istället ... aj, aj.

Så det är fortfarande det där med förlåtande plagg som styr min garderob, tunikor, västar och koftor som inte sitter åt ;) Och så fortsätter jag längta efter ett par snygga byxor/jeans, enkel topp, kanske en kavaj eller min fina jeansjacka från förra året och ett par snygga skor - för det där är jag, less is more. Älskar linneplagg, klänningar, tunikor och byxor - även om de skrynklar, men vill inte bara klä mig så  där. Gillar verkligen den enkla och lite sportigare eller klassiska stilen med jeans eller chinos som bas, så det är väl här jag måste plocka fram motivationen :)

Förra sommaren, underbar lavendel och hemgjord jordgubbssaft:)

Och snart är det vår :) Då är det dags att plocka fram alla trädgårdsidéer och inspireras till planteringar i krukor, för det är det roligaste jag vet av trädgårdsarbetet - att plantera och fundera ut hur krukorna ska se ut varje år. Vad är det för växter, blommor eller gräs vi vill ha i år? Längtar!

Och så vill jag tillägga en väldigt viktig sak!
Människorna runt omkring mig, som betyder så mycket för mig - absolut mest, naturligtvis! Jag vill alltid finnas till för dem, vara där och stötta eller bara vara. Ibland snurrar tillvaron så fort att vi glömmer bort att ta oss tid att lyssna på varandra - inte bra! Då måste man dra i nödbromsen och stanna upp! Här gäller prio ett, alltid! Så oavsett vad mina inlägg handlar om och ibland låter som det enda jag bryr mig om, så är det alltid familjen och mina nära och kära som betyder mest. De går före allt annat, alltid, anytime!

Så min hjärna behöver också lugn och ro ibland, en anteckningsbok och en prioriteringslista men också massor av möten mellan människor - för det är det som ger inspiration, det är allt det här som är livet för mig.

Ha en urmysig söndag och var rädda om varandra!

5 kommentarer:

  1. Hej! Jag har precis hittat hit och läst lite i dina inlägg. Det är så igenkännande. Ibland snurrar livet lite för fort. Jag tycker du ska välja den vänstra, om du nu verkligen ska välja en. Du får gärna titta in hos mig. Där finns lite tips både med sjalar, underkläder och länkar till "lagom staylingtips".
    Jag kommer att återvända!!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Roligt att du hittat hit! Ska absolut kika in till dig och få lite inspiration på olika stil, det behöver jag absolut.
      Kul att du säger den vänstra, det är den jag lutar mest åt:) Så nu blir det den, beställer direkt!
      Du är så välkommen tillbaka!
      Kram Suz

      Radera
  2. Förstår hur du känner,det är så mycket man vill känner också att det har snurrat lite väl mycket i min hjärna på senaste tiden. Så jag har inte hunnit varit inne och kommenterat så mycket som jag vill. Det tar en del tid att sitta vid datorn. Fina sjalar, jag har sjalar högt och lågt. Men det finns alltid någon ny jag kan tänka mig:)

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  3. Ler igenkännande år dina ord om garderoben. Jag känner precis likadant där; vem är jag och vad passar mig....sen när jag har gått ner dessa kilon... Nu har jag iaf prioriterat motionen och börjar komma det att det har blivit en vana och ett beroende. Tidigare var det det första jag valde bort när det blev för mycket men nu märker jag hur bra jag mår av det och det ger ju faktiskt mer energi också :)
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  4. Hallå!

    Vet precis vad du menar med motivationen kring motion. Jag sitter precis i samma fälla själv. Jobba heltid, hämta barn osv osv. Och så det där lilla dåliga samvetet som gnager.. -jag borde verkligen gå och träna.. Tycker det är speciellt svårt att motivera mig iväg till träning när det är mörkt ock kallt ute. Det blir extra svårt då.

    Kul med alla visningar med ZbH. Var har du dem? Tyvärr bor ju jag för långt bort tror jag, annars hade jag bokat dig direkt!

    Kram på dig!

    Helena

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz