lördag, februari 18, 2012

Lördagstankar

Krispiga tulpaner i vår härliga vas från Ittala

Sköna lördag, tid för att hinna ikapp både i huvudet och med saker du velat ha gjorda hela veckan! Tröttnar aldrig på helgerna ;) Och efter en hembakt semla som man själv monterar ihop (dvs utan mandelmassa!), alldeles nygjorda kärleksmums och en god kopp Nespresso - då hittar jag också tid att göra ett inlägg här på bloggen. Tid för ett möte i bloggsfären.

Igår hade jag ett möte med en person i riktiga livet, vi hade kunnat prata hela dagen tror jag! Vi har aldrig träffats över en fika så, utan alltid i sällskap av många andra. Men hon och jag hade många ämnen att lufta, erfarenheter vi gjort i livet och så lite heminredning naturligtvis. Tänk att vissa hem så tydligt förmedlar känslan av att här bor någon som verkligen bryr sig om sitt hem och vad de omger sig med. Sättet att möblera och blandning eller inte blandning av stilar, saker som får dem att trivas ... det här är saker som jag mer och mer lägger märke till när jag kommer in i rum av olika slag. Oerhört intressant tycker jag, samtidigt som jag vill poängtera att jag absolut inte fördömer dem som är mindre intresserade av det här med heminredning - alla agerar efter sin förmåga och intresse och jag skulle inte drömma om att komma med några kommentarer. De hem som inte förmedlar den där känslan till mig bebos ofta av personer som har helt andra värderingar och lägger massor av energi på andra intressanta områden!

När jag promenerade hem igår eftermiddag hade solen behagat titta fram och fåglarna kvittrade på ett alldeles underbart vårlikt sätt! Härligt att tänka på idag, när det regnar som om himlen öppnat sig. Grått och trist och det kommer definitivt inte att vara ljust till nästan framåt sex, som igår kväll!

Men de levande ljusen är redan tända och en del lampor också, bland annat den här ...


... som mannen inhandlade på Ikea förra helgen, när jag var på Bloggevent. Riktigt snygg tycker jag! Men ursäkta den dåliga bilden och det smutsiga fönstret! Det där med fotografering i motljus och en fönsterputsare som inte går att få tag i ... nej, det tar vi en annan dag.

Nu ska jag sätta deg till bröd! Det vankas nybakat bröd och stora härliga räkor att skala ikväll när mannen och jag håller lördagskväll. Dottern är, som vanligt börjar det kännas som, iväg med sina kompisar och det är väl precis så det ska vara när man är sjutton :)

Ha en mysig lördagskväll!

2 kommentarer:

 1. Ja, lördagar är verkligen tid för återhämtning och njuta med familjen. kram (ps fin blogg,jag skall kika vidare här..)

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig tillvaro du förmedlar.

  Tack för dina tankar!

  Ha en riktigt fin fortsättning på helgen.

  //Helena

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz