måndag, april 18, 2016

Ny vecka och nya utmaningar

 
Redan måndag och till och med den är snart till ända! Våren kom av sig i helgen och igår var det isande kallt och blev inget trädgårdsarbete för min del. Idag har himlen varit grå och vinden isande kall. Termometern i bilen visade nio grader när jag körde hemåt från jobbet ikväll, men det kändes mer som någonstans kring noll ... brr.
 
Några som trotsar kylan är de stolta minipåskliljorna vid våra entréer. Narcisser Tête-à-tête, kan undras tro om det namnet kommer av att de alltid står flera stycken tätt tillsammans. Egentligen betyder själva namnet typ "på tu man hand" eller kärleksmöte och kanske är det vad man kan säga om de små späda blommorna som tar stöd av varandra i regn och rusk och ändå står så raka och stolta. Och nog sprider de en viss kärlek genom att vara så färgglada och långlivade utomhus.
 
Så kör vi väl en liten renoveringsrapport också. Det fortskrider i badrummet, inget projekt som är gjort i en handvändning precis. I lördags blev det åter en tripp till återvinningsstationen och sedan hämtning av badrumsinredning och kakel och klinkers. Och tror ni allting blev rätt ... nejdå, varför skulle det?! Kommoden kom i fel färg - men det var leverantören som gjort fel och får dra lite skam på sig. De tillverkar endast på beställning, så nu får de fixa en ny kommod till oss och naturligtvis tar det ytterligare några veckor innan den finns hos butiken. Skönt att det inte var varken vi eller den trevliga butikspersonalen som gjort fel! Och det dröjer ändå ett tag till innan vi kan montera upp någon inredning kan jag säga:)
 
Vad vi gör i övrigt - ha ha, lätt beskrivet. Vi jobbar, äter och sover och däremellan river eller bygger mannen min och jag (som inte är så bra på att bygga annat än Lego eller pussel) bär skräp från ovanvåningen till bilsläpet och kanske bär jag upp en och annan regel, försöker vara allmän hantlangare samt lagar mat, tvättar och försöker hålla lite ordning på andra ställen i huset. Var och en till sitt liksom, inte sant. Inte så stora utmaningar för min del, men det räcker med att försöka hitta en hälsosam livsstil just nu känns det som;)
Igår hade jag lite paus och hann dammsuga uterummet och vi fikade med mina föräldrar som kom och visade sin nya husvagn:) Så fin och fräsch, alldeles ny och stilig. Jag hoppas de blir riktigt nöjda och drar iväg på nya äventyr med denna istället för husbilen. Nu kan de ju mycket lättare besöka små byar och vingårdar i Italien och åka på små upptäcktsfärder med en smidig personbil och låta husvagnen vara kvar på campingen;)
 
Jag vill också passa på att berätta hur duktig och ståndaktig dottern vår varit senaste veckan som följt sitt hälsoprogram C9 från Forever Living Products. Hon är nöjd med sitt resultat och vi har lagat mat från de tips som följde med i paketet och känt oss lite hälsosamma hela familjen. Men framför allt - bra jobbat till dotter vår<3 Och jag fortsätter också pröva olika produkter ur deras sortiment för att kunna bidra med lite "tycke, smak och synpunkter" åt dottern som tagit första steget och registrerat sig som återförsäljare hos dem efter att ha blivit "värvad" av en kompis.
Önskar henne stort lycka till, det är alltid roligt att prova på och skaffa sig lite nya erfarenheter. Hon är intresserad av hälsa och skönhet så varför inte. Själv sålde jag Zelected by Houze några säsonger, bara för att jag var intresserad av heminredning och saknade kundkontakten jag hade när jag jobbade i butik. Det är roligt att prova på och sen får man se tiden an och bestämma hur mycket tid man vill och har möjlighet att lägga ner.
 
Det tog hela kvällen att få till ett inlägg för jag har blivit avbruten stup i kvarten av mannen min, men det gör inget för det är roligt att vara två om funderingar kring sånt som montering av badrumsskåp och dylikt. Nu är det stryka skjortor och en kopp te som gäller och sen får det bli kudden som gäller.
 
Önskar er en god natts sömn och en fortsatt fin vecka<3


2 kommentarer:

  1. Roligt med projekt. Hoppas det rättar till sig med det som blev fel. Kul för dottern med hennes nya jobb. Grattis. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Aprilväder... Härligt att det går framåt (mer än bakåt!) i renoveringen:)!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz