fredag, april 22, 2016

Lista, samvete och blåsippor

 
Idag började jag med att skriva lista medan jag åt frukost. Plockat ut lite bilder från gårdagens trädgårdsrunda och under tiden sprungit upp och ner i trappan för att hänga tvätt och ladda maskinen på nytt. Upptäcker ganska snart att jag plötsligt påbörjat något annat på listan än vad jag höll på med från början och liksom hoppar fram och tillbaka och blir inte klar med något ...

 
... så kallar dottern och vill ha hjälp med en grej och så vips har jag tappat fokus och ordning i hjärnan igen. Vad är det med mig nu för tiden? Såhär rörig har jag aldrig känt mig förut. Och det känns verkligen hela tiden som om jag aldrig blir färdig och aldrig får något gjort. Trots att jag vet att jag faktiskt får undan grejer så har jag en konstant känsla av att aldrig bli färdig. Och får lite dåligt samvete när jag stjäl en stund för att till exempel göra ett inlägg här. Då känns det som om jag borde göra något annat, något på listan som måste göras först. Därför har "blogginlägg" idag hamnat på listan. 

 
Så nu får ni i varje fall se några bilder på de söta små blåsipporna i vår trädgård. En trädgård som var på väg till lite förfall och inte alls den välskötta som den brukar vara. Mannen min fokuserar naturligtvis på renoveringen men hann fixa första gräsklippningen igår och jag plockade bort torra, vissna blad och stjälkar från i höstas ... skulle gett mig på löven också men det var alldeles för blött. Och kallt!!! Det blåste genom märg och ben och hjälpte inte ett dugg att solen kikade fram några korta stunder. Så jag gav mig och hämtade kameran istället. Var ett tag sedan.

 
Med sina tunna små stjälkar kikar de fram bland löven. Viker sig en aning för vinden men visar upp sin klara, blå färg och ser så pigg ut där bland allt det bruna och grå. Finns det något härligare än den här tiden när allting börjar växa på nytt. Energin fylls på av ljus, färg och förhoppningsvis återigen lite värme. En fikapaus i uterummet kan man snika till sig om solen värmt upp. Och om man blundar för högarna av isolering, reglar och utrivna gipsplattor så går det nästan att koppla av riktigt bra där;)
 
Får nog skriva in det också på listan ... fika och läsa bok. Om det står på listan är det viktigt och måste göras, inte sant?!

 
Det är väl inte så att jag oroar mig hela tiden, inte alls. Har inte dåligt samvete hela tiden heller. Men jag har väl konstaterat vid det här laget, 52 år fyllda, att jag är något av den starksköra typen. Jag behöver påminnas ibland om att bara leva och ta varje dag lite mer som den kommer. Det ordnar sig. På ett eller annat sätt. Kanske är det fullmånen som spökar igen, störd nattsömn för tredje natten i rad gör mig lite skör.
 
Men jag ska tänka på de här orden idag. Och nu kan jag åtminstone pricka av ett par saker på listan;)
 
Ha det fint, raringar<3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz