onsdag, december 30, 2015

Återblick och framtidsplaner

 
För lite mer än ett år sedan blev jag övertalad av dottern min att börja med Instagram. Kanske har det varit orsaken till att jag bloggat mindre, kanske inte. Ett antal bilder har det i varje fall blivit och jag tänkte ta tillfället i akt att återblicka och visa mina egna favoriter. Här ovan ser ni min passion för att försöka fånga det vackra ljuset på himlen olika tider på dygnet och i olika väder.
 
Jag har observerat att många nu lägger ut sina "bästa" nio bilder på Instagram, det vill säga bilderna med mest "likes". För min egen del känns det lite knasigt eftersom jag oftast inte har så många hjärtan på mina inlägg, som mest tror jag det varit 24 eller 27 (och det gjorde mig otroligt glad och stolt!) medan det finns de som har tusentals på en och samma bild. Men precis som med bloggen, jag gör inte detta för att jaga följare och "gillningar" (där får var och en avgöra vad som är viktigt för dem själva) utan jag tycker mest det är ett roligt sätt att dela med mig av min vardag. Om inte annat känner jag det nu när jag går tillbaka och gör en återblick.

 
Jag har under året också försökt lära mig olika sätt att hantera bilderna för att åskådliggöra motiven på bästa sätt. Här har vi några höjdpunkter - en vacker gåva från en kär bloggvän, ett roligt besök i Köpenhamn, en trolsk morgon på Sövdesjön, vackra syrener, en ljuvlig sommarmacka, Råbjerg mile, en skön hortensia, Prawn Linguine på Jamie's Italian i London och morgondimma på väg till jobbet.

 
Fler höjdpunkter från 2015, nu i traditionellt Instagramformat. Allt från skogspromenad till mannens nyfångade kräftor, hans födelsedagstårta och vår egna paella i uteköket. Men även vackra trädgårdspromenader och strandbesök. Få stränder slår vår svenska sydkust;) synd bara att det oftast är så himla kallt i vattnet!

 
Mer kul lek med bilderna och några riktiga favoriter här:) Morgonsol både hemma och på Gran Canaria, äpple hemma i trädgården, mat, fika och lakrits och så Sövdesjön och himmel igen samt "Nu är det jul igen". Var har 2015 tagit vägen??? Nu när jag sitter här och går igenom alla bilderna på Instagram kan jag inte förstå att vi snart har 2016 här! Det mesta känns som igår, men ändå inte. Förstår ni vad jag svamlar om? Ena sekunden tänker jag att det inte hänt så mycket under året och i nästa kommer jag ihåg massor med fina saker!

 
Dottern introducerade Studio för mig i höstas och helt plötsligt finns det ännu mer roligt att leka med i bilderna. Små meddelande, symboler, ramar och mycket annat. Lite tidsödande om man inte passar sig, men oj så roligt om man vill koppla av en stund.
 
Jag tror nog att 2016 också kommer att innehålla både blogg och Instagram. Det rör sig om olika sätt att kommunicera. Och bilderna kan ju användas på båda ställena, om jag vill. Kul att dela bilder med vänner både när och fjärran. Kanske blir inte flödet större än i år, det får framtiden utvisa.
 
Vilka mål tänker ni sätta upp för nästa år? Jag grunnar fortfarande på mina. Känner att det här året mest har passerat på något sätt. Det har varit många roliga händelser men jag har liksom inte fått saker ordentligt ur händerna som jag satt mig för att klara av. Det räcker inte att planera, jag måste hålla mig till planen också. Rimlig nivå, små delmål och belöningar. Vara här och nu och inte glömma att sätta guldkant på vardagen, kunna improvisera och slappna av. Det tar sig, tänker skriva ett inlägg i början av nästa år för att göra det riktigt klart för mig själv;)
 
Än så länge nöjer vi oss med återblick, den här gången med Instagram. Och återblick är ju temat hos Tatjanis och #decemberutamningextraalt. Imorgon blir det årskrönika för bloggen.
 
Önskar er en god 30 december<3


4 kommentarer:

 1. Vilken fin återblick. Jag känner att bloggen ger mig en sak och instagram en annan. Vill gärna ha båda. Ha en härlig dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Den där studio måste jag nog titta närmare på. Verkar spännande. Jag har stommen för mitt 2016 klart men ska jobba på detaljerna. Kram

  SvaraRadera
 3. Härlig återblick! Ja året som gått har spretat åt alla håll, tyvärr med en rejäl nedgång i slutet, men då kan det nya året bara börja bättre :D
  Önskar dig ett gott slut och ett riktigt härligt Gott Nytt 2016!
  Kramen
  Pia

  SvaraRadera
 4. BlueHost is ultimately one of the best hosting provider with plans for any hosting needs.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz