fredag, oktober 02, 2015

Om tankar, bloggen och fredag

 
Fredag igen och jag sitter här och hoppas på en solig sådan, men än så länge är det lite gråmulet på himlen. Då får jag å andra sidan gjort flera saker inomhus, såsom dammsugning, ekonomin (ja, vi har ganska bra koll och är lite yrkesskadade båda två:)), kolla mailen, blogga, köra någon maskin tvätt, tömma diskmaskinen, ta hand om gårdagens inköp av lite nya blommor till galet låga priser ... nej, jag ska inte fortsätta tjata. Men det känns bra att få undan lite.
 
Det börjar dessutom rycka lite i garderobsrensarnerven, kanske för att det känns lite höstlikt och jag börjar frysa i sommarkläderna;) I eftermiddag hoppas jag kunna sitta i solen med kokböckerna i högsta hugg och planera nästa veckas middagar - det ser jag faktiskt fram emot! Och kommer inte solen fram så får det bli på annan trevlig plats och med en kopp te eller kaffe bredvid.
 
För er som följer mig på både Instagram och Facebook, ledsen om ni tycker att jag har lite dålig fantasi men ni får ta det mer som en igenkänningsdetalj;) Fotoivern är inte på topp, det blir mest bilder med mobilen och lite lek med appar för tillfället. Blogginläggen duggar inte heller tätt, men följ mig gärna på Instagram @suzannsjodin, där dyker det upp bilder lite oftare.
 
Jag tror bloggen står lite stilla på grund av lite olika skäl. Hur omvärlden ser ut och allt elände vi möter i media, åt vilket håll är vi på väg? Fakta presenteras från olika vinklar och du förväntas ta ställning till många frågor. Alla orättvisor som drabbar människor på olika sätt, sjukdomar och annat elände. Miljöproblemen. Mjölkböndernas kamp och alla andra småföretagare som kämpar på. Min egen frustration på arbetet, där det emellanåt känns som om jag jobbar i motvind när jag inte ser resultat och inte får svar. Hur peppar vi en arbetssökande dotter i detta? Mina tankar snurrar och jag känner en stor maktlöshet.
 
Och så sitter jag och skriver om semestrar, roadtrips, kokböcker och andra småsaker. Fast det är klart, vi behöver nog alla gå in i vår egen lilla bubbla och vara nöjda med det vi försöker göra, på våra egna små sätt. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Och det får vara upp till var och en att välja hur vi ska hantera situationen. Några vill stå främst på barrikaderna och andra bidrar lite mer i det tysta och föredrar kanske att inte basunera ut sina åsikter.
Jag hade en tanke med bloggen när jag började - att få skriva, skapa en mysig plats, fotografera lite, drömma mig bort, vardagslycka med de små sakerna, lite tankar då och då ... det ska få fortsätta så. Allt är inte guld och gröna skogar, jag är medveten om vad som pågår runt omkring oss, men här i bloggen väljer jag att fokusera på små må-bra-saker. VarDagsSaker som ger vardagslycka.
 
Happy Friday, friends<3


3 kommentarer:

 1. Kloka fina du! Jag vill kunna hitta små oaser där jag inte manglas på åsikter från höger och vänster, elände finns det nog och jag är medveten om det.
  Jag vill att du fortsätter som du har gjort hittills så jag kan fortsätta titta in här och dela dina funderingar. Att räcka till åt alla håll är inte det lättaste, ibland hade det varit bra att kunna dela sig och på det sättet lösa de där situationerna.
  Önskar dig en riktigt fin helg!!
  Kramen
  Pia

  SvaraRadera
 2. Visst är det så att jorden snurrar lite fortare runt om oss just nu. Jag har bloggat mig igenom flera personliga stormar och det känns ibland konstigt att ta upp ytligheter när helt andra saker präglar mig tillvaro. För mig blir det en paus, någonstans när jag kan hämta kraft och energi och någonstans där jag kan göra något av alla de foton jag tar om dagarna. Att blogga ska ju helst vara lustfyllt och inget måste! Och vardagssaker behövs som bäst och mest i bistra tider!
  /Anna
  Http://www.annapannapuff.se

  SvaraRadera
 3. Jag tycker om din fina blogg precis som den är. Den är så mycket du och den varma, kärleksfulla och omtänksamma människa du är. Blogga när du vill och har lust och om precis vad du vill Suz. Det är ju det som är det fina med att blogga, att man själv bestämmer vad man vill skriva om. Det finns inga rätt eller fel. Vi är alla olika men samtidigt också lika i den mån att vi alla drabbas av lycka och sorg. Djup och yta finns hos oss alla. Högt och lågt, stort som smått. Men var och en av väljer vad vi vill dela med resten av världen. Det kan ingen annan bestämma. Och så ska det få lov att vara. Att blogga är en kul grej vi gör för att det är roligt, ger oss energi och skapar nya vänskapsband. Då behövs inga måsten eller tvivel. Fortsätt precis som du gör kära Suz. Med din glädje, värme och livslust.

  Kram på dig♥

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz