fredag, oktober 23, 2015

Balans, höstvindar, rensning och ny kompis?

 
 
Ute stormar det och de vackra, höstfärgade löven faller till marken. Här inne rensas det fortfarande! Det märks att det var länge sedan vi tog en ordentlig titt på hyllorna. Men nu börjar det verkligen få resultat och idag tar jag sista hörnet:) Min kreativitetshörna.
 
Tänkte försöka sätta ihop en liten fyndlåda till julmarknaden på Musteriet. Kvarvarande saker från lilla webbutiken VarDagsSaker kan bli fina julklappar till riktigt bra pris. Sortera upp alla grejerna som ska bli nya julkort och rensa duktigt bland alla bra-att-ha-saker även i dessa skåp och lådor.
 
Sen ska minsann en ny kompis få flytta in! Ja, jag tror åtminstone att vi ska komma ganska bra överens - min nya Viking och jag:) Hoppas hinna sy några sömmar idag. Ni förstår säkert att det är ny symaskin jag pratar om ... den gamla gav upp i somras och den får inte fler chanser nu. Har aldrig varit riktigt nöjd med den och när jag nu provsydde den nya i butiken trodde jag knappt det var sant, rena drömmen! Men det är klart, det skiljer ju nästan trettio år på dem så någonting har väl hänt.
 
Dessutom har jag bytt märke, det var helt och hållet priset som styrde första gången och även om det inte var oviktigt den här gången heller så fick kvalitet och känsla styra lite mer. Valet föll på en Husqvarna Viking Emerald 118, inköpt lokalt och erbjuden hjälp om jag fastnade i någon teknisk  syfråga. En enkel basmaskin med nyttosömmar och några små finesser, inget väldigt avancerat och precis vad jag letade efter. Jag återkommer gärna med ett utlåtande när jag "sytt in" mig lite:) Om någon är intresserad alltså. Själv försökte jag hitta information på internet före mitt köp, men hittade mest trådar om vad som skiljde de olika maskinerna åt och sällan någon som verkligen berättade plus och minus om sina maskiner. Och infon från de olika leverantörerna är ju hopplös, då är alla lika fantastiska och du blir en fena på alla möjliga kreationer om du väljer just deras maskin;)

 


För att återknyta till bilden, som jag hittade på Pinterest, så är det väl just precis så! Somliga dagar är du flitig och hälsosam för kroppen och andra dagar släpper du måstena och myser till det. Och det här kan ju självklart göras på olika nivåer beroende på var du befinner dig i livet. Om du, precis som vi, är i början av en förändring och försöker få till ett hållbart levnadssätt (som vi för övrigt haft tankarna på länge men som vi liksom aldrig fått till) då kan pekpinnar och förbud bli rena fördärvet och återfall till stillasittande korvstoppning vid tv:n bara ett faktum. Men jag är också medveten om att det finns de som måste hålla sig till strikta regler och här får var och en känna vad som är bäst för dem.
 
Vi tillåter oss fredagsmys med klassiska tacos, pannkakor efter torsdagssoppan och en äppelpaj till dessert på lördagskvällen, men kanske inte varje vecka och mängden kan absolut begränsas! Jag drar in lite fler hälsosamma recept i veckoplaneringen och vi försöker få in mer vardagsmotion samt ett träningspass på utegymmet i veckan.
 
Första steget jobbas det på och jag tror på små förändringar, jobba in tills det känns bekvämt och hållbart och sen jobbar vi oss vidare. Dessutom ger det ena det andra, för när du väl tränat känner du dig på sätt och vis värd att få ta den där extra kakan, portionen eller glaset vin men det har också dykt upp en annan liten rackare på den andra axeln som säger "men det är klart, tar du en extra portion nu gjorde ju motionen ingen som helst nytta ... eller hur, eller hur??".
 
Det är rosa månad och det pratas en hel del om betydelsen av vårt sätt att leva. Och då kan vi ju också tänka på diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar som bovar. Mannen min och jag behöver absolut tänka mer i dessa banor och får dottern på samma gång också upp ögonen ännu mer så är det bara ett plus. Alltihop handlar ju egentligen bara om sunt förnuft och vi har alltid ätit ganska bra mat, men är alldeles för svaga för sötsaker och har alldeles för lätt för att säcka ihop i soffan.
 
Det är nyttigt att tänka efter, att bli mer medveten om våra val och handlingar när det kommer till vardagen och i fråga om kost och motion. Prioritera vad vi själva tycker är viktigt och inte ha dåligt samvete om det kommer en sån där "cupcakesdag" utan vila i det och sedan ta en ny "gym- och salladsdag". Och kanske är din "cupcakesdag" bara en pytteliten chokladbit till eftermiddagsteet.
 
Sköt om er<3
 

4 kommentarer:

 1. Tränar man ska man såklart få unna sig något gott. Fredag och det är klart man får lyxa till det. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Jag vill gärna veta vad du tycker om din nya maskin!
  Syr mycket och har en gammal skrutt som det är dags att byta men jag blir överväldigad av alla olika som finns idag=))

  Rensa ska jag göra här i helgen. I pysselskåpet, kan bli en utmaning...

  Hoppas att du får en fin helg / Kram Hannis

  SvaraRadera
 3. Would you like to get 30 bitcoin-related referrals per month, absolutely free?

  Here is Exactly How To:

  1. Claim 1,000 minimum (10,000 max.) free satoshi per day from the MellowAds Faucet.

  2. Start a 24 hours network-wide campaign (set your budget using all your claimed satoshi) promoting a bitcoin related referral URL.

  3. Upon the campaign's completion, re-claim and re-start.

  SvaraRadera
 4. Have you ever tried maximizing your free satoshi claims by utilizing a BTC FAUCET ROTATOR?

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz