torsdag, februari 26, 2015

Lunchdags!

 
Lunch någon? Det börjar bli hög tid och jag har redan lagt alldeles för mycket tid på ett eländigt bokföringsprogram som inte alls hanterade saker och ting som jag ville. Men det tänker jag inte slösa någon tid på att berätta om nu. Vi glömmer det högaktningsfullt och låter det gå till de sälla jaktmarkerna, så det så!
 
Istället tänker jag slänga in en favorit, som ofta hamnar på tallriken när jag lunchar sådär alldeles för mig själv. Råraka. Finrivna potatisar, morötter och en gnutta lök blandas med ett ägg, lite salt och peppar och så rakt ner i stekpannan. Stek till en gyllene färg och ju finare rotfrukterna är rivna ju fortare går det. 

 
Crème fraiche eller någon annan sås ni gillar, lite stenbitsrom, avokado, hackad rödlök om det är en favorit (klarar tyvärr knappt av det längre) och så lite flingsalt på toppen. Suveränt, lättlagat och supergott!
 
Vet ni vad - solen lyser på mig idag:) Så nästa punkt på listan får vänta tills att jag gjort min långpromenad. För nu ska här ut och njutas. Och en stund vid husväggen blir det säkert också, med den där första koppen i solen! Den där rensningen i kyl, frys och skafferi lär finnas kvar när jag kommer in igen och jag behöver säkert lite solenergi också, innan jag ger mig på det;)
 
Ha en ljuvlig torsdagseftermiddag,
hoppas solen skiner på er också idag<3

4 kommentarer:

  1. Hoppas du njöt riktigt länge av det underbara vårvädret vi fick i södra delarna av Sverige. Jag fick nästan dåligt samvete när jag gick in till soffan för att heja på tjejerna som åkte stafett i Falun. Kram Bosse

    SvaraRadera
  2. Vi har också haft ett härligt väder, även om jag har fått vara inomhus hela dagen. Tur att vi fick putsats fönstren på jobb igår så vi kan njuta lite av solen iallafall. Kram Anita

    SvaraRadera
  3. Rårakor är min favorit, helst med löjrom på! Värmande sol är också en favorit, mitt favorit-vårtecken!
    Http://www.annapannapuff.se

    SvaraRadera
  4. Rårakor det är gott. Visst är det härligt med solen. Hoppas den vill upp idag med. Ha en fin fredag Kram Pernilla

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz