lördag, februari 28, 2015

Veckans sunda

Gårdagens skogspromenad
 
Hoppas ni har haft en bra vecka än så länge! Och nu är det helg:) Tycker den här veckan också avlöpt ganska intensivt. Familjens bilpark har utökats så hämtning av bil har stått på agendan, hjälpt dottern förbereda tjejkväll och fått undan lite av varje men ändå hunnit med att njuta av solen och tagit långa promenader samt faktiskt också tagit någon stund på crosstrainern.
 
I helgen blir det fikor med mysiga människor, ganska spontant bestämt och så roligt när någon hör av sig och vill kika förbi bara sådär. Den sortens träffar gör man alldeles för sällan nu för tiden. Jag minns när jag var barn och vi bara tog bilen och körde en sväng. Gick rundan då förbi någon vi kände kunde vi bara kika förbi och ofta blev den fikastund men ibland också att vi stannade längre och det fixades kvällsmat med typ "man tager vad man haver". Likaså kunde det kika förbi folk hemma hos oss. Nu har vi så mycket inplanerat hela tiden att det nästan är lögn att få till en träff, även om man försöker boka det veckovis i förväg.
 
Ibland undrar vi om det bara är vi som sitter hemma själv en lördagskväll och tittar på Mello eller något annat - alla andra verkar så upptagna hela tiden ... hur som helst, här finns en sak vi kan förbättra. Att helt enkelt bara chansa och ställa frågan och sen ta det i all enkelhet. Bättre att kunna umgås spontant och köra enkel middag eller fika än att hela tiden planera in i minsta detalj och jobba häcken av sig hela dagen med förberedelser! Kul ibland, men inte alltid.
 
Veckans sunda summeras - röra på sig, ta vara på varenda solstråle och umgås mer spontant!
 
Ha en härlig lördag!


3 kommentarer:

 1. Så kloka ord Suz, just det där att ta saker och ting mer spontant, att inte göra saker så avancerade och helt enkelt bara vara!
  Hoppas att du har en fin helg.

  Kram
  Nettan

  SvaraRadera
 2. Hoppas du har haft en lugn och fin lördagskväll framför Mellon på tv'n! :)
  Men jag håller med, det är galet så upptagna alla är hela tiden. Jag är också, men mest på vardagarna, inte så mycket på helgerna. Håller med dig, det spontana blir oftast bäst.
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 3. Visst är det så. Ofta förbereder man och städar så mycket att man är helt slut när gästerna kommer. Jag har blivit bättre på att inte göra lika mycket utan njuta mer. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz