fredag, februari 13, 2015

För två

 
För två - dagens fotoutmaning hos Fröken Foto.
 
Mitt val faller på veckans spamys med dottern på Ystad Saltsjöbad där vi hade total avkoppling i ungefär ett dygn. Badade bubbel, simmade i inomhuspoolen, badade varma bad av olika slag, satt i torrbastu och ångbastu, skämde bort oss i relaxavdelningen med var sitt glas Cava, åt en fantastiskt god trerättersmiddag som vi själv fick komponera ihop från menyn och stupade i säng strax efter tio på kvällen.
 
Bara för att vara uppe med tuppen, nästan, och bänka oss för en lång frukost. Väldigt lång frukost, nästan en och en halv timme! Med amerikanska pannkakor och tjocka våfflor av det slag vi åt för ett år sedan i Florida. Vi blev så nostalgiska att vi nästan blev tårögda. Mycket gott var där, både nyttigt och onyttigt. Vilken känsla det är att få ta det lugnt och njuta av dagens första mål. I veckorna händer det nästan aldrig för min del och definitivt inte för dottern, som ofta hoppar över det trots mina protester.
 
Sedan var det spaavdelningen igen, vi hade tillgång till den ända fram till 15.00 och utnyttjade det till max. Kopplade först av länge i den fina relaxavdelningen med havsutsikt, öppen brasa och skön musik. Jag läste och dottern min somnade en stund. Sedan var det alla bad och bastu om igen. Som små russin avslutade vi dagen och åkte hemåt.
 
Det här är verkligen en grej för två! Boka in sig på ett spahotell, koppla av och njuta av miljön, verkligen varva ner, äta gott och bara ta det lugnt. En mamma-dotter grej eller tillsammans med kärleken eller bästa kompisen, det är mysigt på olika sätt. Och har man tillfälle att göra det sådär mitt i veckan känns det nästan ännu lyxigare.
 
Ovan visar jag vårt boende, uppgraderat till ett superiorrum (standardrummen var slut och det kanske var väl det eftersom dessa endast har en 140 cm säng). Min favoritlampa i vänstra hörnet, en cool lampa på toaletten och duschen i ett litet rum/hörna för sig själv. Utsikt mot poolen istället för havet, men det var helt okej och hade det varit lite varmare hade vi till och med en liten balkong att sitta på.


 
Miljöerna på hotellet är mysiga, går åt det håll jag inbillar mig finns på den amerikanska östkusten. Marina inslag, däckstolar, mycket vitt och blått med inslag av rött och beige. Jag njuter verkligen av den här stilen, det känns rustikt på samma gång som det är ljust och fräscht. Ljuset från havet gör naturligtvis sitt också, det är något speciellt med speglingar i vattnet och det speciella ljus som uppstår.
 
Jag har valt att länka till hotellets hemsida ovan, inte för att jag är köpt eller har gjort någon deal med dem. Inte ens frågat! Jag gillar stället och det finns nästan på vår hemmaplan. Jag kan vara helt ärlig med att jag egentligen tycker att till ordinarie pris är det på tok för dyrt för min plånbok, men jag har fått det i present så jag kan inte klaga:) Har det till och med så väl förspänt att jag ska dit igen om en månad med mannen min<3 Men jag ska också lägga till att - håll utkik efter deras olika erbjudanden om ni är intresserade. Emellanåt dyker det upp riktigt bra sådana, typ jul- och andra helgpaket, 2 för 1 och bra pris söndag-måndag. Då blir det genast mer prisvärt! Det är på just detta vis jag fick ut två övernattningstillfällen på mitt presentkort! Och som alltid, det är ju upp till var och en vad vi väljer att prioritera. Ibland kan man unna sig och ibland håller man igen.
 
Jag inser plötsligt att jag varit helt frånvarande från bloggen i nästan en vecka och jag kommer inte få in mina planerade inlägg som tänkt. Men så får det bli ibland, prioriteringar här också. Livet i verkligheten kommer först och desto roligare blir det när jag får en stund över och är närvarande här och får skapa något, ge ett litet bidrag till bloggvärlden. Tack till alla er som kikar in ändå och ger mig fina kommentarer, ni är guld värda!
 
Ha en fin fredag<3

10 kommentarer:

  1. Åh, jag var där i höstas med min bästa kompis! Underbart ställe! Hade gärna åkt tillbaka. Och vilken supermysig grej att göra med sin dotter....det hade jag gärna gjort!
    Kram Jennica

    SvaraRadera
  2. Låter hur härligt som helst... perfekt för två!

    SvaraRadera
  3. Åh vad sugen jag blev nu på en spadag....får nog ordnas..

    SvaraRadera
  4. Verkligen mysigt spamys! och vilka härliga bildcollage...
    De får mig ännu mer motiverad att klara av mitt mål att genomföra Vårruset utan att gå. Har nämligen själv lovat mig en spadag som belöning :)
    Fin helg till dig! / Birgitta

    SvaraRadera
  5. Det låter verkligen som att ni haft helt fantastiska dagar. Kram och en skön helg till dig. Anita

    SvaraRadera
  6. Så mysigt det låter! Ja, spa är verkligen för två ♡ längtar till min dotter och jag kan gå på spa :)

    Kram kram Malin

    SvaraRadera
  7. Så härligt med spa. Perfekt till för två. Ha en fin alla hjärtans dag. Kram Pernilla

    SvaraRadera
  8. Skönt att komma iväg och njuta så! Hoppas nästa gång med maken blir lika bra.

    SvaraRadera
  9. Vilken underbar present!! Härligt bidrag då det verkligen var för två. Man blir ju lite sugen på att sticka iväg på spa när man ser dina bilder och läser ditt inlägg.
    Önskar dig en fin Hjärtedag!
    Kramen

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz