lördag, januari 26, 2013

Solig fredag och kylslagen lördag

 
Sövde hamn igår vid lunchtid
 
 
Snötäckta båtar
 
 
Så vackert det kan gnistra i snön! Hoppas ni kan se det.
 
 
Jag hittade en solig plats i skogen där jag stod och njöt av de värmande strålarna. Från trädtopparna föll snöflingor som bildade vackra reflexer i solen. Lyckades dålig med att fånga dem på bild;)
 
 
Hemma i trädgården föll en vacker skugga av fågelbordet på söderväggen. Gissa om det var skönt i solen, där mot väggen! Stod där en lång stund och bara njöt av solen och att ha tagit en skön promenad. Njöt av att få ha en sån här dag. Kunna ägna all min tid åt att få ordning på tankarna.
 
Delade moodboard med familjen. Fick lite utbyte, men har ändå lång väg kvar. Roligt och spännande samtidigt som det ger lite lätta fjärilar i magen.
 
Och vet ni vad? Jag lyckades med en förträffligt god måltid på fredagskvällen. Vad sägs om stekt lamminnanlår med bakad chèvrepotatis, rödbetor med honung, pinjenötter och chèvre (igen) och vitlöksklyftor rostade i stekpanna med smör och honung. Till detta avnjöts ett glas Amarone. Hela familjen njöt i stora drag och vi ville inte att det skulle ta slut! Det blev en vänskaplig fight om de sista köttbitarna och vitlöksklyftorna:) Det är väl det bästa betyget man kan få!
 
Idag kom vi faktiskt upp i någorlunda tid för att ta en snabb sväng ner till Ystad på förmiddagen. Fy sjutton vad kallt det var! Den där blåsten som alltid finns i kuststäder. Du kan runda en hörna och det känns som om vinden blåser rakt igenom vad du har på dig. Du kyls ner ända in i själen. Ärendena var snabbt avklarade och självfallet kände vi inte för att gå och strosa precis. Inköp av bullar och hem för att luncha med dottern, innan hon ger sig ut på sina helgbegivenheter och lämnar föräldrarna åt en lugn hemmahelg. Och det tar vi vara på:)
 
 
Startade med en fika bestående av hembakta saffransskorpor, köpta gingerbread biscuits och en trevlig kopp Nespresso. Ikväll blir det lax, något som dottern inte direkt älskar så då passar vi på. Får se vad huset har att bjuda på i glaset. Till dessert slinker det kanske ner lite glass.
 
Jag misstänker att mannen tänker titta på handboll, men en bronsmatch mellan Kroatien och Slovenien (tror jag) känns inte direkt lockande. Tittar hellre imorgon när Danmark spelar VM-final. Jag tar datorn och kikar in till mina favoritbloggar istället, kanske till och med kan få till lite kommentarer;)
 
Ha en riktigt mysig lördagskväll, alla fina! Och tack för att ni fortsätter kika in till mig, ge mig varma kommentarer och får mig att känna mig glad och lycklig över att ha hittat så fina bloggvänner:)
 
 
 
 
 
 
 


4 kommentarer:

  1. Blev sugen på att ta del av dina recept då jag köpt hem rödbetor för första gången för att testa, så vill du får du gärna dela med dig! Och jag håller med, även i Torup var det bitande kallt ute när vi var där och gick och grillade tillsammans med kompisar!
    Bilderna är underbart vackra Suz! Hoppas att du får en fortsatt fin lördagskväll!

    Kram
    Nettan

    SvaraRadera
  2. Mmm...så gott! Din fredagsmiddag låter som en delikatessmåltid!
    Och hemmagjorda småkakor är bland det godaste jag vet (ja, det skulle vara kanelbullar då ;)

    Nu har vi också en skön lördagseftermiddag. Ska snart börja laga middag - önskar jag hade en lamminnanlår!

    Stay warm!!

    KRAM

    SvaraRadera
  3. Hej! Jag blir alldeles varm inombords av att läsa ditt inlägg. Så mysigt det låter. Själv har veckan gått i flygande fläng och mina föräldrar kom ner från Stockholm i torsdags kväll. Igår gjorde vi lammstek. Det är så gott med lamm!

    Din lammåltid lät som en dröm!

    Hoppas du får en härlig söndag!

    Kramar

    SvaraRadera
  4. Underbara bilder av den skånska vintern Suz! Och visst har den skånska vintern varit väldigt vacker denna säsong? Men jag måste erkänna att jag nu gärna vill byta allt det vita mot vår och lite grönska. Vårlängtan börjar göra sig allt mer påmind.

    Jag blir så glad av att läsa om dina spännande planer, tankar och drömmar för framtiden. Jag tror på dig vännen. Just go for it!

    Så fint ni har det tillsammans. Tid som är så värdefull.

    Tack för att DU finns Suz och sprider så mycket glädje och värme här i bloggvärlden.♥

    Kram Lotta

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz