onsdag, januari 02, 2013

3-rätters till lunch

 
Då har vi tagit steget in på det nya året. Vi började med en otroligt slapp nyårsdag, men körde igång med liten släktlunch idag. En liten nätt trerätters lunch:
 
Jordärtskockssoppa & fröknäcke
*
Kycklinggryta med timjan, lingon och skogssvamp & ugnsbakade rotfrukter
*
Crème Brulèe
 
Cider, öl, julmust och vatten
 
 
Jag återanvände faktiskt rosorna från nyår, packade dem i en zinkkruka och dukade med minizinkhusen och zinkfat med värmeljus och grankvistar. En enkel löpare mitt på bordet och de orange äggkopparna fick tjänstgöra som små kar till flingsaltet.
 
 
Runt stora vita pappersservetter knöt jag naturband. Lite nöjd med resultatet om jag får lov att säga det själv:) Det kändes välkomnande och inte så stelt. Lite vintrigt, men ändå en förnimmelse om att ljuset är på väg.
 
Imorgon drar mannen min och jag igång på våra jobb igen. Nu är det slut med latdagar och ligga på soffan med chokladkartongen på magen;) Dottern lyxar några dagar till innan skolan kör igång. Skönt med lite mjukstart ... så vi behåller lite av ledighetsbubblan kvar över helgen också! Lite latmat och sista sötsakerna, innan vi skärper till oss igen.
 
Ha en fin start på 2013!
6 kommentarer:

 1. Underbar meny! Dukningen är också helt perfekt - mycket välkomnande, vackra färger.

  Kram!

  Lotta

  SvaraRadera
 2. Så fin dukningen blev Suz och så härlig meny! Vi har släktmiddag här i dag och jag ska försöka vara lite kreativ jag med.

  Njut av vardagen!

  Kram

  Nettan

  SvaraRadera
 3. Åh vad vackert och vilken härlig meny!! En vacker dukning förhöjer hela måltiden. Du har verkligen fin känsla för det vackra!!

  God fortsättning och ta hand om dig! Önskar dig en fin start på nya året.

  Kram

  Helena

  SvaraRadera
 4. Mums så gott! Vad fint att använda de små zinkhusen som en del i dukningen. Det blev fint och de är ju så söta. Jag brukar också använda snören runt servetten. Ser att du rullar ihop servetten på ett annat sätt än jag och det är snyggare som du gjort det. Har funderat på att köpa skålar och servera lite soppa som förrätt. Hade nämligen tänkt ägna lite mer tid åt enkla bjudningar under 2013 :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 5. Herregud, så gott det där lät Suz! Och så vackert dukat och det är ju precis lika viktigt som maten för nog äter vi lika mycket med ögat som med munnen. :)

  Kram Lotta

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz