fredag, januari 11, 2013

Snurrigt

Överlevare nr 1
 
Svårt att somna och sedan vaknat 100 gånger.
Proviva i tekoppen.
Tevatten som kokar för länge.
Smörkniven i leverpastejen.
 
Ja, så här verkar min lediga fredag arta sig, snurrigt ...
 
Överlevare nr 2
 
... men värre kunde det varit!
 
Mannen min jobbar på, trots en rejäl förkylning. Dottern sover, tar igen sig efter en orolig natt och värk efter gårdagens spruta. Själv kurar jag mest, laddar en maskin tvätt, fumlar i köket, läser bloggar och dricker te. Och undrar vad det är för strunt som satt sig i kroppen och ger mig huvudvärk, rossel i andningsvägarna och ömsom så frusen att varken filt eller brasa hjälper, för att i nästa stund vara varm som en kamin själv.
 
Julklappspussel från föräldrarna
 
Men lite pussel kan jag kanske drista mig till idag. Och hänga en tvätt. Ta alla genvägar jag kan i köket och fixa en tacopaj ikväll med färdigköpt smördeg, använda rester av kött som jag stoppade i frysen sist vi hade tacos och till och med använda en påse färdigriven ost. Får man när man inte känner sig på topp. Kanske sticka ut näsan om dörren och ge fåglarna mat, solen skiner ju faktiskt!
 
Årets första tulpanbukett
 
Njuta av tulpanerna på bordet!
Kanske blir det en film i eftermiddag också?
Och mer te.
Läsa lite till i engelska feelgood-boken "The secret of happy ever after" av Lucy Dillon.
Och så en massa snurr och surr i huvudet inför nästa veckas lilla äventyr, men det tar vi en annan gång;)
Skulle också vilja lägga kommentarer hos alla fina bloggar på mina listor och ännu fler, som jag hittar varje gång jag kikar in någonstans. Men orden vill inte komma ut som jag vill, de flyter inte naturligt idag, vet inte varför. Kanske är det surret i huvudet, kanske har jag lite feber, kanske är det jante eller kanske är det bara en sån dag idag.
 
Hur som helst, ni är helt fantastiska - alla ni där ute som har superfina bloggar, är driftiga som sjutton och delar med er av inspiration, recept, tänkvärda ord, massor av läsvärda inlägg och jag konstaterar att egentligen skulle jag inte behöva köpa en enda tidning igen. Någonsin. Här finns en oas av läsning, bilder till tusen och hur mycket tips som helst.
 
Tänk, vilket lyxigt magasin vi utgör tillsammans!
 
Ha en underbar fredag och håll er borta från bacillerna!
 
 
 
 
 
 
 


5 kommentarer:

 1. Usch, låter som om du hittat någon bacill denna veckan! Inte kul alls, hoppas att du kryar på dig snabbt och visst finns det massor av härlig läsning bland alla våra bloggar!

  Många kramar

  Nettan

  SvaraRadera
 2. Krya på dig och ta hand om dig i helgen och visst finns det massor av läsning,förstår din känsla att inte ha ork eller få till en kommentar när man inte mår bra, har haft väldigt svårt att orka med att vara aktiv på min blogg och kommentera hos andra senaste halvåret.Hoppas detta år blir bättre!!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Oj då, låter inget vidare!
  Krya på dig!
  Kram Helen

  SvaraRadera
 4. Det låter som det är något på gång i kroppen Suz. Förhoppningsvis försvinner det lika fort som det kom. Jag hoppas att du njuter av helgen och bara gör sådant som ger dig kraft och ro i själen. Ta hand om dig.♥

  Här pusslas det också. Vi kan inte låta bli. ;)

  Ja, bloggvärlden är sannerligen en underbar värld. Vem behöver köpa några magasin? :) Det är en värld som ska ge glädje, värme och inspiration. Inga dåliga samveten. Inga måsten om kommentarer, inlägg eller jämförelser. Kravlöst och med hjärta. När vi har tid och lust.

  Ta nu hand om dig vännen, bädda ner dig, se en bra film (eller varför inte lite Downton?), drick lite te och bara mys.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Krya på dig Suz!!

  Helgen får bli din pyssla-om-mig tid. Jag ska läsa ut del två av "50 shades...." och bara äta gott. Det är bästa medicinen för mig just nu. Ta det lungt.

  Bloggvärlden är underbar. Känns som jag har härliga vänner runt hela jordklotet nästan ;)

  Ta hand om dig!

  KRAM!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz