tisdag, januari 01, 2013

Gott Nytt År!

 
Nu har vi firat in det nya året! Lite trött efter en sen natt, så 2013 års ledord känns inte riktigt närvarande idag. Regnet och den grå himlen utanför gör sitt till. Och vi ska inte tala om hur det öste ner vid tolvslaget! Regnkläder och gummistövlar hade behövts istället för finkläder när vi, lite traditionsenligt, vandrade ner till badplatsen här i byn för att möta upp massor av andra festglada människor, lyssna på när någon läser in det nya året och titta på fyrverkerierna som byalaget avfyrar vid midnatt. Milt uttryckt - alla ville bara komma hem och inomhus igen! Fantastiskt att så många ändå hade letat sig dit.
 
 
Och jag tyckte ändå det blev en trevlig kväll:) Försöker visa lite bilder från vår ganska enkla dukning. Fick tänka om på det vita temat, fanns inga vita rosor att uppbringa när jag var ute och handlade ... men det blev väl inte så tokigt med dessa orange heller? Och glittriga ljustoppar på gammalt glasfat med utströdda silverstjärnor och värmeljus samt silverstjärnor i de fina vita stjärnskålarna jag fick i julklapp:) Slängde en flukt på Nyhetsmorgon och fick idé om att sätta rosorna i olika snapsglas. Och så silvriga servetter på detta ...
 
....nyårsmenyn kunde intas!
*
Champagne & parmesanflarn samt dadlar i bacon
*
Wagners Hummersallad & Petit Chablis Jean Marc Brocard
*
Parmesanlindad hälleflundra med kronärtskockscrème, rotfruktspytt och Dijonsenapssås & Morgon Georges Duboeuf
*
Chokladkräm Bergamott med exotiska frukter & Kaffe avec
*
 
 
Det var en rolig meny att förbereda. Mannen min och jag hjälptes åt, han tog hand om själva hummerrensningen, dela hälleflundran och montera den med crème och parma och så hela husstädningen:) medan jag fixade alla tillbehör som flarn, kronärtskockscrèmen, salladsingredienser som krutonger, rostade pinje- och pistagenötter, knaperstekt sidfläsk, dressing i lite Caesarstil tillverkad från grunden, rotfruktspytten, franska senapssåsen, chokladkrämen med sina exotiska frukter. Dukningen hjälptes vi också åt med och jag hann till och med måla naglarna innan gästerna kom!
 
Idag vänder vi blad och jag skriver körschema för morgondagens lilla släktmiddag, slappar, läser och tänker inte göra så många knop i övrigt. Kanske vi till och med kör pizza till kvällsmat, Leffes har premiär för sin pizzaugn idag - smart idé att kör igång på årets största pizzadag:) 
 
Men visst är det härligt att få börja på en ny kalender, tomma blad att fylla med massor av bra saker, som jag vill och längtar efter men också lite måsten. Huvudsaken är att hitta balansen, min balans - för att uppnå energi och glädje i tillvaron.
 
Gott Nytt År och den bästa fortsättning på 2013 till er alla!
 


6 kommentarer:

  1. Gott nytt 2013, må dina önskningar slå in och kärlek strösslas över dig <3

    SvaraRadera
  2. Gott nytt år på dig fina vännen! Låter som ni hade en härlig nyårsafton. Man får vara trött dagen efter. Jag är ganska pigg men så satt vi ju bara hemma mannen och jag och tog det lugnt tillsammans.

    Jag önskar dig all lycka i att uppnå dina mål. Jag vet att du klarar det. Du kommer finna din balans och det som gör att allt faller på plats för just dig.

    stor kram dorro

    SvaraRadera
  3. Gott Nytt 2013 fina Suz!
    Tack för dina fina rader hos mig, blev glad över dem. Vad fint du dukat och det låter som om ni hade en underbar nyårsafton med fina vänner, god mat och dryck samt att även ni mötte det mindre härliga vädret.
    Hoppas nu att ni får en härlig nyårsdag.

    Kram
    Nettan

    SvaraRadera
  4. Låter underbart! Önskar dig ett riktigt bra 2013. Kram

    SvaraRadera
  5. Låter som en trevlig nyårsafton trots regn!!
    Det var ett tag som jag var in och hälsade på hos dig,kul att läsa tillbaka lite.

    Ha ett fint 2013!!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  6. Du är verkligen duktig på att duka och göra fint med extra personlig touch Suz. Och du visar att det inte behövs så mycket för att göra det med finess och stil. :)

    Och vad roligt att stärnskålarna kom till användnig också. :)

    Jag hoppas att du och de dina får ett helt fantastiskt 2013. Ett nytt äventyr Suz där allt verkligen är möjligt. Ett år att stråla.

    Kram Lotta

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz