måndag, november 21, 2011

Adventskalender till mig!


Akademibokhandeln körde sin drive med köp 4 pocket och betala för 3 igen ... kunde jag låta bli? Nej då, jag åkte dit men kom på en alldeles suverän idé :) Det här är min adventskalender till mig själv, en bok varje adventssöndag fram till jul. Nu kommer jag inte läsa en bok i veckan, utan pendlingstiden, men en hög med feel-good romaner att njuta av framöver är aldrig fel.

Bumerang av Tatiana de Rosnay, som jag snappade upp på bloggen Bokcaféet i byn. Jag har nyligen läst Sarahs nyckel av samma författarinna och den var i min smak så det lovar väl gott, eller hur?

Gåvan av Cecilia Ahern, som också skrivit PS I love you. Både det faktum att jag älskade filmen och föll för baksidesrubriken på bokomslaget "Om du fick önska dig en enda sak i julklapp, vad skulle det vara? gjorde att denna bok blev ett lätt val.

Ät mig av Agnès Desarthe, stod på nyhetshyllan och lockade mig mest för att det är en fransyska i min egen ålder som skrivit boken. Detta är hennes första bok översatt till svenska och jag hoppas det blir en spännande bekantskap.

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon, den bok jag egentligen gick in för att köpa. Hade redan tidigare stått med den i min hand, när jag var på presentjakt, men ångrat mig i sista stund. Fick sedan höra av min kusin att det är riktigt feel-good läsning och expediten i bokhandeln blev alldeles lyrisk över mitt val. Hon tipsade genast om ytterligare en bok av samma författarinna, fortfarande inte översatt till svenska och inte inne i sortimentet, men den skall vara ännu bättre!

Många sköna stunder i favoritfåtöljen:)

3 kommentarer:

 1. Vilken underbar idé! Hoppas att du får en härlig läsning med dessa. Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Suz!
  Vilken härlig hög med böcker och vilken strålande idé med en bok per adventssöndag!
  Hoppas verkligen du ska gilla Bomerang, men jag tror det!!!
  Lucy Dillon ska jag ta och kika på. Tack för tipset!
  Hoppas du har det bra i höstmörkret!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Nämen tänk om man skulle satsa på en adventskalender till sig själv?! Det finns ju ingen lättare att köpa klappar till än sig själv... Hoppas böckerna bjuder på riktigt bra sjunka-djup-in-i-en-annan-värld-känsla!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz