torsdag, mars 31, 2016

Komma ikapp

 
Tiden, hur kan den bara springa iväg som den gör? Snart börjar en ny månad, den fjärde på året och det känns som om jag inte har en aning om var de första tre tagit vägen! Jag stressar inte, men det är något på gång hela tiden och jag vet inte när jag tog mig tid "att bara vara" senast. Kanske är det så att jag verkligen har stort behov av det emellanåt - att få ta några djupa andetag, stilla hjärnaktiviteten och reflektera en stund.
 
Även om det är många år sedan nu så sätter det sina spår när man varit i den där omtalade väggen. Att kunna bibehålla övningen STOP (stanna upp, tänk efter, orientera dig, prioritera/planera) under åren har varit värdefullt för min del och jag känner direkt när jag "slarvat" och inte gjort det på länge. När det på något sätt är för många delar som pockar på i tankarna. Jag passar på idag helt enkelt. Mellan städning, tvätt, ekonomi, färginköp, telefonsamtal och blogginlägg:)

 
Men först en liten lägesrapport. Jag blev ordentligt firad på min födelsedag förrförra lördagen, med frukosten serverad och paket på hög. Och så fina presenter jag fick! Redan på fredagen kom mannen min hem med det ljuvligaste blomsterarrangemang jag sett på länge (översta bilden) och med en trisslott i, för att kanske det skulle kunna bli den där väskan på önskelistan som han uttryckte det. Men tji, ingen vinst var där. Men vinst tyckte jag ändå att det blev med allt fint han och fina dottern vår överraskade med, både de där tjusiga handdukarna och fina paletten från Too Faced och dessutom en perfekt stekpanna från De Buyer!
 
Och på kvällen blev jag lika bortskämd av släkten med fler vackra blommor, fina viner och andra godsaker samt bidrag att kunna skaffa mer från önskelistan ;) Ett överraskande tjockt kuvert dök också upp i postlådan, från en kär bloggvän som skämde bort mig med finaste handkrämen och en feelgoodbok<3 Tack alla fina, ni gjorde min dag väldigt mysig<3


 
Renoveringen här hemma fortskrider och visst blir det lite upp och ner med allting här hemma nu. Jag försöker sköta "markservicen" som vanligt och så blir det lite stöttning till mannen min när det dyker upp lämpliga arbetsuppgifter som tillåter att jag springer ifrån och fixar mat etc. En snabb vända i trädgården hann jag i påskhelgen och jag kan inte låta bli att lägga in fler bilder på snödroppar, vintergäck och krokus. Det är en riktig energikick att se dessa små sötnosar dyka upp rabatterna. Jag kan inte se mig mätt, de är verkliga livgivare såhär på vårkanten. Dyker upp från ingenstans och påminner oss om att nu är ljuset, solen och värmen på väg.
 
 
Fler solstrålar i den annars så kala jorden. De här gula har blommat över och istället har det dykt upp några blålila. På ett annat ställe kikar minipåskliljor fram. Så roligt när lökarna från vissnade krukor kommer till liv igen i rabatten, det är ju inte alltid det lyckas.
 
Jag har lite fler bilder klara, så kanske dröjer det inte veckor tills nästa inlägg kommer. Det beror helt och hållet på hur tidsplanen håller. Imorgon är planen att jag ska grundmåla väggarna i vårt nya kontor/hobbyrum, men det beror helt och hållet på hur långt vi hinner ikväll. Snart kommer snickaren och drar igång nästa del i renoveringsprojektet och då är det inte mannen min vi talar om utan nu blir det lite extern expertis. Spännande naturligtvis, men det känns som om vi behöver få en del klart innan dess. Så snälla ni, ha överseende med att jag inte lämnar några avtryck hos er. Jag lovar försöka komma ikapp så småningom. Det är ju alltid lika roligt att kika in och läsa vad ni har för er!
 
Ha det fint och sköt om er<3

5 kommentarer:

 1. Men du, Grattis till dig i efterskott ;) Förstår att du också blev firad riktigt ordentligt. Ja jag känner inte att det är några hinder att fylla 50, jag är fortfarande lika barnslig :D
  Håller med dig på alla punkter vad gäller tiden, den bara rusar iväg. Men nu kommer våren på riktigt och då får vi passa på att njuta riktigt rejält!
  Var rädd om dig vännen och ta det vackert med renoveringen.
  Kramen
  Pia

  SvaraRadera
 2. Grattis i efterskott. Visst rusar tiden bara iväg. Fast hälsan går först. Så var rädd om dig. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Skönt att höra att du har det gott Suz. Att du njuter av våren och allt det härliga den för med sig. Att du hade en fantastiskt fin födelsedag och blev firad med bravur. Det är du så värd vännen. Och jag blir också glad att läsa att du lyssnar på kroppen och stannar upp när du känner att det blir lite för mycket med allt. Lycka till med renoveringen och du, lägg du din tid och energi där den behövs just nu. Vi i bloggvärlden finns kvar. Det vet du. Och vi kikar in och kommenterar helt kravlöst när vi har tid och lust. Inga måsten.

  Njut av april kära vän och krama om familjen.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Åh grattis i efterskott! Ja dagar o veckor bara rusar iväg...jag försöker stanna upp ibland men så är det alla dessa måsten, ska bara, saker man lovat...japp, så var det fredag igen!
  Ha en skön helg nu och VILA :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 5. BlueHost is definitely the best hosting company for any hosting services you might require.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz