onsdag, mars 16, 2016

Möjliga eller omöjliga ...

 
Bilder från Lexington, Trademax och Anika Reutersvärd
 
... på min önskelista. Det är frågan. En del vet jag redan är rent omöjliga om jag inte vinner högsta vinsten i något sammanhang och kan bada i pengar, medan andra är helt rimliga. Wishlist to die for:)
 
Det här inlägget kommer att bli ganska ytligt, så för er som inte tål sådant - sluta läs med en gång och vänta på att jag ska göra ett mer seriöst inlägg en annan dag. För idag drömmer jag mig bort en stund i världen av konsumtion och lyxvaror.
 
Vi drar väl igång med bilden ovan. En lyxig Howardfåtölj, en tjusig lampa och ett nätt litet brickbord till min nya lilla bibliotekshörna som än så länge inte ens är påbörjad. Ny servis till köket och ett gäng härliga handdukar när badrummen är renoverade. Möjligt eller omöjligt? Helt och hållet en fråga om värdering och prioritering. Och så naturligtvis att bestämma sig för färg och stil osv.
 
Bilder från Bagaren & Kocken
 
Att ett sådant här stekjärn hamnar i köksskåpet inom en snar framtid är helt möjligt för att inte säga helt säkert. Frågan är bara vilken storlek? 28 cm eller 32? Eller varför inte en traktörpanna. Dyrt - ja! Men pannkakspannan är suverän så jag är såld. Dessutom finns det ingen beläggning som kan lossna och inga gifter inblandade. Win, win alltså.
 
Bilder från eleven.se, Sephora och Brallis
 
Nya ögonskuggor där jag inte alls kan bestämma mig för vilken som verkar bäst och mest prisvärd. Jag är ju inte galet intresserad, vill bara ha lite valmöjlighet och lite nytt. Men färgerna i paletten från Too Faced är ju så fina, men dyra. Både Makeup Revolution och wet'n wild håller mer budgetpriser och är inte dåliga enligt dottern min som är grymt intresserad och har testat samtliga av dessa märken:)
Så det där med handkräm, hudlotion och duschgel - en klar favorit på hyllan är produkterna från Crabtree & Evelyn, speciellt de med avocado och en uns av basilika! Och till överkomliga priser:)
 
Bild från Edblad
 
Runt halsen skulle jag väldigt gärna bära detta halsband - Cubits från Edblad. Jag fick armbandet i julklapp av mina föräldrar. Snyggt, stilrent och prisvärt.
 
Bilder från Haupt Lakrits
 
Så lite favoritgodis och tips från den här fronten. Gillar ni lakrits i kombination med choklad, mandlar eller lite andra smaker - då måste ni prova de här godingarna. De ger ut en Limited Edition vid jul och påsk och dessa har varit helt gudomliga hitintills!
 
Bilder från Kew Shop
 
När vi var i London i slutet av augusti förra året köpte jag ett paket te på ett varuhus - Taylors Tea Sweet Rhubarb. Det ransoneras ut och avnjutes endast vid speciella tillfällen men snart är paketet slut. Åh, hemska tanke. Har hittat det i ett par engelska onlinebutiker och får väl chansa på att beställa hem några paket. Det kostar ju en del att få hem dem, men det kan det vara värt. Naturligtvis hade det varit allra roligast med en ny Londontur och då samtidigt hinna besöka den botaniska trädgården Kew Gardens som tetillverkaren inspirerats av i skapandet av dessa teer;)
 
Bilder från Mulberry och Mediamarkt
 
Sist idag, men absolut inte minst och säkert också de två mest ouppnåeliga tingen på min fladdriga önskelista - en galet praktisk och snygg (hur ofta händer den kombon?) skinnväska/ryggsäck från brittiska Mulberry och Chelseaboots från samma ställe. Tillverkade i England. Gedigna och ursnygga om du frågar mig. Och lösbart för en tämligen normal plånbok - nej, absolut inte! Vi pratar fyr- och femsiffrigt här och hur gärna jag än skulle vilja att de fanns i min ägo kommer jag troligtvis aldrig att prioritera ett sådant inköp. Såvida inte den där galna lottovinsten skulle dimpa ner förstås.
 
Så jag får nog nöja mig med att önska mig den lilla, röda laddaren att ha i befintlig väska:) Den innehåller dessutom en liten sminkspegel med belysning - hur smart är inte det och kostar inte skjortan heller.
 
Men drömma får man naturligtvis alltid göra och givetvis handlar mycket om val, värderingar och prioriteringar. Vid något tillfälle väljer du kanske de dyrare alternativen om du har råd och värderar det. Andra gånger hittar du alternativ som är okej för dig och dina behov. Var och en får göra precis som den vill, det vill jag gärna poängtera. Några av er tycker säkert jag är väldigt ytlig och kanske urdum som ens tittar åt en märkesväska och någon kanske redan har en sådan i garderoben. Oavsett, jag skulle nöja mig med vilket som till rätt pris - bara den är snygg och praktisk. Gissa om jag kommer leta efter en sådan här modell i mer överkomliga prislägen:)
 
Möjligt eller omöjligt,
drömma är härligt:)
 

2 kommentarer:

  1. Herre jisses vad jag fick dåligt samvete nu.... Vet ju att du ställde frågan om vilken storlek jag har på mina stekpannor, men det är bara att erkänna gör jag inte saker med en gång tappar mitt guldfiskminne det.... Ber så hemskt mycket om ursäkt. Så vad jag har är pannkakspannan, traktörpannan och stekpannan i storlek 28, och är supernöjd, kanske jag hade valt 32 istället idag för 28:an kan vara en aningens liten ibland när jag ska steka mycket. Men annars bästa jag haft. Ha nu en fin fredag. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  2. Åh vilken härlig önskelista, den kan jag nästan helt skriva under på ;) Är det månne en jämn födelsedag som hägrar?
    Kramen
    Pia

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz