fredag, mars 11, 2016

Är det vårkänslor?

 
Är det vårkänslor när det virvlar och fladdrar i huvudet och sömnen om nätterna blir lite si sådär? När otåligheten på något sätt far runt i hela mig. När ljuset kommer tidigare och tidigare om morgnarna och stannar kvar lite längre på kvällarna. Vårblommorna dyker upp i rabatterna och solen kikar fram bakom molnen för att värma upp oss, lurar oss att släppa något litet lager av klädesplagg men snabbt får vi erfara att den kyliga luften dröjer sig kvar. Är det vårkänslorna säg?
 
Vi flyttar ut för en kopp i uterummet, men stannar i solstrålarna bakom glasrutan. Det är okej att sola sig på vårpromenaden men än så länge är det lite för kallt att dra ut trädgårdsstolen ens i hörnet. Klart att jag är otålig, vårsolen är något av det bästa jag vet och låta de första strålarna värma mitt ansikte är något fint att se fram emot. Men än så länge får stolen dröja sig kvar i uterummet.
 
Här hemma fortsätter vi "projekt renovering" och dottern är på plats i sitt nya rum. Väntar på ny säng och lite annat smått och gott och rensar fortfarande bland kvardröjande pinaler på sitt gamla rum. Snart är vi på gång där också. Ska bli härligt med ett nytt fräscht hobbyrum/kontor! 
Alla nya, fina lådor i de nya skåpen i tvättstugan har fått etiketter så nu hittar vi igen:) Det känns så skönt att ha fått ordning och reda där. Det är alltid roligt med sådana här projekt, men jag känner att det har varit gott att vila från det några dagar och fått undan lite annat. Nu är jag redo igen:)
 
Ska bara skriva ett par små listor först, rensa i tidningskorgen och hjälpa dottern med lite rensning. Tvätten gör sig också påmind och måltider behöver vi ju hela tiden. Och så är det den där urtråkiga städningen! Men positivt är i varje fall att för varje gång vi ändrar om här hemma så tänker vi lättstädat ... alltid något. Synd att inte dammtussarna har samma inställning;) Men jag slappnar av och bryr mig inte så mycket, det är härligare med en god middag och sköna stunder med familjen än ett pedantiskt hem. Dottern tycker vi är pedantiska nog som det är:)
 
Ha en fin helg<3


4 kommentarer:

 1. Tänka lättstädat, det är en härlig vinkel, och framför allt klok. Råttorna förökar sig ändå ;)
  Ja det är våren ja det är våren som har kommit..... :D Visst är den på gång, och jag är på samma gång att den tar det lite försiktigt så vi kan njuta av den riktigt mycket.
  Hoppas du får en mysig helg!
  Kramen
  Pia

  SvaraRadera
 2. Ja huuu så dammigt allt är efter vintern, en fönsterputs står högt på listan nu, trist men nödvändigt...
  Sen ska vi njuta av våren, eller hur?!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 3. Visst är det vårkänslor. Härligt. Så kul att få det fint och lättstädat. Kan tro dottern är nöjd med sitt nya rum. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Iband är det svårt att sova när ljuset och livsandarna återvänder, men vi vänjer oss nog snart:)! Visst är våren på G!!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz