tisdag, augusti 26, 2014

Små vardagssaker

 
Efter en lång dag på jobbet kan fältet med fåren få mig att känna mig lycklig. Självklart är jag glad och nöjd över en dags gott arbete, vi hann färdigt allt vi skulle. Imorgon ska vårt arbete synas av vår revisionsbyrå. Jag kan i varje fall vara glad idag;)
 
Men lycklig kan jag vara över att få bo på en så vacker plats som jag gör. Där min hemväg ibland kantas av stora fält med mängder av får. Och dessa djur gör mig lycklig, fråga mig inte varför! De verkar så fridfulla där de går och betar. Fluffiga och runda.

 
En stor kopp te, bok och plats ute på terrassen i skön fåtölj. Varade sådär tjugo minuter. Då började det plötsligt droppa stora, våta droppar från en blå himmel med solsken ... nåja, molnen fanns där i kanterna. Ganska läckert när solen lyser genom regndropparna, även om jag inte lyckades fånga precis det där vackra glittrande. Men ni kanske kan tänka er. Och så blev vipporna på det fina gräset ganska fina på bilden.

 
Mannens egna kökskran på uteköket i regn. Vår egen design, med lite inspiration från här och där på nätet. Vi har förresten gjutit ny bänkskiva. Den blev superfin, så nu är vi nöjda. Nu ska den bara byta plats med den gamla. Ett litet projekt i sig ... men skam den som ger sig.

 
Det mullrar i hörnen, regnet faller i omgångar. Jag flyttade in i uterummet och fortsatte läsa. Det är sånt man kan skämma bort sig med ibland. När man varit extra flitig en dag och huvudvärken har motats bort med ren tankekraft. Men nu är terminalglasögonen hämtade, så förhoppningsvis blir det snart lite mer vilsamt vid datorn igen. Så stunder som den här får man lov att luta sig tillbaka bland kuddar och slappna av med en god bok.

 
Och den här kan verkligen klassas som en god bok. I min värld i varje fall. Som en vän man inte vill ska åka hem, som man bara vill prata en liten stund till med. Men nu har jag läst sista sidan. Fastän jag inte ville att den skulle ta slut så fort! Gillar ni böcker, feelgood, små försiktiga äventyr och mycket mys - läs den. Jag blir också sugen på att göra något tokigt och oväntat;)
 
Men nu blir det lite enkelt pappersarbete, lite mat och så lite tv. "Slapparkväll" helt enkelt.
 
Ha det fint, kära läsare!


4 kommentarer:

 1. Jag har två feelgood-böcker som väntar på mig. Bland annat sista delen om "Rosengädda" . Jag hoppas den är lika bra som del ett. Dina bilder visar precis det du menar. Jag känner det. Och fåren ja...visst är de underbara. Vi har får här i byn också. Och kor, hästar, getter, kaniner, hundar och höns hos oss. Men fåren är speciella. Nästa år ska jag försöka fota dom ordentligt. Lammen helst. Men de verkar vara lite skygga för människor de inte känner.

  Nu ska jag ut med hundarna. Och spana lite på korna samtidigt :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. Jag har läst mycket på semestern. Fast nu när det är jobb igen hinner jag inte riktigt med det. Härliga bilder på regnet. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Det är de små sakerna som gör allt

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 4. Skrev just om de där små tingen som gör en lycklig idag på bloggen! De där små tingen som faktiskt är livet.....
  Och den boken tipsade jag om i somras. Den är helt underbar! Ville inte att den skulle ta slut.....
  Kram!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz