torsdag, augusti 21, 2014

Favorit och mållös

 
För er som följt mig ett tag kommer det inte som en nyhet att lavendel är en klar favorit hos mig. Men oj vad det är svårt att få korrekt färg på bilderna! Korrekt och korrekt förresten, vad är det egentligen? Den här godingen finns ju i ett antal varianter, men det jag närmast tänkte på är färgåtergivningen i fotot, genom kameralinsen och till datorskärmen.
 

Ni vet ju också att jag inte är någon hejare på att redigera. Men med hjälp av Photoscape kan jag åtminstone leka lite med både färg och annat. Kul på ett väldigt amatörmässigt sätt. Och så försvann det snabbt en stund vid datorn.

 
Visst kunde jag gått en kurs, skaffat ett avancerat redigeringsprogram och förkovrat mig till max. Men jag är inte riktigt sugen. Faktiskt. Och med tanke på hur olika bilder visas på olika skärmar, i mobiler och på plattor - vad tjänar det till. Mer än att det i så fall kanske skulle vara en utmaning och känslan av att bemästra något nytt. Jag leker med tanken att den ultimata bilden fotograferas och plockas direkt från kameran. 

 
Så antingen använder jag oredigerade bilder, som jag gjort väldigt mycket här på bloggen. Eller så blir det lite enkel bildlek. Jag är ju ingen fotograf, roar mig bara kungligt utan några som helst krav! Och det är kanske precis så det ska få vara. Pratade just med dottern om ett litet fenomen idag. Det där med att när kraven börjar dyka upp, då försvinner lätt glädjen och inspirationen. Som för hennes egen del, när allt skulle göras på ett bestämt sätt och med bestämda teman på fotolektionerna i skolan - då försvann hennes skaparglädje och fotolust. Plus att hon tyckte att det fanns så många andra som var bättre och fick fram mycket intressantare resultat. 

 
Hoppas hon hittar sin fotoglädje igen - jag skulle vilja att hon tog lite foto av mig och mannen min. På skoj, bilder med upptåg och känsla. Men det blir en utmaning, ingen av oss gillar att vara med på bild! Så hon har att bita i, om vi får till en sådan fotosession. 

 
Så var det där med augusti, kalendrar och anteckningsböcker. Tankar om mål dyker också upp. Och det blir lite tomt i huvudet. Jag är just nu utan mål känns det som. Mållös. Inte för att jag uppnått allt jag vill, men heller inte för att jag inte vill något alls. Det är så mycket som trängs där uppe, så svårt att sortera att det blir ett enda blurr. Kan känna mig otroligt kreativ den ena sekunden och totalt utan någon som helst fantasi den andra ...

 
... och vad gör man åt det? Annat än låter tankarna stilla sig och grunnar på var jag vill lägga krutet i höst. För en sak är säker - jag behöver bestämma mig för ett par saker och hålla mig till dem. Annars blir det bara pannkaka av alltihop. Om jag ska hatta mellan alltför många saker.


Vi avslutar med en helt oredigerad bild på favoriten - lavendeln i rabatten utanför fönstret. De har blommat färdigt och inte blev det några plockade i år. Men jag har ändå njutit av dem i sommar. Och jag fortsätter grunna på vem jag vill vara, vem jag är och vad jag vill fokusera mest på.

Visst är det alltid lite spännande när vi går en ny årstid till mötes - vad vi kan göra av den. Och visst ska vi göra det bästa vi kan, även om det är mörkret som är på gång!

Ha det fint och tack för att ni fortsätter kika in här hos mig<3

3 kommentarer:

 1. Bilderna är fina var och en på sitt sätt. Hösten är verkligen på gång vare sig man vill eller ej. Det är bara att köra på det. Inte se bakåt. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Jag kan inte heller något om redigering och min kamera är en vanlig kompaktkamera. Jag har ingen kunskap om fotografering egentligen, men jag tycker det är kul! Och jag gör det kravlöst! För jag håller med dig och din dotter totalt, så fort man ska börja lära sig så kommer kraven som ett brev på posten. Och det här med att jämföra sig med andra...det är jag mycket bra på. Så nej, jag redigerar inte utan kör på som det blir helt enkelt! :)
  Kram!!

  SvaraRadera
 3. Intressant ämne... Huruvida man vågar lita på sitt skapande och skita i att jämföra sig med andra... Jag tycker ju att man ska ge sig hän och skapa av hjärtans lust, det finns alltid folk som gillar ens alster och folk som inte gör det. Kreativitet kommer från hjärtat och glädjen ligger i själva skapandet, sen vilken teknik man använder och behärskar det kan bara växa fram med tiden. Man får lite grann plocka fram barnet i sig... Leka mera!
  Kram Eva

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz