torsdag, augusti 07, 2014

Lugn

 
Semester innebär oftast långa, härliga frukostar utomhus. I varje fall har det blivit så i år:) Och att planera dagen lite. Ska vi åka ut en tur eller ska vi göra lite nytta?

 
Vår lilla köksträdgård behöver inte mycket tillsyn, men har försett oss med god sallad och sköna kryddor hela sommaren. Tänk så lite det behövs! Saknar basilikan, den blev aldrig sådd. Den får istället inhandlas färsk eftersom den konsumeras ganska flitigt.

 
De här pelargonerna höll på att bli utsorterade och kastade i våras. Såg för eländiga ut. Men jag gav dem en chans och tryckte ner samtliga i en stor blå kruka. Nu är det nästan den vackraste. Som om de liksom kände på sig att det var upp till bevis.
 
Igår var just en sån där dag med lång och behaglig frukost. Vi pratade hit och dit om var vi skulle åka när mannen min var färdig med lite pyssel på uteköket. Sandhammaren, Kivik eller ditåt. Men vid närmre koll visade väderprognosen betydligt sämre väder på Österlen än västerut så jag hittade ett fik i Bjärred som lät trevligt och då kunde vi ju ta en kik på Långa Bryggan också.
 
Sagt och gjort, vi cabbade ner och åkte västerut. Lång näsa, fiket hade ändrat inriktning och var nu bara festlokal:( Men det blev fikat ute på Långa Bryggan, vid Kallbadhuset istället. Och dopp i havet där ute, härligt! Och besök på både Trädgårdsbutiken i Flädie och Löddeköpinge Plantskola hann vi också med. Bilder kommer en annan dag.
 
Nu ska vi se vad jag kan hitta på för utflykt i eftermiddag, när mannen min kommer hem efter ett litet besök på jobbet. Vi får väl se vart väderprognoserna leder oss idag ... blir det månne åt Sandhammaren till idag eller blir det åt Trelleborgshållet?
 
Ha det fint, alla härliga läsare<3
 
PS. Och fortfarande inga besked från läkaren om mitt öga. Det känns ju mycket bättre nu, men jag vill ju veta ... den där lilla oron släpper inte riktigt taget. Men det kunde varit värre! Jag vill inte beklaga mig, bara berätta.

6 kommentarer:

 1. Trevliga utflyktsmål. Visst är det fint i fädie. Kul ni hittade dit. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Det är det som är semester. Att få ta en dag i taget. : ) Hoppar det blir bättre med ditt öga. Kram Anita

  SvaraRadera
 3. Låter som om ni har en fantastisk semester, precis så som det ska vara. Långa frukostar, små utflykter inga krav. Det måste vara det bästa med semester;)

  Önskar er en fin dag och hoppas att det där med ögat ordnar sig
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 4. Härligt med långa frukostar utomhus, utflykter och åka ned cabbat. Det finns mycket härligt att besöka i vårt närområde, Kram Åse

  SvaraRadera
 5. Hej vännen!

  Skönt att höra att det känns bättre i ditt öga nu men jag förstår att du vill veta vad det var som hände och om ditt öga har tagit skada. Jag håller tummarna för att du har fått svar nu och att det var positiva besked.

  Ja, nu är det verkligen en tid för roadtrips i vårt vackra landskap men precis som du säger så är det lite klurigt dessa dagar pga vädret. Man får ta de chanser som dyker upp mellan åskskurarna.

  Jag hoppas att allt är bra med er Suz och att ni har det riktigt gott. Här kramar vi r det sista av sköna sommarlovsdagar innan skolstarten på måndag. Det har varit en härlig sommar men det känns faktiskt inte så dumt med vardag, sensommar och en kommande höst heller. Nya spännande utmaningar.

  Ta hand om dig kära vän och hälsa så gott!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Åh, dessa härliga semesterdagar! Ljuva sommar!
  Nu har vardagen gjort sitt intåg igen och det blev helt plötsligt höst med regn och rusk. Lite väl tidigt tycker jag.
  Kram Jennica

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz