tisdag, augusti 19, 2014

Det är färdigt nu ...

 
Armbandet som jag köpte en del material till när vi var en sväng i Gävle-trakten i somras. Den där veckan när allt blev lite upp och ner. Jag tänkte på det när jag tog en pysselstund på terrassen för någon vecka sedan. Ibland tar det lite tid att bearbeta upplevelser. Vi behöver tid att smälta saker vi är med om, tankar som flyger likt fjädrar och känslor som fladdrar till i magtrakten.

 
Men jag blev nöjd med resultatet av pysslet. Och saker och ting börjar falla lite på plats. Vi är tillbaka i rutinerna igen, semestern är över för den här gången. Och jag kan verkligen inte klaga på vare sig sommaren eller semestern och inte heller den gångna långhelgen med mannen min:) Han kan ibland agera överraskningarnas mästare<3 Livsnjutare måste vi nog börja kalla oss emellanåt! Men mer om det en annan dag. Det behövs lite guldglimtar när mörkret kommer fortare om kvällarna. Bilderna ska sorteras och fixas till, minnena av smaker och dofter och synintryck behöver smältas.

 
Som den här bilden, sista doppet och solstunden för den här sommaren? Kanske, men då får vi inte gråta över det - vilka bad det varit i svenska vatten! När hade vi sådana temperaturer senast?
 
Jag kan konstatera att jag har varit mer i nuet och stunden än någonsin. Sett det vackra i det lilla. Uppskattat varje stund av samvaro på ett sätt som aldrig förr, tror jag. Jag har definitivt inte uppmärksammat datorn det minsta. Men jag tror att det blir något lite mer nu när kvällarna är lite kallare, blåsigare och inte bjuder in till att dröja sig kvar på uteplatsen längre.
 
Men jag behöver prioritera och välja tillfällen när ögonen inte är för ansträngda av en dags arbete. Jag har inte fått veta så mycket mer än att synfältsundersökningen var bra, men de vill göra en ny undersökning om tre månader och tills dess fortsätter jag droppa varje morgon och kväll. Kan använda linser ett par timmar och ser då bra, men blir tvungen att skaffa terminalglasögon om det ska fungera ordentligt på jobbet.
 
Undras tro varför augusti fortfarande känns som en nystart, fastän det är länge sedan jag slutade skolan? Det känns som det är dags för nya listor i nya böcker:) Eller så ska jag kanske nöja mig med att reflektera över det som skrevs före sommaren ... vi börjar där.
 
Men en ny anteckningsbok kan nog ändå vara på sin plats, det kan aldrig bli för många!
 
Önskar er en fortsatt fin vecka!
Sköt om er, raringar<3


6 kommentarer:

 1. Hej Suz!
  Nej anteckningsböcker kan man aldrig få för många av! Här hemma njuter vi av levande ljus om kvällarna men jag föredrar hundrundor i ljus så hoppas, hoppas vi får det några veckor till. Jag tycker det känns som september, beror nog på det snabba väderomslaget.
  Sovdags här, önskar dig en fin onsdag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Åh dina ögon.. Jag förstår att det tar tid att bearbeta och att det dyker upp ibland, tankarna. Tänk att varje höst känner jag så jag med, som en nystart. Vet inte riktigt varför..Skolan börjar, rutiner och det vanliga. All personal är tillbaka på jobbet. Det vanliga där också. Men det kan ju inte vara bara det. Samtidigt vet jag att det inte kommer att bli så värst annorlunda och nytt. Det som skiljer sig mest är att vi i år har potatis, morötter och lök som ska plockas upp ur pallkragarna. Och det känns himla kul!

  Den här veckan skulle vi ju hinna ut i naturen, lite mer skog och vatten sista veckan på sommarlovet. Men jag blev sjuk och det regnar varje dag. Igår firade vi vår sons tio-års dag. Fattar inte att tiden kan går så snabbt. Bilarna tjorvar och svindyra att laga. Inte själva det som är trasigt men arbetat kostar flera tusen. Och jag som funderade på att äntligen kunna köpa ett nytt objektiv till kameran. Det kanske blir någon annan gång. Nästa år. För nu börjar det bli dags att se till att pengar finns till julklappar. Samma som varje höst. Spara och lägga undan. Om det går.

  Nu ska jag äta frukost. Kände att jag ville hinna skriva en kommentar hos dig först. Blir inte många kommentarer skrivna av mig. Hinner inte riktigt med och prioriterar annat ist just nu. Tiden efter semester är hektisk då många ordinarie personal är på semester och jag blir alltid sjuk. Men sen i höst kanske jag kommer igång med saker och ting :)

  Ta hand om dig! Ha det så bra i höstrusket. Ät gott och mys med tända ljus :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 3. Visst har det varit en fantastisk sommar, till och med jag som har blivit värsta badkrukan har badat både i sjö och hav. Det här kommer vara en sommar jag kommer leva på länge.

  Visst är det konstigt att augusti alltid känns som nystart. Känns alltid som om jag måste köpa nya anteckningsböcker och kalendrar. Rensa garderober och städa skåp... Märkligt men ganska roligt

  Fin dag till dig
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 4. Hej vännen!

  Vilket vackert armband du har gjort. Så fint. Och jag ler och blickar på ett annat fint armband tillverkat av dig. Ett som numera finns i min ägo. Lika vackert det och ett armband som värmer mitt hjärta.♥

  Ja, ibland får vi törnar av livet som får oss att stanna upp och reflektera över det som betyder mest för oss. Vad som är viktigt. Händelser som får oss att prioritera. Jag är så glad att det gick bra med ditt öga vännen. Att du fick behålla din syn. Och jag hoppas att du kommer fortsätta få positiva besked på kommande kontroller.

  Vilken sommar vi har haft Suz! En vacker men också smått galen sommar då det gäller vädret. Värme, solsken, åska, regn, hagel, översvämningar och tromber. En vacker men annorlunda sommar. Och även om regnet bara öst ner här i norr den senaste veckan och tydligen ska fortsätta så de närmaste dagarna så hoppas jag att det finns fler vackra sensommardagar kvar att njuta av. Det känns lite för tidigt med höst.

  Jag håller med dig Suz, augusti känns lite som nystart och det är en skön och hoppgivande känsla. Och nya anteckningsböcker kan man aldrig få för många av. :)

  Ta hand om dig vännen och ha en fin vecka.♥

  Kram

  SvaraRadera
 5. Så fint ditt armband blev. Tråkigt med dina ögon. Hoppas det blir bättre. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz