lördag, december 31, 2011

En ovanlig nyår


Stängselpåle vid hagarna intill Sövdesjön

Så fick vi lite känning av vinter ändå! Vaknade till en solig dag och minus sju grader, härligt! Det har vi väntat på länge ... vi tog en härlig middagspromenad i solen och njöt i fulla drag av det vackra vädret. Kameran fick följa med och den här bilden blev jag riktigt nöjd med, den får symbolisera tiden och åren såhär på nyårsafton. Årsringarna i pålen får beskriva tider som gått och nya tider som kommer.

Det är många årskrönikor här i bloggvärlden nu, men hos mig blir det ingen i år. Jag har bara bloggat sedan i juni och känner att det är en bra ursäkt :) men också för att jag inte tänker summera så mycket i år. Jag tänker istället blicka framåt och rikta in mig på vad jag vill ha ut av 2012!


Julklapp från finaste mannen, plansch att rama in av Ylva Skarp

En viktig punkt för  mig är att öppna upp och våga tänka nytt. Att jag inte alltid behöver göra som jag alltid gjort för att jag inte vågar prova något annat. Trygghet med både hängslen och livrem! Vad är det värsta som kan hända? Provar jag inte kanske jag går miste om något riktigt kul och går det åt helsefyr - ja, då får jag väl bita i det sura äpplet, inse misstaget, lära mig och gå vidare mot ett nytt mål. Jag provade i varje fall och lärde mig säkert något nytt, som kanske styr in på en ny väg ... så ovanstående citat får bli årets motto :)

Vad har jag då framför mig närmast?
 • Att börja sälja heminredning för Zelected by Houze - jättespännande och roligt, men naturligtvis lite pirrigt också. Det var länge sedan jag jobbade med försäljning och är lite ringrostig, men jag vet att när jag träffar andra människor som också är intresserade då flödar energi och inspiration och vi får kul!
 • Att delta i Bloggeventet i februari, som fantastiska Emma ordnar! Har ni missat bloggen Att vara någons fru då har ni gått miste om något. Hon skriver fantastiskt roliga texter! Att anmäla mig och gå själv på detta event blir också en utmaning - men genom att gå utan någon jag redan känner kanske jag kommer i kontakt med människor jag aldrig skulle träffat om jag haft någon trygg vän med mig.
Det får räcka för årets första månader, jag har ju nya jobbet också att flyta in i och känna mig mer och mer hemma i. Här väntar också utmaningar med nya uppgifter.

Vi firar en, för oss, ovanlig nyårsafton det här året. Bara mannen och jag här hemma, mannen rejält förkyld och jag försöker kurera en begynnande ny omgång med enchinea och sånt. Men lite god mat ikväll blir det ändå, candle light dinner så att säga ;) fast alkolholfri - vi ska hämta dottern i natt.

Det var inte utan oro jag lämnade henne på stationen i förmiddags. Fast det är väl så det är att vara tonårsförälder, inte för att vi inte litar på våra egna ungdomar utan för alla de situationer de kan hamna i på en nyårsfest med kända och okända människor, alkolhol för många och så de här raketerna, som inte alls är någon bra kombination. Så fastän vi har en bra dialog med vår dotter och tror och hoppas att hon är försiktig, så kan jag inte säga att jag slappnar av helt förrän vi har hämtat hem henne i natt någon gång. Ok, hönsmamma, jag vet!

Men först blir det gourmetmiddag, pilgrimsmusslor till förrätt, ryggbiff från lokal uppfödare och ett hemgjort potatismos med dragon (bearnaisemos!), en sås med balsamico, lite grönsaker och så créme brulée till dessert. Till detta dricker vi alkoholfritt rosé, blåbärsdricka (!) och så tror jag att vi avrundar med lite kyld Sövdeglögg till desserten. Och visst ja, lite ost också med Pigeonette från Sövde Musteri.
Till tolvslaget har vi ytterligare en alkolholfri variant av Muscat och är den odrickbar blir det cider från Sövde Musteri, härligt med lokalt sortiment av fantastiskt goda drycker :)

Nästa inlägg blir inte förrän nästa år ;) och då ska ni få se fler höjdpunkter som fanns under granen!
Tack för det här året, ni har gjort min första tid i bloggvärlden till en väldigt fin upplevelse. Alltid lika roligt när det kommer någon liten kommentar och så många fina ord som dyker upp!

Jag önskar nu er alla ett riktigt

GOTT NYTT ÅR!

5 kommentarer:

 1. Ett gott nytt år till dig, Go klem Anna

  SvaraRadera
 2. Heja dig! Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd.

  SvaraRadera
 3. Hoppas at ni hade det rikitigt härligt igår. Hoppas på ett fantastiskt 2012 för er. Kram

  SvaraRadera
 4. Hej Suz,

  tack för din rara hälsning! Nu har jag tittat in här hos dig och wow, sköna bilder, fin text...jättetrevligt!

  Du har en del spännande grejer på gång samt bloggeventet i februari. Den är jag avis på!

  God fortsättning!

  Lotta

  SvaraRadera
 5. Hej Suzann,
  Tusen tack för dina rara och berömmande rader på min blogg - de värmer verkligen ! Visst känns det lite ängsligt med tonårsbarn som skall prova sina vingar på egen hand, i en tyvärr inte alltid så snäll omvärld.
  Önskar dig ett härligt 2012 och hoppas att vi snart ses igen.

  Kram/Marita

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz