torsdag, februari 11, 2016

Planering och prioritering... jo, pyttsan!

 
Enligt mitt instagrambidrag i morse så skulle min dag innehålla både tvätt, ekonomi, skattedeklaration, bakning och motionspass. Men börja lugnt med magasin, blogg och te i mängder. Prioritera mysiga saker först.
 
Hur långt höll det? Härlig hemmaplanering och kunna styra min tid helt och hållet ... jo, pyttsan! Jag har inga problem längre med att planeringen sällan håller på jobbet, det kommer alltid något på som ställer till tidsaspekten och får schemat att brista. Men hemma?! Skulle jag inte ens kunna styra min tid där. Inte idag i varje fall.
 
Vad hände då? Jo, som vanligt brast min ambition att göra mysiga saker först. Jag drack upp mitt te och bläddrade en stund i det ena magasinet, men sedan föll jag tillbaka i gamla mönster. Få gjort det tråkiga först och sedan kunna sätta mig ner och slappna av. Bra på sätt och vis, men ofta hinner jag inte med det  där mysiga.
 
Tvättmaskinen har gått varm idag, så check på det. Privatekonomin - check. Skattedeklarationen - check. Men bokföringsprogrammet hade vissa begränsningar som jag inte räknat med, gratisprogram så inget att orda om egentligen men att få till det som jag ville var inte helt enkelt. Och före det hade datorn uppdaterat sig och något hade hänt med skärminställningarna så att det var nästan omöjligt att läsa texten ens och färgerna var urkonstiga! Tur att dottern kom med en hjälpande hand på den biten. Men bokföringen fick jag klara själv och när jag äntligen var klar var klockan alldeles för mycket för att hinna med vare sig något mys, blogg eller bak. Men nu är det ordning på torpet med alla papper, balanser och bokslut samt nytt år snyggt ordnat. Så check på det:)
 
Dottern hade bokat in oss på ett step-up-pass idag (!) och lite mat behövde vi ju få oss innan. Troligtvis var det precis vad jag behövde efter dagens slita-mitt-hår-uppdrag vid datorn. En rejäl genomkörare för både kropp och knopp. Och jag som inte kört något sådant pass på säkert tjugo år:) Koordination och tempo, steg upp och ner och hit och dit. Det gäller att hålla tungan rätt i mun. Men oj vad roligt det var! Svetten rann, stegen blev inte alltid rätt och jag såg nog ganska rolig ut men rejält med motion fick jag. Och vips var timmen slut, vi gick till och med lite på övertid! Så motionspass - check.
 
Nu har jag ju förmånen att vara ledig imorgon också så det ska nog få rum både lite avkoppling och bakning. Mina svärföräldrar kommer hit imorgon på en bit mat och för att fira dottern lite i efterskott så lite gott ska jag nog få till;) Det blir prioritering på gott imorgon, städningen blir på låg nivå:)
 
Och blogginlägg fick jag ju också till, men tyvärr ingen surfrunda hos er alla fina bloggvänner därute. Jag längtar verkligen efter att uppdatera mig hos er, det var så länge sedan! Men det kommer, nu är jag ju klar med en massa måste-saker som jag haft som ett grått moln över mig.
 
En fin kommande fredag till er<3


1 kommentar:

  1. Tyvärr brukar det bli så hos mig också. Alla måsten gör jag först. Konstigt men sen räcker tiden inte till så mycket mer. Kul med ett step up pass. Ha en fin fredag Kram Pernilla

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz