fredag, juli 31, 2015

Trädgårdshäng

 
Den här veckan har vi mest spenderat tid hemma. Någon liten motionsrunda. Lite trädgårdsfix. Visst ser rabarbern ut att trivas på sin nya plats:) Jag har läst och vi har tagit det tämligen lugnt. Kameran har inte använts jätteflitigt. Därför blir det bara lite trädgårdsbilder idag.
 
Visst har vi tagit ett par rundor i veckan, Ystad och lunch med dottern, några ärenden fixade och en kväll var vi ute och åt i Malmö med dottern och hennes pojkvän. Men det var galet många andra som också ville ha något att äta på Lilla Torg, dit dottern gärna ville gå, och jag vill inte säga att det var den absolut bästa måltid jag intagit men alltid mysigt att göra något med ungdomarna. Det blir ju inte så många tillfällen när alla jobbar och det är svårt att tajma in med alla andra aktiviteter.

 
Mannen min och jag tog en lunch på Tomelilla Golfklubb också i veckan och det var bra mat för ett väldigt skapligt pris. En fräsch salladsbuffé, hembakt bröd, måltidsdryck och kaffe/te ingick i priset för dagens lunch och då försåg du dig dessutom själv med varmrätten också. Många med oss hade hittat dit och vill du ha lugn och ro på lunchen ska du nog leta upp något mindre populärt ställe.
 
Vi åkte vidare till Borstakongen i Onslunda eftersom vi aldrig varit där. En del borstar binds fortfarande helt manuellt, riktigt hantverk. Butiken kunde dock varit lite charmigare måste jag säga, men jag är kanske lite skadad som bryr mig om sådant;)
 
Vår färd gick vidare till Österlenchoklad i Skåne Tranås och har ni inte varit där så kan jag absolut rekommendera det. Jag är visserligen lite kräsen när det kommer till vissa smaker i choklad och gillar inte när det ska laboreras med spritdrycker etc. Men det finns annat också, så alla kan vara lugna. Vi tog en fika med kaffe och varm choklad (behöver jag säga mer än svensk sommar). Till detta delade vi en stor, seg och smarrig maräng och en mäktig nöt- och chokladbar med kola i. Med oss hem i påsen följde dessutom gräddbullar och en liten ask praliner. Allt tillverkat på Österlenchoklad. Ännu ett ställe med riktigt hantverk!
 
Nu längtar jag efter värme! Till och med jag tycker att det får vara nog nu. Jag brukar kunna nöja mig med uppehållsväder för att vara tämligen nöjd, men detta eviga blåsande och en temperatur som kanske maximalt når upp till sjutton grader känns lite väl kyligt, även för att vara svensk sommar.
 
Idag har jag och mannen min gjort ett litet försök att sy ett extra vindskydd till cabben, vi hoppas att det hjälper lite mot den kyliga vinden som liksom far ner i baksätet och fram till oss. Det är ju ändå sommar och självklart vill vi göra roadtrips med sommarbilen ... hoppas det funkar när vi ger oss ut på nya äventyr. Vi hade ganska kul i vårt lilla projekt, men den sablans symaskinen jäklades med mig igen och nu har den snart gjort sitt i det här hushållet. Helt klart är att jag inte vågar sy klart min klänning, det finns liksom ingen andra chans i det tyget.
 
Nej, nu kommer snart dottern hem och det blir en sen eftermiddagsfika med chokladpraliner innan hon far iväg igen.
 
Ha det fint och hjälp mig hålla tummarna för sol och värme<3

4 kommentarer:

 1. Så trevliga saker ni gjort. Håller med att det får bli bättring på vädret. Men de har lovat lite bättre nu. Får hoppas det är sant. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Hoppas att du är ledig även denna första vecka i augusti och får njuta av lite värme och sol!
  Hoppas att vi snart kan ses eftersom det var länge sen sist nu!

  Kram
  Nettan

  SvaraRadera
 3. Låter som en underbar tid. Lugn tid tillsammans, små äventyr och trädgårds pyssel. Kram

  SvaraRadera
 4. Hej vännen!

  Det andas genom varje ord och varje rad hur gott ni har det och hur ni njuter av sköna lediga sommardagar tillsammans. Härligt! :) Och förhoppningsvis är ni lediga även denna vecka och får njuta av sol och värme? Er trädgård är en ljuvlig oas och jag förstår att ni njuter av tillbringa dagarna där och jag kan också se er susa vägarna fram med vinden i håret. En härlig sommar. :)

  Österlenchoklad får nog bli ett stopp för oss inom det närmsta. Så gott! :)

  Ta hand om er vänner och njut av lediga dagar.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz