torsdag, juli 02, 2015

Ta vara på tiden

 
När mannen min åkt mot jobbet tar jag min tekopp, datorn, almanackan och att-göra-blocket med ut på terrassen. En lugn stund medan skuggan ligger kvar över trädgårdsstolarna. Att pränta ner vad jag tänkt göra, få in ett litet blogginlägg och reflektera över veckan.
 
Vi njuter om kvällarna efter jobbet, har på något sätt börjat varva ner inför semestern även om det är ett par veckor kvar. Men när kvällarna äntligen är ljumma gäller det att ta vara på tiden och ta chansen att koppla av tillsammans.
 
Mina arbetsdagar på sistone har varit intensiva, med en uppgradering av affärssystemet som innebär ganska mycket nya möjligheter men också känns lite obekant och därför blir lite långsammare att jobba i ett tag, tills vi bekantat oss med det. Vi har haft besök från vår revisionsbyrå, vilket naturligtvis kräver sitt. Men jag fick beröm och det känns ju alltid skönt så nu kan jag släppa den biten för ett tag. Nu är det förberedelser inför min semester kvar och det är en del att tänka på.

 
Idag ska jag försöka ladda batterierna så mycket som möjligt inför helgen. Tre dagar med så mycket sociala aktiviteter och roligheter att det liknar ingenting, men så tenderar det ofta att bli. Det kan gå veckovis utan att det händer något speciellt och sen helt plötsligt verkar allt hopa sig på en och samma gång. Men vi ser fram emot varenda grej och på måndag har jag faktiskt tagit semester:)
 
Då ska jag ta sovmorgon, njuta av stillheten efter alla begivenheter och sen se till att vi har god mat, "gofika" och sängplatser planerade inför den helgen, då vi får besök norrifrån:) Med ett så kort besök ska vi minsann inte slösa tid på att behöva åka och handla mat och sådana oväsentligheter;) Nej, då ska vi ha tid att umgås och ta vara på tiden. Försöka bjuda våra vänner på ett par dagars välbehövlig semester och ha tid att sitta ner och njuta med något gott i glasen och förhoppningsvis något ätbart på tallrikarna. Det blir nog bra. Vi har ju dessutom Jill Johnson i amfiteatern, så det blir en toppenhelg!
 
Men nu kickar jag igång med en lätt städning samtidigt som jag låter en ansiktsmask verka. Bakar tårtbottnar, flyttar omkring i frysen så att köttet vi ska hämta nästgårds imorgon får plats, kollar av kläder inför helgen och sen blir det minsann slappstund på terrassen till sommarpratarna och ett stort glas hemlagad saft med is<3 Ikväll tänker vi njuta av hemlagad pizza på grillen! Det gäller att ta vara på sommartiden.
 
Njut, mina vänner!
Och ta vara på tiden<3


7 kommentarer:

 1. Vilka härliga dagar! Jag blir så inspirerad av dig, ditt sätt att skriva och ta vara på det som livet ger. Jag har en arbetsdag kvar sen är det semester.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Kul det låter. Här börjar semestern efter idag. Ska bli skönt. Ha en härlig dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig helg ni har framför er. Mysigt. Visst gäller det att ta vara på tiden, varje sekund är dybar. Ha en skön helg. Kram Åse

  SvaraRadera
 4. Så härligt det låter Suz! Hoppas att ni haft en underbar helg och att värmeböljan inte varit jobbig!
  Kram
  Nettan

  SvaraRadera
 5. Så mysigt det låter. Jag gillar ordning och reda samt att mysa runt och fixa. Hoppas ni får det underbart under semestern. Kram Kristina

  SvaraRadera
 6. Hoppas du får en skön helg. Kram Anita

  SvaraRadera
 7. Det låter som om du verkligen njuter av stunden och tar vara på tiden! Klokt!
  Hoppas du har en fin sommar!
  Kram Jennica

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz