lördag, februari 11, 2017

Helg igen och tappad struktur


Så var det helg igen och jag upptäcker bilder i mappen som jag tänkt att jag skulle haft med i ett inlägg redan förra helgen eller åtminstone i veckan. Jag vet inte riktigt vad som händer med mig. Jag har helt tappat strukturen och dagarna bara springer förbi utan att någon som helst plan håller. Om det ens finns en plan! Det är nämligen inte heller helt säkert alltid.

Jag som alltid varit så strukturerad, åtminstone haft en lista och en tänkt plan. Det senaste året har det bara skett vid några tillfällen. Resterande tid kan jag i för sig kanske skylla på renovering, jobb, fullmåne, klimakterie, svårt att komma in i nya rutiner eller något annat lämpligt - men det känns inte heller helt rätt. Sanningen är att jag inte vet vad som händer med mig, mer än att tiden bara går och jag har tappat strukturen. Det finns nästan alltid något som pockar på uppmärksamhet och jag känner mig faktiskt lite trött i huvudet.


Nåja, jag kan väl bara konstatera att bättring är på väg. Jag är ju medveten om det, gillar det inte och behöver alltså göra något åt det. Att stå i köket och baka eller laga mat gillar jag oftast. Fokuserar på uppgiften och kopplar av eftersom det intresserar mig. Tyvärr är det kanske för många saker som intresserar mig och för mycket jag vill. På en gång helst.


Så en lösning blir nog att börja göra en sak i taget istället ett tag. Inte trycka in för mycket på en gång och tro att jag ska hinna hur mycket som helst. Och det gäller både hemma och på jobbet.

Vi kan ju nästan säga att jag började igår - med lång, härlig frukost tillsammans med dottern på Ystad Saltsjöbad. Sen gjorde vi The Creek Experience, två timmars lyxigt omhändertagande av oss själva med fotbad, olika sorters bastu, hamam och mycket mer. Och så skönt det var att slippa trängas med många andra som det vanligtvis är i spa. Här gick man runt på guidad tur i grupper om max sex personer och vi hade sådan tur att vi bara var fyra. Det gick alldeles utmärkt att bara vara och slappna av i de olika delarna av den härliga upplevelsen. Det gör jag gärna om!

Idag har det varit lördagsbak, bilder och recept på det kommer framöver. Och det påminner mig om att jag lovat några i släkten att lägga ut recept på rosmarinscones också ... för övrigt var morotskakan god. Blev inspirerad att baka en sådan eftersom det var just den kakans dag för ett tag sedan, men var ska det sluta? Allting verkar ha sin dag nu för tiden, mest handeln till gagn antar jag. Men inte behöver vi bry oss, det är ju alldeles frivilligt:)

Vi  har också fått en ny ytterdörr på plats idag, med ett avancerat lås och allt. Nu kan vi snart fortsätta med resterande renovering i hallen. Men nu tar vi ledig lördagskväll. Dags att ställa mig i köket igen, det blir rödtunga i vitvinssås med smörslungade grönsaker och lite vitt vin till det.

Önskar er en mysig lördagskväll<3

1 kommentar:

  1. Så härlig början med spa och frukost. Det skulle jag och dottern kunna göra. Ha en fortsatt fin helg. Kram Pernilla.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz