måndag, oktober 10, 2016

Mellan historier

Ett läsvärt tips!

Får ni också den där lilla gnagande känslan när ni närmar er sista raden i en bok som fångat er? Lite som att skiljas från vänner och inte veta när man har tillfälle att ses nästa gång. Vi drar ut på de sista meningarna och vill att det ska vara bara lite längre.

Den sorts tomhet som följer efter en bra bok har jag svårt att beskriva. Aningen svår att fylla eftersom jag inte vill lämna karaktärerna i historien jag nyss läst riktigt än. De får stanna kvar i mitt sinne en stund medan jag låter berättelsen sjunka in.

Ändå kan jag oftast känna ett sug efter att leta upp en ny bok med en gång. I synnerhet om jag kommit in i en läsperiod. De kommer lite då och då. Perioder då jag gärna vill ha en bok tillhands. Ta mig en stunds avkoppling med en god historia.

Efter en väldigt bra bok kan det vara svårt att välja vilken som ska få ta över. Ibland har karaktärerna och historien i den nyligen lästa boken tagit så hårt grepp om min fantasivärld att det är svårt för andra att kliva in. Då får jag helt enkelt ta en liten paus. Kanske läsa lite bloggar istället;)

Men snart är det dags för någon ny "story" ... och hösten med sitt mörker är en utmärkt tid för bokläsning. Favoritstolen, te och filt eller en lång söndagsmorgon under täcket är perfekta stunder för att koppla av med en bok. Eller vid brasan en höstruggig eftermiddag med regnet piskande mot rutorna.

Önskar er många, härliga lässtunder framöver<3

4 kommentarer:

 1. Förstår precis vad du menar, förr när jag läste mycket (kan tyvärr inte läsa lika mycket längre pga min sjukdom) så kunde jag bli riktigt ledsen när boken började närma sig sitt slut. Ville alltid veta mer om karaktärerna, hur livet blev osv och precis som du skriver kunde det ta ett tag innan jag kunde släppa taget om dem. Men så började jag läsa nästa bok och fastnade i den historian, en underbar avkoppling, speciellt såhär i hösttider. Ha en fin vecka. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 2. Absolut! Jag känner igen mig och saknar många gånger perioder då jag sträckläste en nyupptäckt serie som jag missat eller hur jag efter ett segt startkapitel sugits in i böcker och blivit överrumplad över hur bra de egentligen var. Av olika anledningar är jag numera expert på högar med "ska läsa" som drar, men som sällan betas av. En vacker dag... Kanske på måndag? ;) Lycka till i letandet efter nästa härliga läsupplevelse!

  SvaraRadera
 3. Åhh fina du. Jag känner precis igen mig. Älskar att läsa, fast numera lyssnar jag mera. Storytel har blivit min bästa vän. Jag plöjer bok efter bok. Men vissa böcker vill jag läsa. att bläddra i en bok, känna tyngden och veta hur mycket som återstår är ngt visst. Den bästa bok jag läst är "Jag heter inte Miriam" hoppas du inte läst den. Stor kram Kristina

  SvaraRadera
 4. Jag känner igen mig i dina tankar kring när en riktigt bra bok tar slut. En mängd känslor och visst kan man sakna karaktärer när ett läsäventyr är slut. Jag gör det emellanåt iallafall. Samtidigt är det tur att det finns många ännu olästa äventyr som väntar. Inspirerande och intressanta böcker som bara väntar på att vi ska ge oss hän. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att resa i tid och rum och just hösten är min stora läsperiod. Det är vid denna tid jag inte kan få nog av att läsa och bär en bok med mig överallt. Så nog kan det där höstmörkret vara alldeles underbart. Åtminstone om man har en bra bok till hands. :)

  Ta hand om dig kära Suz och jag hoppas att du har många härliga läsäventyr framför dig och att helgen som gick blev precis lika fin som ni hoppats på.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz