söndag, maj 22, 2016

Helgens feelgood

 
Sommarvärme i maj. Hagar med massor av söta lamm. Rapsfält. Äppleträden som står i full blom. Grilla. Färsk sparris. Whiskylök. Svenska jordgubbar. Fika i solen. Rabarber från trädgården. Låta håret fladdra i vinden på bilturen med cabben. Njuta av nybakat bröd till lunch. Skrattande medge att nu har jag min egen Kirchsteiger här hemma när mannen min springer omkring barfota i jeans när han jobbar med att kakla badrummet.

Så har våra senaste dagar avlöpt här. Förkylningen har sakta klingat av för min egen del, men drabbat mannen min med full styrka. Ändå kämpar han på med badrummet. Som tur är kan jag få honom att pausa emellanåt genom att bjuda på god mat och mysiga fikastunder.

 
Hittar bilder som redan är nästan en vecka gamla. Skall det bli några jordgubbar i odlingsbänken här hemma tro? Äpplen lär det väl bli desto fler, åtminstone om man ser till hur mycket det blommat så lär det inte vara någon tvekan.

 
Skånsk sparris har vi redan ätit ett par gånger. Köpta i vanliga matbutiken men från lokala odlare. Tyvärr har inte tid funnits att åka iväg och besöka gårdsbutiker än. Spelar ingen roll smakmässigt, men det hade varit kul att besöka någon odlare. Idag körde vi sparrisen på grillen, så enkelt och så gott! För att citera Ernst "I det enkla bor det vackra";)

 
En somrig sallad passar bra till grillköttet och jag tror nog att det blir jordgubbar i det mesta ett bra tag framöver:) Tveklöst mitt favoritbär och jag skulle troligtvis kunna leva på dem i flera månader! Men jag lägger lite band på mig själv och passar på att njuta ordentligt istället.
 
Försöker vara så närvarande jag bara kan i allt jag tar mig för. Ser mig omkring och vill spara stunderna inom mig, som bilder i ett fotoalbum. Ett fotoalbum för själen. Tänker mig då att jag inte ska känna mig så ledsen över att det passerar alldeles för fort. Att allt det här fina i natur och trädgård stannar kvar som bilder i mitt sinne och som jag kan plocka fram när regnet strilar på fönstret.
 
 
Njut av stunden och
ha en fin start på kommande vecka!


1 kommentar:

  1. Visst är det gott med både sparris och jordgubbar. Det med att stanna upp och spara inre fina bilder. Det är ett måste. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz